قمار خطرناک اردوغان با برگزاری انتخابات زود‌هنگام-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

قمار خطرناک اردوغان با برگزاری انتخابات زود‌هنگام

به استناد نظرسنجی های منتشر شده رئیس جمهور فعلی ترکیه برای بقا در پست خود، با وجود تصور عمومی پیش از آغاز رقابت های انتخاباتی درباره پیروزی اردوغان، شرایط دشواری را پیش رو دارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۶ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - 2018 June 13
کد خبر: ۳۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ ده روز مانده تا انتخابات ۲۴ ژوئن در ترکیه، بحث های انتخاباتی در این کشور علی رغم گمانه زنی های پیشین درباره پیروزی بدون دردسر اردوغان، بسیار داغ شده است. احزاب مختلف تلاش می کنند با ائتلاف و دادن وعده های مختلف از جمله اقتصادی شرایط را به نفع خود تغییر دهند. به استناد نظرسنجی های منتشر شده رئیس جمهور فعلی ترکیه برای بقا در پست خود، با وجود تصور عمومی پیش از آغاز رقابت های انتخاباتی درباره پیروزی اردوغان، شرایط دشواری را پیش رو دارد.


محرم اینجه، رقیب سرسخت اردوغان در غیاب دمیرتاش

«محرم اینجه» از سوی حزب جمهوری‌خواه خلق برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شده و سابقه ۱۶ ساله به عنوان نماینده پارلمان ترکیه از استان «یالوا» دارد و در مبارزات انتخاباتی خود وعده داده «اقتصاد بیمار این کشور با تورم دو رقمی» را اصلاح کند.اینجه پس از رایزنی‌ها از بین چهره‌های شاخصی مانند عبداللطیف شنر، وزیر اسبق دارایی و دولت و از موسسان حزب آ‌ک‌پ، ایلهان یازیجی، نماینده مجلس ملی، ییلماز بویوک‌ارشن، عضو ارشد سابق حزب چپ دموکراتیک و شهردار کلانشهر اسکی‌شهر و چند چهره دیگر به‌عنوان نامزد حزب ج‌ح‌پ برگزیده شد. وی فعالیت حزبی را با حزب جمهوری‌خواه خلق آغاز کرد و از سال ۲۰۰۲ تاکنون تجربه پنج دوره پیاپی نمایندگی مجلس ملی ترکیه از حوزه انتخابیه یالووا را دارد. گفتنی است، اگرچه صلاح‌الدین دمیرتاش، کاندیدای محبوس حزب دموکراتیک خلق در میان اپوزیسیون به خصوص کردها از محبوبیت بالاتری برخوردار است ولی به دلیل شرایط فعلی وی بازداشت بودن اکثر تحلیلگران، اینجه را رقیب سرسخت اردوغان می دانند. برگزاری جلسه در مناطق کردنشین به ویژه دیاربکر از سوی اینجه پس از ده سال در راستای همسو کردن جامعه کُرد طرفداران دمیرتاش - با حزب جمهوری‌خواه در این راستا صورت می گیرد.


شرایط دشوار اردوغان برای بقا در کاخ آک سارای

اگرچه براساس شواهد موجود، رجب طیب اروغان با برگزاری زودهنگام در ترکیه، به دنبال غافلگیری احزاب مخالف ، اخلال در مانورهای انتخاباتی و ائتلاف سازی آنان با احزاب اپوزیسیون بود ولی نظرسنجی ها نشان می دهد رئیس جمهور فعلی ترکیه برخلاف باور تصمیم سازن و تحلیلگران حزب عدالت و توسعه کار سختی را برای بقا در کاخ آک سارای در پیش دارد. کسب 40 الی 45 درصد آرا براساس آخرین نظرسنجی های منتشر شده از سوی حزب متبوع اردوغان، کار برای رئیس جمهور فعلی که براساس قانون باید 1+50 از آرا را کسب نماید، دشوار کرده است. با این تفاسیر، انتخابات به دور دوم می کشد و در این صورت اگر احزاب اپوزیسیون دست به ائتلاف بزنند، این احتمال وجود دارد رویاهای رئیس جمهور بلند پرواز و قدرت طلب ترکیه یعنی رجب طیب اردوغان برای بقا در مسند ریاست جمهوری نقش برآب می شود. البته، تحقق این تحلیل که "اردوغان مسند ریاست جمهوری را از دست می دهد" از شانس کمی برخوردار است ولی مسیر اردوغان برای تکیه دوباره بر مسند فعلی خود، با قمار خطرناکی که کرد، بسیار پرتلاطم پیش بینی می شود. به دلیل تضعیف موقعیت اردوغان در ترکیه با کاهش حدود 5 درصدی اقبال به حزب عدالت و توسعه نسبت به قبل، گرچه تحلیلگران، تقریبا پیروزی هر چند دشوار اردوغان برای ریاست جمهوری را ممکن می دانند ولی معتقدند مخالفان اکثریت پارلمان کسب خواهند کرد. البته لازم به ذکر است رئیس جمهور فعلی ترکیه با تغییر قانون در سال 2017 این چالش را پیش تر با کاهش اختیارات پارلمان و افزایش قدرت رئیس جمهور حل کرده است.


موضوعات مهمی که می تواند سرنوشت انتخابات ترکیه را رقم بزند

همانگونه که گفته شد رقابت بر سر کسب پیروزی در انتخابات ده روز آینده ترکیه بسیار داغ شده است. در این راستا، نطق های انتخاباتی نامزدها با وعده های مختلف به خصوص شرایط اقتصادی ترکیه و تحولات منطقه، تاثیر بسزایی در نتیجه انتخابات پیش رو دارد. ولی آنچه مهم به نظر می رسد این است که افکار عمومی نسبت به موضوعاتی همچون؛ اقتصاد ترکیه (کاهش ارزش لیر در برابر دلار)، اقدامات آنکارا در محیط منطقه ای در قبال بحران سوریه و عراق، موضع گیری نامزدها در قبال موضوعات مهم منطقه به خصوص مسئله فلسطین (با توجه به اینکه 98 درصد مردم ترکیه مسلمان هستند)، عضویت در اتحادیه اروپا و چگونگی رابطه با آمریکا توجه بسیاری دارند که می تواند در سرنوشت انتخابات تاثیر بسزایی داشته باشد.


ارسال نظر
آخرین اخبار