پایان دوران تشریک مساعی میان اصلاح طلبان و کارگزاران!-راهبرد معاصر
تصویب ۵ پیشنهاد برای اصلاح مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور دیدار سفیر جانباز ایران در لبنان با رهبر انقلاب + عکس پزشکیان در جلسه هیئت دولت: اجازه نمی‌دهیم در حریم جنگل‌ها کارخانه‌سازی شود سازوکار کمیسیون تلفیق برای تادیه بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی مشاور سیاسی رئیس‌جمهور منصوب شد + جزئیات وزیر دفاع بر استمرار پشتیبانی ایران از محور مقاومت تاکید کرد استاندار گلستان انتخاب شد مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل شد پزشکیان: من در خانه لباس گرم می‌پوشم؛ مردم هم همین کار را کنند امیر نصیرزاده: از هر لحاظ آماده پشتیبانی از سوریه هستیم معاون رئیس‌جمهور: نمی‌توانیم در تهران بنشینیم و برای تمام پهنه سرزمینی ایران نسخه واحد تجویز کنیم دستور رئیس جمهور درباره تسریع در ساخت کریدور ریلی رشت- آستارا وزیر دفاع وارد سوریه شد انتصاب محمود امانی طهرانی به سمت دبیرکل شورای‌عالی آموزش و پرورش ابوذر کوثری مدیرکل سیاسی وزارت کشور شد

پایان دوران تشریک مساعی میان اصلاح طلبان و کارگزاران!

پس از تنش و کشمکش های دهه 60 و 70، صلح و انفعال در 80 و تشریک مساعی در نیمه اول دهه 90، انتخاب شهردار تهران می رود بستری برای انشقاق دوباره بین کارگزاران و اصلاحات شود تا این مهم روابط این دو جریان سیاسی را مبدل به معادله ای سینوسی کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - 2018 April 17
کد خبر: ۳۱۳
به گزارش "راهبرد معاصر"؛ پس از خروج نجفی از بهشت و ترک کرسی شهرداری تهران گمانه زنی ها برای انتخاب شهردار پایتخت به اوج خود رسیده است. سالاری عضو شورای شهر تهران در حالی از انتخاب شهردار در بازه زمانی 20 تا 25 روزه سخن می گوید که تشتت آرا در بین کارگزاران و اصلاح طلبان به اوج خود رسیده است. این در حالی ست که اختلاف نظرات در بین خود اصلاح طلبان نیز حکایت از داستان های مفصل اختلافات در پشت پرده اردوگاه این جریان سیاسی است.

 

در حالیکه پشت خروج نجفی اراده ای از سوی کارگزارانی ها به وضوح دیده می شد اینک فشارهای چهره های شاخص این جریان برای نشاندن گزینه مطلوب شان یعنی محسن هاشمی بر کرسی بهشت بیش از پیش هویدا شده است.

 

به نقل از جماران غلامحسین کرباسچی و محمد عطریانفر چندی پیش به دفاع از حضور محسن هاشمی در شهرداری تهران سخن گفته اند و خواستار حمایت رئیس دولت اصلاحات از حضور او در مقام شهردار تهران شدهاند اما مخالفت رهبر اصلاحات صراحتا با این تصمیم اعلام شده و از رئیس شورای شهر تهران خواسته است که به میثاقش با مردم تهران پایبند باشد.

 

اما نکته ای که تا حدودی دست و پای هاشمی را برای جلوس بر کرسی شهرداری تهران بسته میثاق نامه ای ست که فراکسیون امید و اعضای شورای شهر بر آن تاکید دارند. براین اساس منتخبین لیست امید حق ندارند برای حضو در پستی دیگر عطای نمایندگی مردم را به لقایش ببخشند، خصوصا اینکه رفتن محسن هاشمی زمینه را برای ورود سرلیست اصولگرایان در انتخابات شورای شهر 96 فراهم خواهد کرد. مهدی چمران که اکنون عضو علی البدل شورای شهر تهران است، با رفتن محسن هاشمی، می تواند عزم خود را برای تمدید تجربه هشت ساله در شورای شهر تهران جزم کند.

 

همین عامل سبب شده تا چهره های مختلف اصلاح طلب از خروج احتمالی نمایندگان مردم از شورا و مجلس انتقاد کنند. پیش از این ژاله فرامرزیان فعال سیاسی اصلاح طلب و چهره برجسته این جریان سیاسی، گفته بود: «کاندیداهایی که با لیست امید آمدند نباید انصراف دهند و از شورا خروج نکنند، به دلیل اینکه به‌ هر حال انسان‌های ارزشمندی بودند که می‌خواستند در لیست قرار بگیرند، اما از بین آنها این بزرگواران انتخاب شدند و متعهد به حضور و ادامه فعالیت در طول 4 سال هستند».

 

اما محمدعلی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز اعتقاد دارد مطرح کردن این سخنان با جامعه مدنی و مشی اصلاح طلبی هیچ سنخیتی ندارد: او در صفحه شخصی خود نوشته است:«جدای از اینکه شهردار تهران چه کسی خواهد بود، یکی از بدترین استدلال‌ها که از شورای شهر تهران شنیده می‌شود این است که اگر یکی از اعضای شورا، شهردار شود، ممکن است سر لیست اصولگرایان که در لیست علی البدل هست، عضو اصلی شورا شود. حرف تلخی است که با جامعه مدنی و اصلاح طلبی هیچ تناسبی ندارد. یک زمانی شعار اصلاح طلبی زنده باد مخالف بود. در بحبوحه‌ی بد اخلاقی‌ها و هیاهو‌ها اولیه‌ترین اصول آرمان‌های اصلاح طلبی و دمکراسی خواهی در حال فراموشی است. من معتقدم به هر دلیل، یک مخالف وارد شورا شود، اصلاح طلبانه‌تر از آن است که شورا بی حضور جناح مخالف باشد».

 

 

طبعا آنقدر اختلاف میان اصلاح طلبان بر سر گزینه مطلوب بالا گرفته است که آنها تحت هیچ عنوانی به این مسئله رضایت نمی دهند که هاشمی شهردار شود. موافقت طیفی از اصلاح طلبان و همراهی آن ها با کارگزارانی ها بر سر شهردار شدن محسن هاشمی سبب شده تا طیف دیگری از اصلاح طلبان سفت و سخت بر سر مواضع خویش باقی بمانند و میثاق نامه را دلیل مخالفت خود عنوان کنند، هر چند به نظر می رسد تداوم این لجاجت های سیاسی به فشارهایی که از سوی کارگزارانی ها در کناره گیری نجفی بی تاثیر نبود، دلالت داشته باشد تا به نوعی تسویه حساب سیاسی را در دستور کار خود قرار دهند.

 

کمااینکه علی اعطاء سخنگوی شورای شهر تهران در این اظهار نظر رسمی و قاطع به نوعی تلاش کرده تا آب پاکی را بر دست کارگزارانی ها بریزد: «در این خصوص قبلا نیز صحبت شده است و از اعضای شورای شهر تهران گزینه‌ای برای شهرداری مطرح نیست و در این رابطه عضوی از شورای شهر تهران خارج نخواهد شد».

 

 

 

 کارگزاران و اصلاح طلبان؛ روابطی سینوسی ارمغان انتخاب شهردار

دهه 60 و 70 اوج درگیری های سیاسی اصلاحات و کارگزاران بود. از زدن برچسب عالیجناب سرخپوش به هاشمی رفسنجانی از سوی اردونشینان اصلاح طلب تا تاختن بر جبهه مشارکت و دیگر طیف های سیاسی اصلاح طلب از سوی کارگزارانی ها. دهه 80 انفعال و صلح دستور کار این جریان های سیاسی بود اما گویا منافع مشترک سیاسی زمینه را برای بهبود روابط در دهه 90 فراهم آورد تا یک کاسه شدن این دو جریان سیاسی زمینه را برای توفیق در کارزارهای انتخاباتی اخیر مهیا کند.

 

اما نکته حائز اهمیت اینکه به نظر می رسد روابط کارگزاران و اصلاح طلبان می رود به یک معادله سینوسی در سپهر سیاسی کشور مبدل شود، چراکه خط سیر تبادل نظرات در خصوص انتخاب شهردار پایتخت بیشتر میل به اختلافات دارد تا تداعی کننده اختلافات دهه 60 و 70 باشد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده