هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود

پارلمان انگلیس نگران اثر لفاظی‌های ترامپ بر دیپلماسی با ایران/کوپر: آتش‌بس باید تمدید شود

پارلمان انگلیس نگران اثر لفاظی‌های ترامپ بر دیپلماسی با ایران/کوپر: آتش‌بس باید تمدید شود وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به نگرانی اعضای پارلمان این کشور درباره اثر منفی لفاظی‌های دونالد ترامپ بر روند دیپلماسی با ایران، بر ضرورت تمدید آتش‌بس، تداوم مذاکرات و دستیابی به راه‌حلی جامع برای پایان دادن به تنش‌ها تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۰ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - 2026 April 21
کد خبر: ۳۰۶۲۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، ایووت کوپرروز سه‌شنبه در جلسه پرسش و پاسخ مجلس عوام، با اشاره به نزدیک شدن پایان مهلت آتش‌بس دو هفته‌ای میان ایران و ایالات متحده، تصریح کرد که این آتش‌بس باید تمدید و مذاکرات نیز باید به یک نتیجه جامع منتهی شود.

وی که به تازگی از سفر به پنج کشور در اروپا، خاورمیانه و شرق آسیا بازگشته است، اعلام کرد که با بیش از ۱۲ وزیر امور خارجه و همتایان خود در خصوص حفظ و تقویت اجماع برای پیشبرد مسیر دیپلماتیک رایزنی کرده است.

در جریان این نشست، یکی از نمایندگان با انتقاد از لفاظی‌های دونالد ترامپ و پیام‌های عجیب و تهاجمی او در شبکه‌های اجتماعی هشدار داد که این رفتار‌ها تلاش‌های دیپلماتیک را دشوارتر کرده و این پرسش را به‌وجود آورده است که آیا اساساً می‌توان سخنان رئیس جمهوری آمریکا را جدی گرفت یا نه. او از دولت خواست توضیح دهد که چه اقداماتی برای واداشتن طرف‌ها به حضور در مذاکرات با حسن نیت انجام داده است.

کوپر در پاسخ، با اشاره به نقش پاکستان در روند میانجی‌گری، گفت که با مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا و مجموعه‌ای از کشور‌های دیگر در تماس بوده و لندن در تلاش است پیام‌های هماهنگی را برای حمایت از تداوم دیپلماسی منتقل کند. وی افزود که تمدید آتش‌بس و دستیابی سریع به راه‌حل ضروری است.

اما بخش مهم و پرحرارت جلسه، به انتقاد‌های شدید از رژیم صهیونیستی اختصاص داشت و چند نماینده با لحنی صریح، از توسعه شهرک‌سازی، کوچاندن اجباری فلسطینیان، حملات مرگبار به غیرنظامیان و گسترش دامنه تجاوزات این رژیم در منطقه انتقاد کردند و دولت انگلیس را به انفعال متهم ساختند.

یکی از نمایندگان با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی از «غبار جنگ» برای غیرقابل زیست کردن فلسطین اشغالی و تحمیل واقعیت‌های جدید میدانی بهره می‌گیرد، خواستار آن شد که دولت انگلیس فراتر از محکومیت‌های لفظی حرکت کند و تجارت مرتبط با شهرک‌سازی را ممنوع سازد. او تصریح کرد که صرف ابراز ترجیح سیاسی کافی نیست و باید بر رژیم صهیونیستی فشار واقعی وارد شود.

نماینده دیگری با اشاره به ویرانی گسترده غزه و کشته شدن بیش از ۷۲ هزار فلسطینی گفت که رژیم صهیونیستی نه‌تنها غزه، بلکه لبنان، ایران و کرانه باختری را نیز در معرض حملات و فشار قرار داده و اکنون گزارش‌های روزانه‌ای از خشونت شدید، کشتار، اخراج اجباری فلسطینیان و توسعه مداوم شهرک‌های غیرقانونی منتشر می‌شود. وی تأکید کرد که این اقدامات تنها غیراخلاقی نیست، بلکه نشانه‌ای آشکار از فعالیت‌های غیرقانونی مورد حمایت دولت رژیم صهیونیستی است.

کوپر در پاسخ به این انتقاد‌ها اذعان کرد که حملات شهرک‌نشینان به سطحی بی‌سابقه رسیده و شمار این حملات در سال ۲۰۲۵ از هر زمان دیگری از آغاز ثبت این حوادث از سوی سازمان ملل در بیش از ۲۰ سال گذشته فراتر رفته است. وی بدون محکوم کردن حملات، آنها را هولناک توصیف کرد و گفت که باید متوقف شوند. او افزود که این موضوع را مستقیماً با رژیم صهیونیستی و نیز شرکای بین‌المللی مطرح کرده است.

یکی دیگر از نمایندگان، دولت انگلیس را به رویکرد دوگانه متهم کرد و گفت رژیم صهیونیستی به‌طور غیرقانونی از گسترش شهرک‌ها حمایت می‌کند، در غزه مرتکب نسل‌کشی می‌شود و با حمله به لبنان و ایران نیز دست به اقدام‌های غیرقانونی زده است. او خطاب به وزیر امور خارجه پرسید: اگر همه اینها به گفته خود شما نقض آشکار حقوق بین‌الملل است، چرا دولت فقط محکوم می‌کند، اما اقدام مؤثری انجام نمی‌دهد؟ این نماینده خواستار توقف کامل همکاری نظامی با رژیم صهیونیستی و ممنوعیت تجارت با شهرک‌ها شد.

کوپر در پاسخ گفت که دولت انگلیس مجموعه‌ای از اقدامات، از جمله تحریم برخی اعضای کابینه رژیم صهیونیستی و محدودیت‌هایی در حوزه فروش تسلیحات را در دستور کار قرار داده است. با این حال، لحن نمایندگان نشان می‌داد که بخش قابل توجهی از پارلمان، این اقدامات را ناکافی می‌داند و خواهان فشار بسیار شدیدتر بر تل‌آویو است.

در بخش دیگری از نشست، یکی از نمایندگان با اشاره به گزارش‌هایی درباره حمله رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی در لبنان و کشته شدن نیرو‌های امدادی و کارکنان درمانی، تأکید کرد که جابه‌جایی اجباری غیرنظامیان و هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی می‌تواند مصداق جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت باشد. او از دولت خواست توضیح دهد که برای واداشتن رژیم صهیونیستی به توقف این حملات چه اقدام مشخصی انجام داده است.

وزیر امور خارجه انگلیس در پاسخ، ضمن اشاره به ضرورت حفظ آتش‌بس در لبنان، اذعان کرد که آوارگی گسترده در این کشور پیامد‌های انسانی ویرانگری داشته و مردم لبنان باید بتوانند با امنیت به خانه‌های خود بازگردند. با این حال، در همین بخش نیز برخی نمایندگان آشکارا از ناکافی بودن موضع دولت انتقاد کردند و خواستار رویکردی صریح‌تر در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی شدند.

همچنین یکی از نمایندگان با استناد به گزارش‌هایی درباره فروش اراضی فلسطینی به شهروندان انگلیسی و کمک برخی نهاد‌ها به انتقال افراد به شهرک‌های غیرقانونی، خواستار تحقیق فوری و اعمال مجازات علیه هر سازمان یا نهادی شد که در این روند مشارکت دارد. او تأکید کرد که هیچ‌کس نباید در شهرک‌های غیرقانونی در کرانه باختری ساخت‌وساز کند.

افزایش هزینه‌های انرژی و تأثیر آن بر معیشت شهروندان انگلیسی نیز از دیگر محور‌های نشست بود. برخی نمایندگان با اشاره به رشد بهای سوخت و فشار بر خانواده‌ها در پی جنگ تجاوزکارانه علیه ایران، از دولت خواستند که برای کنترل تبعات اقتصادی بحران اقدام کند. کوپر نیز اذعان کرد که این وضعیت بر هزینه‌های زندگی در انگلیس و جهان تأثیر گذاشته و از کنترل دولت خارج است.

موضوع تهدید‌های ترامپ علیه زیرساخت‌های غیرنظامی ایران نیز در مجلس مطرح شد و یکی از نمایندگان با اشاره به مغایرت این تهدید‌ها با حقوق بین‌الملل، از دولت خواست موضع روشنی در قبال آمریکا اتخاذ کند. کوپر بدون محکوم کردن ایالات متحده، ادعا کرد که پایگاه‌های انگلیس فقط برای عملیات دفاعی قابل استفاده هستند و لندن بر ضرورت خودداری از حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی تأکید کرده است./ ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار