روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا

یکی از راه های پیشگیری از ابتلا به کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد که ویتامین D نقش مهمی را در این امر مهم ایفا می کند و البته برای روش صحیح مصرف ویتامین D نیز توصیه هایی شده است برای اطلاع از روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا با راهبرد معاصر همراه باشید.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 March 15
کد خبر: ۳۸۲۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، در پی شیوع ویروس کرونا در جهان از جمله کشورمان توصیه های زیادی در خصوص وصرف انواع ویتامین ها شده است که یکی از مهمترین آن ها ویتامین D می باشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با ویروس کرونا مفید است. در ادامه این خبر روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا را می خوانیم.

 

روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا

 

 

منابع ویتامین D 

راه‌های تامین ویتامین D برای بدن شامل نور خورشید، منابع غذایی و مکمل ویتامین D است که با توجه به محدود بودن منابع غذایی این ویتامین، بهترین راه برای دریافت ویتامین D قرار گرفتن در معرض نور آفتاب است.

 

ارتباط ویتامین D یا به اصطلاح ویتامین آفتاب، با سلامت استخوان ها، برای همگان ثابت شده و محرز است، اما امروزه علاقه مندی فراوانی به این ویتامین به دلیل ارتباط با بیماری‌های مختلفی از جمله ام اس، انواع سرطان، بیماری‌های قلبی- عروقی و دیابت ایجاد شده است.

 

بدن جهت حفظ عملکرد صحیح و سلامت خود نیاز به ویتامین‌ها دارد. ویتامین‌ها به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند: ویتامین‌های محلول در آب و ویتامین‌های محلول در چربی.

 

ویتامین D مانند سایر ویتامین‌های محلول در چربی در کبد و بافت‌های چربی ذخیره می‌شود و همانطوری که مقادیر اضافه آن می‌تواند سمی باشد، کمبود آن در بدن نیز با بروز بیماری‌های مختلف جسمی و روحی ارتباط دارد.

 

روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا

 

 

روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مورد نحوه مصرف ویتامین D گفت: وزارت بهداشت بر اساس بخشنامه‌ها و پروتکل‌هایی که در شبکه‌های بهداشتی و درمانی در حال اجراست توصیه به مصرف یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به صورت ماهانه کرده است که برای گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال به مصرف هر دو ماه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D توصیه شده است.

 

زهرا عبداللهی در این‌باره بیان کرد: دریافت کافی انواع ریزمغذی‌ها مانند ویتامین‌ها، املاح معدنی و دریافت کافی منابع پروتئینی به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند که هر چقدر تغذیه مناسب‌تر باشد مقاومت بدن در مقابل بیماری کرونا و عملکرد سیستم ایمنی بهتر خواهد بود.

 

وی افزود: برخی از ویتامین‌ها که به طور طبیعی در منابع غذایی وجود دارد، مانند ویتامین c و A که در سبزی‌ها و میوه‌ها وجود دارند نقش بسیار مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد بنابراین یکی از توصیه‌ها، مصرف کافی سبزی‌ها و میوه‌های تازه که با دقت شسته و ضدعفونی شده، است. همچنین منابع حاوی ویتامین C از انواع سبزی‌ها نیز شامل انواع کلم، گل کلم، فلفل‌ها، انواع میوه‌ها به ویژه مرکبات است. همچنین منابع غذایی حاوی ویتامین A یا بتاکاراتن که پیش ساز ویتامین A است عبارتند از انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد، سبز، نارنجی و قرمز رنگ که با مصرف روزانه سبزیها و میوه‌هایی که به صورت تازه و خام خورده می‌شوند این ویتامین‌ها برای بدن تامین می‌شود.

 

به گفته عبداللهی، همچنین املاحی مانند سلنیوم، روی و آهن نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و با مصرف مقدار کافی منابع پروتئینی به صورت روزانه مانند حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت‌ها، نان و غلات سبوس‌دار که حاوی سلنیوم و ویتامین گروه‌ B هستند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند و نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارند.

 

روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نیز در پاسخ به این سوال که مصرف خودسرانه ویتامین‌ها می‌تواند دردسرساز باشد؟ بیان کرد: هیچ توصیه‌ای برای مصرف مکمل نداریم، بنابراین مصرف خودسرانه مکمل، انواع قرص ویتامین C، ویتامین A و E و انواع مکمل‌هایی که به صورت شیمیایی هستند هیچ توصیه‌ای برای آن وجود ندارد و بهترین توصیه آن است که از طریق منابع غذایی و برنامه غذایی روزانه، یعنی همان سبزی و منابع پروتئینی، ویتامین‌ها و املاح معدنی دریافت شود.

 

بنابر اظهارات عبداللهی، مصرف خودسرانه مکمل‌ها می‌تواند موجب اضافه دریافت و بروز علائم مسمومیت ناشی از مصرف زیاد شود که این موضوع مسائل متعددی را نیز تولید می‌کند.

 

وی در ادامه در مورد نحوه مصرف ویتامین D نیز بیان کرد: به دلیل اینکه منابع غذایی ما فقیر از ویتامین D هستند، وزارت بهداشت بر اساس بخشنامه‌ها و پروتکل‌هایی که در شبکه‌های بهداشتی و درمانی در حال اجراست توصیه به مصرف یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به صورت ماهانه کرده است. این توصیه برای تامین ویتامین D وجود دارد و مطابق با بخشنامه‌های وزارت بهداشت همه گروه‌های سنی، ماهانه یک مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D را باید مصرف کنند که این توصیه برای جمعیت ۱۲ سال به بالا است و برای گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال توصیه به مصرف هر دو ماه یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی ویتامین D شده و برای کودکان زیر دو سال نیز مطابق بخشنامه‌های موجود قطره AD که روزانه ۲۵ قطره به کودکان زیر دو سال باید داده شود.

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه درباره بیماران خاص نیز تصریح کرد: بیماران خاص حساس و آسیب‌پذیری بیشتری دارند و بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند، بنابراین توصیه‌های رعایت اصول بهداشت فردی باید با دقت انجام شود، همچنین به لحاظ تغذیه‌ای نیز برخی گروه‌ها مانند مادران باردار و سالمندان آسیب‌پذیرتر هستند که به اصطلاح گروه‌های آسیب‌پذیر تغذیه‌ای هستند که باید در برنامه غذایی روزانه‌شان تعادل و تنوع غذایی رعایت شود و از همه گروه‌های غذایی اصلی مانند سبزی‌ها، میوه‌ها، منابع پروتئینی و... با رعایت تنوع و تعادل و باتوجه به بخش‌نامه‌هایی که برای مکمل‌یاری در گروه سالمندان (مکمل ویتامین D) و برای مادران باردار (مکمل‌هایی که به صورت روتین تجویز می‌شده) در برنامه غذایی روزانه‌شان استفاده شود.

 

وی افزود: همچنین مصرف روزانه مکمل هزار واحدی ویتامین D برای زنان باردار تا انتهای بارداری توصیه می‌شود.

 

عبداللهی در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر افراد سوالی درخصوص تغذیه داشته باشند آیا وزارت بهداشت تمهیدات خاصی داشته است؟ اظهار کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت سامانه ۴۰۳۰ را راه‌اندازی کرده است که با گرفتن این شماره‌ در قسمت پیشگیری از بیماری توصیه‌های تغذیه‌ای وجود دارد.

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین تصریح کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت سامانه پیگیری بیماری کرونا را راه‌اندازی کرده است و همه مردم باید وارد این سامانه شوند که دو الی سه سوال ساده وجود دارد و به این ترتیب موارد مشکوک شناسایی می‌شوند و اگر این علائم مشکوک و مثبت باشند از طریق نزدیک‌ترین مرکز جامعه خدمات سلامت مورد پیگیری قرار می‌گیرند.

عبداللهی همچنین توصیه کرد که در این شرایط بحرانی و حساس بسیار مهم است که مردم در خانه بمانند و بیرون از خانه نیایند و برای اینکه دچار اضافه وزن و چاقی نشوند ضمن رعایت تنوع و تعادل برنامه غذایی روزانه، در خانه تحرک و فعالیت بدنی را بیشتر کنند. در حیاط یا ‍آپارتمان راه بروند و فعالیت‌های نشستنی را کاهش دهند و جنب و جوش داشته باشند. این فعالیت می‌تواند از طریق کار در خانه و راه رفتن باشد. همچنین افراد رژیم غذایی خود را رعایت کنند.

 

وی همچنین درباره نحوه کنترل اضافه وزن و چاقی نیز بیان کرد که مردم مصرف فست‌فودها را محدود کنند، فست‌فودها به دلیل بالا بودن کالری زیاد، بالا بودن چربی و نمک و سنگین بودن می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کند. همچنین نوشابه‌های گازدار و شیرین را محدود کنند.

 

روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا

 

 

ویتامین D درمان کرونا است؟

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی گیلان افراد سالم را نیازمند ماسک ندانست و اضافه کرد: تنها پرستاران در بخش های عفونی و مبتلایان به کرونا ماسک بزنند. البته دستکش نایلونی خیلی کاربرد دارد و توصیه می شود همگان از دستکش استفاده کنند.

 

 دکتر حسن رخ شاد شیوع کرونا در ایران را مشابه نرم جهانی آن دانست؛ نه بیشتر و نه کمتر و اظهار کرد: شیوع کرونا شبیه آنفلوآنزاست و بیماری های واگیر همچون سرخک، سرخجه و اوریون شیوع بیشتری نسبت به آنفلوآنزا و کرونا دارند.

 

او با بیان اینکه جدید بودن و ناشناخته بودن ویروس کرونا روند درمان را سخت کرده است، افزود: هیچگونه غذا و دارویی کرونا را درمان نمی کند، اما توصیه های تغذیه ای می تواند کمک کننده باشد. فرد مبتلا به کرونا دارای تب بالاست؛ بنابراین مصرف مایعات به واسطه کاهش آب بدن مورد تاکید است.

 

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیردار و غیر واگیردار دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به طبع گرم دارچین و زنجبیل، تصریح کرد: استفاده از این ادویه جات به معنی درمان کرونا نیست، بلکه در صورت تب و لرز بیماری را قابل تحمل می کند. خوردن میوه جات و مرکبات به ویژه سیب و پرتغال نیز بسیار برای بدن مفید است.

 

رخ شاد با بیان اینکه اثرگذاری مصرف ویتامین D در درمان کرونا ثابت شده نیست، خاطرنشان کرد: در حالت کلی ویتامین D مردم ایران کمتر از حد استاندارد است؛ بنابراین باید این کمبود را با مصرف ویتامین D جبران کنیم، اما به معنی درمان کرونا نیست.

 

او با اشاره به تفاوت باکتری با ویروس، یادآور شد: یک ویروس مادامی که وارد سلول بدن موجود زنده نشود، هیچ نقشی ندارد و مصرف آنتی بیوتیک در پیشگیری و یا درمان بیماری های ویروسی از جمله کرونا اصلا مورد توجه نیست.

 

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مردم خواست در خانه بمانند و در اجتماع مردم حضور پیدا نکنند و گفت: اگرچه ۸۰ درصد مبتلایان به کرونا اصلا علامت ندارند، اما شیوع کرونا جدی است و باید حفاظت شخصی را رعایت کنیم.

 

او با بیان اینکه ویروس کرونا حتما افراد بی‌توجه به حفاظت شخصی را درگیر می کند، ادامه داد: رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از این بیماری نقش پررنگی دارد و درمان در حاشیه است.

 

رخ شاد افراد سالم را نیازمند ماسک ندانست و اضافه کرد: تنها پرستاران در بخش های عفونی و مبتلایان به کرونا ماسک بزنند. البته دستکش نایلونی خیلی کاربرد دارد و توصیه می شود همگان از دستکش استفاده کنند.

 

 

روش مصرف ویتامین D برای جلوگیری از کرونا

 

 

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی گیلان راه انتقال ویروس کرونا را تنفسی دانست و عنوان کرد: این ویروس سنگین است و از طریق قطرات تنفسی فرد مبتلا بر روی سطوح صاف و فلزی می نشیند. البته کرونا روی پوست انسان به واسطه مقاومت بالای آن بیشتر از نیم ساعت زنده نمی ماند.

 

به گزارش ایسنا؛ او با بیان اینکه سرفه های فرد مبتلا به کرونا بسیار آلوده کننده سطوح است، خاطرنشان کرد: توصیه می شود هر یک ساعت دست ها با آب و صابون شسته شود و دست های آلوده به چشم و بینی و دهان که محافظ پوستی ندارند، برخورد نکند.

 

رخ شاد گرمای هوا را موجب خشک شدن سریع قطرات تنفسی دانست و متذکر شد: به واسطه رطوبت هوا شیوع بیماری های ویروسی در فصل سرد بیشتر است. بنابراین گرمای هوا ویروس را از بین می برد.

 

ارسال نظر