ایران چه گزینه هایی برای «انتقام سخت» دارد؟-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است

ایران چه گزینه هایی برای «انتقام سخت» دارد؟

مقامات کشورمان تاکید کرده اند که در برابر اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد سلیمانی، انتقامی سخت را در دستورکار قرار خواهند داد. اما گزینه های احتمالی این انتقام سخت چیست؟
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۱۵ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 05
کد خبر: ۳۲۶۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نظر می رسد که ایران برای واکنش به شهادت سردار سلیمانی، چهار گزینه پیش روی خود دارد که هر گزینه، خود می تواند ابعادی گسترده داشته باشد.

 

اولین واکنش، بسنده کردن به رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک است. ایران که در موقعیت یک قربانی در منطقه قرار گرفته، می تواند در واکنشی سیاسی، پارلمان عراق را به این نتیجه برساند که در اعتراض به عملیات فرودگاه بغداد، رای به اخراج آمریکایی ها از عراق بدهد. این یک دستاورد سیاسی بزرگ برای ایران و شکستی برای آمریکاست اما به نظر نمی رسد بتواند احساسات ناشی از شهادت سردار سلیمانی را راضی کند.

 

دومین واکنش می تواند از جنس واکنش هسته ای باشد. با توجه به اینکه ایران به زودی گام پنجم خود در کاهش تعهدات هسته ای را برخواهد داشت، می تواند در این گام به طور کامل از برجام خارج شود تا کار آمریکا و متحدانش در واداشتن تهران به تسلیم و مذاکره سخت تر شود. در حال حاضر تنها امید ترامپ به مذاکره با ایران، در چارچوب برجام است و اگر ایران از برجام خارج شود، این روزنه امید هم برای کاخ سفید بسته خواهد شد. البته با توجه به واکنش غیرقابل پیش بینی اروپا نسبت به این رفتار، روشن نیست که تا چه اندازه منطقی است که این سیاسی در پیش گرفته شود.

 

واکنش سوم که فراتر از اقدام سیاسی است، استفاده از نیروهای وفادار به جبهه مقاومت برای ضربه زدن به آمریکاست. در این روش، عملا ایران با آمریکا درگیر نمی شود اما در واقع مبادرت به جنگ نیابتی خواهد کرد که می تواند برای آمریکا پرهزینه باشد. ارتش آمریکا یک ارتش کلاسیک است و ممکن است در یک جنگ متعارف پیروز شود، اما هیچ تخصصی در جنگ نامتعارف نداشته و بر همین اساس از نیروهای مقاومت منطقه حتما ضربه خواهد خورد. با این حال چون آمریکا رسما سردار سلیمانی را به شهادت رسانده و مسئولیت این اقدام را نیز برعهده گرفته است، به نظر می رسد واکنش تهران هم باید مستقیم باشد.

 

بنابراین گزینه چهارم پیش روی کشورمان، اقدام مستقیم نظامی علیه منافع آمریکاست. این می تواند به معنی حمله موشکی کشورمان به یک یا چند پایگاه در دسترس باشد که به مرگ ده ها نظامی آمریکایی منتهی شود. چنین اقدامی، بسته به واکنش آمریکا، در عمل منطقه را وارد جنگی غیرقابل پیش بینی خواهد کرد.

 

فعلا روشن نیست ایران چطور از آمریکا انتقام سخت خواهد گرفت اما روشن است که ایران سعی می کند واکنشی را برگزیند که بیشترین ضربه را به دونالد ترامپ در آستانه انتخابات بزند.

 

از یاد نبریم که ایران پیش از این در موضوع گروگان گیری نیز آنقدر در برابر فشارها مقاومت کرد که در نهایت با شکست رئیس جمهور آمریکا که مدافع محمدرضا پهلوی بود، موفق شد سرنوشت ایالات متحده را تغییر دهد. این شاید همان راهی باشد که بار دیگر ایران در آن قدم نهاده است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده