پایان کرونا در دنیا معلوم نیست-راهبرد معاصر

پایان کرونا در دنیا معلوم نیست

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با بیان اینکه کرونا یکی از بحرانی‌ترین اتفاقات هزاره سوم است، گفت: هیچ محقق و مسؤولی در دنیا نمی‌تواند ادعا کند که کرونا چه وقت تمام می‌شود؛ حتی این موضوع که باید خودمان را برای هم زیستی با کرونا آماده کنیم ، دور از ذهن نیست.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۵ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 14
کد خبر: ۴۰۴۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران در جلسه هم افزایی مؤسسات فعال اجتماعی و خیرین در تهران که با هدف سازماندهی کمک‌های مردمی برای بیماران مبتلا به کرونا برگزار شد،ضمن قدردانی از تلاش‌های خیرین اظهار کرد: امیدواریم کانون‌های فعال اجتماعی با توان مضاعف تر هدفمند تر از گذشته حرکت کنند.

 

وی تاکید بر اینکه وظیفه اصلی حمایت از گروه‌های آسیب پذیر و بخش‌های بهداشتی و درمانی بر عهده دولت‌هاست، افزود: هرگز هیچ یک از ارگان‌ها و نهادهای دولتی انتظار ندارند که سازمان‌های مردم نهاد در بالاترین سطح خدمات رسانی به مردم را عهده دار شوند.

 

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با اشاره به اینکه ویروس کووید ۱۹یکی از بحرانی‌ترین اتفاقات هزاره سوم است، خاطرنشان کرد: دنیا سالهای متمادی است پاندمی جدی را تجربه نکرده است، حتی آنفولانزا و طاعون نیز در زمان شیوع تا حدودی برای بشر شناخته شده بود.

 

زالی ادامه داد: واکنش‌های فریبنده کرونا به عنوان ویروسی بیولوژیک و نوپدید، اقدامات پیشگیرانه را برای دنیا دشوار کرده و حتی کشورهایی که از توان زیرساختی بالایی در حوزه اقتصاد و بهداشت برخوردار هستند را نیز به زانو درآورده است.

 

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با بیان اینکه دست توانمند طبیعت نیز در مقابله با کرونا عاجز مانده، گفت: کووید ۱۹ حتی بر طبیعت نیز پیروز شده است؛ تا پیش از این تمامی بحران‌هایی که دنیا با آن مواجه بود؛ همانند سیل و زلزله و از جنس سخت افزاری بود و برای اولین بار است که رخدادی نرم افزاری در این سطح در دنیا پدید آمده، این موضوع با تجربیات اندکی که در دست داریم اقدامات مداخله‌ای را با مشکلاتی روبرو کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه زمان پایان ویروس کووید ۱۹ نامعلوم است، خاطرنشان کرد: هیچ محقق و مسئولی در سراسر دنیا نمی‌تواند ادعا کند که کرونا کی و چه وقت تمام می‌شود؛ حتی این موضوع که باید خودمان را برای هم زیستی با کرونا آماده کنیم هم بعید و دور از ذهن نیست.

 

زالی با بیان اینکه ماهیت نیازهای اقدامات درمانی و پیشگیرانه در مقابله با کرونا نامشخص است توضیح داد: به طور مثال اگر امروز در شهر تهران زلزله بیاید نیازها مشخص است اما کرونا چهره‌ای چند وجهی دارد و در عین حال نیازهای این مبارزه به صورت مداوم در حال تغییر است.

 

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران خاطرنشان کرد: نمی‌توان برای بحرانی مثل کرونا به طور صد در صد چاره اندیشی کرد و در عین حال باید نیم نگاهی هم به تبعات دوران پسا کرونا داشته باشیم.

 

وی تاکید کرد: اساسا کووید ۱۹ بیماری پیچیده‌ای است و نیازهای مداخله آن نیز متفاوت است؛ گاهی نیاز به ماسک و در مقطعی نیاز به دستگاه‌ها و تجهیزات درمانی افزایش می‌یابد.

 

زالی ادامه داد: اساسا دامنه تغییرات کرونا فراگیر است و بخشی از آشفتگی‌ها مربوط به ماهیت ویروس است.

 

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با بیان اینکه همبستگی مردم ایران در روزهای سخت کرونایی مثال زدنی است، گفت: خیرین و سازمان‌های مردم نهاد در این بحران نقش کاتالیزوری ایفا می‌کنند و در عین حال نیز تمامی مردم از گروه‌های مختلف جامعه آستین ها را بالا زده‌اند و برای ریشه کنی کرونا تلاش می‌کنند.

 

وی با تاکید براینکه سازمان‌های دولتی باید نیازهای مراکز درمانی و مردم را برای مقابله با کرونا ساماندهی کنند، اظهار کرد: نقش راهنمایی و تقویت کمیته‌های مردمی از اهمیت بالایی برخوردار است و در این میان باید نیازها با نگاهی آینده نگارانه تر ترسیم شود.

 

زالی با بیان اینکه با کمک خیرین و سازمان‌های مردم نهاد حجم قابل توجهی از نیازهای بیمارستان‌های تهران تامین شده است، توضیح داد: این کمک‌های انسان دوستانه باید در آینده به درستی برنامه ریزی و ترسیم شود.

 

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران تامین نیاز بیمارستانها و مراکز بهداشتی به تامین گان، ماسک و مواد ضدعفونی کننده و تجهیزاتی نظیر تخت های icu، دستگاه اکسیژن رسان و دستگاه ونتیلاتور را مورد تاکید قرار داد و گفت: لیست کامل اقلام سرمایه‌ای و مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به صورت مشترک در اختیار معاونین درمان بیمارستان‌های تهران قرار دارد که خیرین و سازمانهای مردم نهاد می‌توانند برای تامین نیازهای مراکز بهداشتی و درمانی از آن استفاده کنند.

 

زالی ابراز داشت: ممیزی کیفیت اصالت کالاهای تولیدی و حفاظتی یکی از اصلی ترین وظایف سازمان‌های نظارتی در حوزه بهداشت و درمان است و کیفیت کالاهایی که توسط نهادهای اجتماعی و کمک‌های مردمی تولید می‌شود باید توسط معاونین غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی تایید شود.

 

وی حمایت مادی و معنوی از تیم درمان را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: تیم درمانی سربازان و افسران خط مقدم مقابله با کرونا هستند، حمایت‌های مادی و معنوی از این عزیزان به منزله قدردانی از تلاش‌های آنان است.

 

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران تأکید کرد: حمایت از بیماران مبتلا به کرونا و افرادی که با شیوع این اپیدمی نقطه اتکاء اقتصادی خود را از دست داده‌اند، ضرورتی است که باید خیرین آن را مورد توجه خود قرار دهند.

 

زالی حمایت مادی و معنوی از کودکان کار و معلولان را مورد توجه قرار داد و گفت: کودکان کار کانون بالقوه ابتلا و انتقال کرونا محسوب می‌شوند.

 

وی تاکید کرد: کنترل شیوع کرونا در تهران ضرورت دارد؛ چرا که اگر این بیماری در کلان شهر تهران کنترل نشود، پیروزی لازم را به دست نخواهیم آورد و شکست در تهران به منزله یک شکست ملی تلقی می‌شود.

 

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران با بیان اینکه تهران به دلیل پراکندگی جغرافیایی، شرایط زندگی، بالاترین رقم حاشیه نشینی، اتباع خارجی و عناصر آسیب‌های اجتماعی در شرایط ویژه‌ای قرار دارد،افزود: مسوولان و پایتخت نشینان توجه بیش از پیشی باید به کرونا داشته باشند.

 

زالی از تلاش‌های خیرین و مجموعه‌های اجتماعی مردم نهاد قدردانی کرد و گفت: کمک‌ها و تلاش های شما در این روزهای سخت هرگز فراموش نمی‌شود؛ امیدوارم این مسیر پر تلاطم با قوت و نشاط بیشتری ادامه پیدا کند.

 

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر