آیا مصرف ماده مخدر گل اعتیاد آور است؟-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

آیا مصرف ماده مخدر گل اعتیاد آور است؟

یک درمانگر اعتیاد گفت: تحقیقات نشان داده است که گل نیز مانند سایر مواد اعتیاد آور، بخاطر احساس لذتی که به فرد می‌دهد اعتیاد آور است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۷ - ۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 March 24
کد خبر: ۳۸۹۱۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ آزاده اولیایی درمانگر اعتیاد درباره اعتیاد آور بودن یا نبودن گل، اظهار کرد: گل اعتیاد آور نیست، پس چرا مراکز درمان اعتیاد روزانه با تعدادی از مراجعان برای درمان اعتیاد گل روبرو هستند؟ دلیل این مراجعه در صورت عدم اعتیاد آور بودن گل چیست؟

 

وی بیان کرد: آخرین مطالعه شیوع شناسی اعتیاد در کشورما نشان می‌دهد «گل» بعد از تریاک، دومین ماده مصرفی معتادان در کشوراست و شیوع آن مخصوصا در بین مصرف کنندگان ۱۵ تا ۴۰ سال بیشتر است.

 

این درمانگر اعتیاد با اشاره به اینکه یکی از تصورات نادرستی که با هدف تبلیغ مصرف گل در بین نوجوانان و جوانان از سوی تولید کنندگان رواج داده می‌شود این است که گل اعتیاد آور نیست، ادامه داد: اما تحقیقات نشان داده است که گل نیز مانند سایرمواد اعتیاد آور، بخاطر احساس لذتی که به فرد می‌دهد اعتیاد آور است.

 

اولیایی گفت: اثرات موقت و لذت بخش ظاهری شیشه باعث وابستگی افراد به آن می‌شود، اما با مراجعه به هریک از مراکز درمان اعتیاد و مصاحبه با افراد مصرف کننده‌ای که برای درمان وابستگی مصرف گل به آنجا مراجعه نموده اند متوجه می‌شوید که گل، حشیش و ماری جوانا نه تنها اعتیاد آور است بلکه با عوارض روانی و جسمی فراوانی همراه است که از آن جمله قرمزی سفیدی چشم، خشکی دهان، خنده‌های مکرر و بی دلیل، افزایش ضربان قلب، گیجی وعدم تمرکز، تکلم آهسته، پرخاشگری و خشم را می‌توان اشاره کرد.

 

این درمانگر اعتیاد خاطرنشان کرد: بخش مهمی از عوارض مصرف آن که برخی موارد ممکن است جبران پذیر نباشد می‌توان به تاثیر بر حافظه کوتاه مدت، افسردگی و اختلال در عملکرد جنسی و عقیمی اشاره کرد، همچنین علاوه بر این عوارض برخی عوارض رفتاری از جمله انزوا و پرخاشگری نیز می‌توان اشاره کرد، توهم و هذیان هر چند کمتر از سایر عوارض شیوع دارد، اما در بسیاری از مصرف کنندگان شواهدی مبنی بر تظاهر توهم و هذیان نیز مشاهده شده است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر