آیا سفر پاپ فرانسیس می‌تواند سرپوشی بر جنایات امارات باشد؟-راهبرد معاصر

آیا سفر پاپ فرانسیس می‌تواند سرپوشی بر جنایات امارات باشد؟

 سفر پاپ فرانسیس به کشور امارات این نگرانی را به وجود آورده است که مبادا حاکمان این کشور بتوانند با سوء‌استفاده از جایگاه وی به عنوان رهبر کاتولیک‌های جهان، بر جنایات خود در منطقه سرپوش بگذارند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 05
کد خبر: ۴۱۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ سفر اخیر «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان به امارات اگرچه با استقبال چشمگیر اقلیت مسیحی این کشور همراه شده است اما با توجه به اینکه امارات طی سال‌های اخیر نقش پررنگی در وقوع فجایع انسانی در خاورمیانه ایفا کرده است، برخی تحلیل‌گران این سفر را نابهنگام می‌دانند و معتقدند امارات می تواند با سوء‌استفاده از مشروعیت پاپ بر جنایات خود در یمن، سوریه و سایر کشورهای منطقه سرپوش بگذارد.

 

در حالی که عربستان و گروه‌های تکفیری تحت حمایت این کشور عرصه را بر مسیحیان منطقه تنگ کرده‌اند، متحد اصلی عربستان یعنی امارات سرزمینی امن برای مسیحیان به شمار می‌رود به طوری که این کشور در سال 2013 از لحاظ نرخ رشد جمعیت مسیحی در رتبه سوم جهان بوده است. اما به نوشته نشریه انگلیسی اکونومیست، این فقط یک روی سکه است و باید مشخص شود که ادعای آزاداندیشی حاکمان امارات در قبال اقلیت‌های مذهبی تا چه حد واقعیت دارد.

 

اکونومیست به این نکته اشاره می‌کند که اگرچه «محمد بن‌زاید» ولیعهد ابوظبی و اداره‌کننده واقعی امارات، آزادی‌های زیادی برای اقلیت‌های مذهبی این کشور قائل شده اما در عوض آزادی اکثریت مسلمان امارات را سلب کرده است. احزاب سیاسی و گروه‌های اسلامی اجازه ندارند آزادانه در امارات فعالیت کنند و هرکس حتی سؤالی در مورد نحوه اداره این کشور بپرسد، به زندان می‌افتد. مهاجران که برخی از آنها مسیحی هستند از حقوق شهروندی محرومند و تفاوتی نمی‌کند که جزو مهاجران نسل چندم باشند.

 

«محمد صقر الزعبی» که جزو اماراتی‌های تبعیدی محسوب می‌شود، در گفتگو با اکونومیست از بی‌توجهی پاپ فرانسیس به آنچه در امارات می‌گذرد، انتقاد کرده و خاطرنشان می‌سازد: «اگر پاپ واقعاً به انسانیت اهمیت می‌داد، در مورد حقوق بشر [در امارات] صحبت می‌کرد».

 

ولیعهد ابوظبی در سال‌های اخیر نه‌تنها به حقوق مسلمانان و سایر گروه‌های مذهبی در کشور خود احترام نگذاشته، بلکه در به آشوب کشیدن سایر کشورهای منطقه از هیچ کوششی فروگذار نکرده و نقش مهمی در کشتار و رنج کشیدن مردم این کشورها داشته است. در جریان کودتای مصر در سال 2013 که به سقوط دولت قانونی «محمد مرسی» منجر شد، وی جزو حامیان اصلی کودتاچیان بود. از طرفی او و همتای سعودی‌اش یعنی «محمد بن سلمان» بازیگردانان اصلی تجاوز به خاک یمن و کشتار دهها هزار غیرنظامی یمنی محسوب می‌شوند.

 

«خالد أبوالفصل» حقوقدان کویتی و استاد دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس، در خصوص جنایات امارات در یمن و نقش سفر اخیر پاپ به امارات در کم‌رنگ شدن این جنایات می‌گوید: «امارات یک کشور وحشتناک است و بازدید پاپ از این کشور به حاکمان آن مشروعیت می‌بخشد. من نگران پیام اخلاقی هستم که او [با این سفر] برای جهانیان صادر کرده است.»

 

 

ارسال نظر