شوک‌ هایی که نرخ دلار را جا به جا کرد-راهبرد معاصر

شوک‌ هایی که نرخ دلار را جا به جا کرد

رئیس بانک مرکزی در اظهار نظری پیرامون افزایش اخیر نرخ دلار در بازار اظهار داشت: شوک قیمتی بنزین و فضای روانی که از داخل و خارج از کشور بر اقتصاد حاکم شد، بخشی از علت این افزایش قیمت ارز بود و از طرف دیگر فضاسازی که درباره لایحه بودجه سال آینده از دیروز انجام شده، برخی را وادار به این کرده که بگویند بودجه مشکل دارد و اقتصاد را پولی می‌کند. همتی برخی شبکه های مستقر در خارج از کشور و تحولات حاکم بر عراق را از دیگر شوک های وارد شده قلمداد نمود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 09
کد خبر: ۳۰۳۱۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ علی رغم وجود ثبات در نرخ ارزهای خارجی در خلال یک سال اخیر، نرخ ارزهای موجود در بازار در طول ده روز اخیر با تلاطم چشمگیری همراه بوده تا آنجا که قیمت دلار از کانال یازده هزارتومانی وارد کانال سیزده هزار تومانی شده است. امری که زمینه نگرانی برخی از بازاریان و اقشار جامعه را فراهم آورده است.

 

عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی اما با تاکید بر این مسئله که بانک مرکزی تحت تاثیر این اقدامات هیجانی قرار نگرفته و بازار ارز مجددا تثبیت خواهد شد اظهار داشت: صبر ما زیاد است و همانطور که در یک سال گذشته نرخ ارز را کنترل کردیم و متناسب با ارزش ذاتی آن نرخ‌ها تعدیل شد، اکنون نیز این تلاش را برای بازگرداندن ثبات به بازار ادامه می‌دهیم و امیدواری زیادی وجود دارد که شرایط به روال طبیعی گذشته بازگردد.

 

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با موضوع نرخ ارز و نوسانات آن هیجانی برخورد نمی‌کنیم و ثبات را به بازار ارز برمی گردانیم.

 

وی گفت: شوک قیمتی بنزین و فضای روانی که از داخل و خارج از کشور بر اقتصاد حاکم شد، بخشی از علت این افزایش قیمت ارز بود و از طرف دیگر فضاسازی که درباره لایحه بودجه سال آینده از دیروز انجام شده، برخی را وادار به این کرده که بگویند بودجه مشکل دارد و اقتصاد را پولی می‌کند، در حالی که چنین مواردی، شوک‌هایی است که طرفداران بالا بردن نرخ ارز آن را ایجاد می‌کنند.

 

وی افزود: بر اساس اطلاعات ما، شبکه‌هایی در خارج از کشور نیز برای افزایش نرخ ارز تلاش می‌کنند.

 

همتی گفت: بی‌ثباتی در عراق نیز در این زمینه بی‌تاثیر نبوده و کمی میزان صادرات ما را مختل کرده است؛ علاوه بر اینکه در پایان سال میلادی تسویه حساب شرکت‌ها با طرف‌های خارجی شدید است و همین موضوع تقاضا را افزایش می‌دهد.

 

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص حمایت از شرکت‌های دانش بنیان گفت: سهم این شرکت‌ها در اقتصاد در حال افزایش است و شبکه بانکی نیز تلاش می‌کند که تامین مالی این شرکت‌ها را شتاب دهد.

 

وی گفت: در ۸ ماه نخست امسال میزان تسهیلات بانکی برای شرکت‌های دانش بنیان با ۵۲ درصد رشد به هفت هزار میلیارد تومان رسیده است.

 

وی افزود: در خصوص کالاهایی مانند دارو و تجهیزات پزشکی سالانه سه و نیم میلیارد دلار واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی داریم که می‌توانیم با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برای قطع وابستگی به این واردات قدم برداریم.

ارسال نظر
آخرین اخبار