فرش قرمز تل‌آویو برای اتمی شدن ریاض-راهبرد معاصر

فرش قرمز تل‌آویو برای اتمی شدن ریاض

بهانه تراشی تل آویو و ریاض از طریق تهدیدنمایی ایران، مسیر همکاری های اتمی را برای این دو بازیگر منطقه ای فراهم کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ - 2018 May 31
کد خبر: ۳۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ عربستان سعودی، کشوری که همواره تلاش می کند با واردات ابزار قدرت سخت، خود را در قامت یک قدرت منطقه ای معرفی کند، در سال های گذشته با روی کار آمدن محمد بن سلمان، با شکل دادن به ترجیحات جدید در رقابت های جهانی، گام هایی را برای دستیابی به سلاح اتمی برداشته است. گرچه این کشور در دهه 1990 در این زمینه، همکاری نزدیک با پاکستان داشته ولی اکنون با ایجاد فضای رقابت منطقه ای پرتنش برای مقامات ریاض از سوی واشنگتن و تل آویو به ویژه با ایران هراسی گسترده از طریق اتهام زنی به تهران درباره تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی با وجود فتوای رهبر انقلاب درباره حرام بودن دستیابی و استفاده از سلاح اتمی- مقامات سعودی تلاش می کنند با هزینه های کلان مسئله ای که خوشایند دولت فعلی آمریکاست ، حتی به بهای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، به رویای های واهی خود بدون هزینه فایده در محیط پرآشوب غرب آسیا دست پیدا کنند.


در همین راستا، سایت تحلیلی میدل ایست مانیتور نوشت، "آژانس‌های اطلاعاتی غربی معتقدند که رژیم صهیونیستی در حال فروش و ارسال اطلاعات اتمی به عربستان سعودی است".بر اساس این گزارش که به قلم «آمی دورآن» نوشته شده است" انتقال این اطلاعات از سوی رژیم صهیونیستی، قابلیت تسلیحات اتمی به حکومت عربستان می‌دهد".نویسنده در این گزارش مدعی شده است، "دلیل مشترک رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی این است که ایران تنها کشور در منطقه نباشد که چنین تسلیحاتی در اختیار دارد. همچنین حکومت سعودی مصمم است که آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ با کمک رژیم صهیونیستی به عربستان در زمینه اتمی، اگر برای فشار بیشتر به ایران باشد، مخالف نیست."


همانطور که در گزارش میدل ایست مانیتور آمده است، بهانه تراشی تل آویو و ریاض از طریق تهدیدنمایی ایران، مسیر همکاری های اتمی را برای این دو بازیگر منطقه ای فراهم کرده است. مسئله ای که البته در این موضوع خلاصه نمی شود.چرا که، ریاض از مدت ها قبل در مسائل مختلف از جمله بحران سوریه، بحران یمن و موضوعاتی از این قبیل باز هم به بهانه مقابله با نفوذ منطقه ای ایران دست به همکاری زده است.


افزایش سطح ارتباطات عربستان و رژیم صهیونیستی که نشانه آن را می توان در سکوت ریاض در برسمیت شناساندن قدس به عنوان پایتخت این رژیم از سوی ترامپ و نتانیاهو به وضوح دید، با تعریف ایران به عنوان دشمن مشترک، به عنوان راهبرد کلان واشنگتن تل آویو و ریاض در آینده می تواند معادلات منطقه را وارد تحولات جدیدی کند، که البته می توان نمونه آن را در اقدامات غیرانسانی تل آویو علیه سوریه در ماه های گذشته مشاهده کرد.


دستیابی ریاض به سلاح اتمی با توجه به غیرعقلایی بودن این بازیگر منطقه ای حمله به یمن شاهدی بر این ادعاست می تواند غرب آسیا را از فاز رقابت تسلیحاتی که مقامات واشنگتن و تل آویو با تهدیدنمایی دروغ از ایران در این زمینه ایجاد کردند، وارد جنگ تسلیحاتی گسترده با پیامدهای غیرقابل جبران نماید.


ارسال نظر