آیا کرونا می‌تواند از راه هوا منتقل شود؟-راهبرد معاصر
رئیس قوه قضائیه: در موضوع مبارزه با فساد نسبت به چند وزارتخانه کار‌های اساسی کردیم؛ صدا‌هایی هم بلند شد، اما کوتاه نیامدیم به‌کارگیری اتباع خارجی کار دست رستوران بین راهی داد آزار پرنده در حال انقراض در سواحل جنوبی توسط چند ماهیگیر + ویدئو توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده
دانشمندان در حال بررسی هستند

آیا کرونا می‌تواند از راه هوا منتقل شود؟

جدیدترین تحقیقات دانشمندان آمریکایی با همکاری یک دانشمند ایرانی می‌گوید صحبت کردن و برقراری مکالمه حضوری می‌تواند منجر به ایجاد ذرات معلق آلوده و کافی برای انتقال کروناویروس جدید شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 04
کد خبر: ۳۹۴۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ به گفته دانشمندان هواپخش در دانشگاه "کالیفرنیا دیویس" از جمله "سیما اسدی" دانشمند ایرانی فارغ التحصیل از این دانشگاه، گفتار عادی توسط افرادی که بدون علامت، اما ناقل کروناویروس هستند و به این ویروس آلوده هستند، ممکن است به اندازه کافی ذرات معلق در هوا تولید کند که منجر به انتقال این بیماری از راه هوا شود.

 

 اگرچه هنوز مشخص نیست که این امر در گسترش و شیوع بیماری کووید-۱۹ چه اندازه تاثیر دارد، اما نیاز به اقدامات جدی برای حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی دارد تا ویروس شناسان، اپیدمیولوژیست‌ها و مهندسانی که ذرات معلق در هوا و هواپخش‌ها را مطالعه می‌کنند، این موضوع را به خوبی روشن کنند.

 

"ویلیام ریستنپارت" استاد مهندسی شیمی در دانشگاه کالیفرنیا دیویس گفت: هواپخش‌ها به اندازه کافی کوچک هستند که بتوانند در هوا سفر کنند؛ بنابراین صحبت عادی، مقادیر قابل توجهی از هواپخش‌های حاوی ذرات تنفسی ایجاد می‌کند.

 

این ذرات تنفسی حدود یک میکرون یا یک میکرومتر قطر دارند. آن‌ها برای دیده شدن با چشم غیرمسلح بسیار کوچک هستند، اما به اندازه کافی بزرگ هستند که بتوانند ویروس‌هایی مانند آنفلوانزا یا کروناویروس جدید را با خود حمل کنند.

 

سال گذشته "ریستنپارت"، "سیما اسدی" و همکارانشان مقاله‌ای را منتشر کردند که نشان می‌داد افرادی که بلندتر صحبت می‌کنند، ذرات تنفسی بیشتری در هوا منتشر می‌کنند و این افراد تا ۱۰ برابر بیشتر از سایر افراد این ذرات را تولید می‌کنند.

 

محاسبه نحوه انتقال ویروس‌هایی مانند کروناویروس جدید از طریق هواپخش، نیاز به تخصص در زمینه‌های مختلف دارد. از نظر ویروس شناسی، محققان باید بدانند که چه تعداد ویروس در ریه وجود دارد، آن‌ها چقدر راحت به شکل قطرات معلق در هوا در می‌آیند و چه تعداد ویروس برای انتقال عفونت مورد نیاز است.

 

دانشمندان هواپخش می‌توانند بررسی کنند که این قطرات پس از تشکیل، چقدر می‌توانند سفر کنند، چگونه تحت تأثیر حرکت هوا در یک اتاق قرار می‌گیرند و تاثیر جاذبه روی آن‌ها چقدر است.

 

"ریستنپارت" و همکارانش نتیجه گرفتند که جامعه علمی حوزه هواپخش‌ها باید در جهت مقابله با چالش فعلی ایجاد شده توسط کووید-۱۹ گام برداشته و همچنین به جهانیان در آماده سازی بهتر برای مقابله با بیماری‌های همه گیر اجتناب ناپذیر در آینده کمک کند.

 

این مطالعه در مجله Aerosol Science and Technology منتشر شده است.

منبع: ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار