خشونت علیه زنان شاغل توسط همسرانشان در همه اقشار-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

خشونت علیه زنان شاغل توسط همسرانشان در همه اقشار

خشونت کلامی و فیزیکی علیه زنان تنها مختص به زنان خانه دار نیست بلکه بر اساس مشاهدات این مضوع صادق است که همسران بعضی از زنان با وجود آنکه هردو تحصیل کرده و دارای شغل هستند اما این خشونت از سوی مرد به زن تحمیل می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 08
کد خبر: ۴۲۳۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، محمد رضا محبوب فر آسیب شناس اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا، آمار زنان تحصیلکرده نه تنها در ایران که در جهان رو به افزایش است ، این یعنی که باید رشد فرهنگی و قدرت مالی در قشر زنان افزایش یافته باشد ولی هنوز در جامعه زنان تحصیلکرده آمار خشونت کم نیست و بعضا سکوت در میان زنان تحصیلکرده ای که از سوی مردان زندگی خود مورد آزار جسمی و روحی و اقتصادی قرار می گیرند نیز قابل توجه است.

 

چرا با رشد فرهنگی و آگاهی ، همچنان زنان در برابر خشونت سکوت می کنند ؟ تنها انگ های اجتماعی علت است یا دلایل دیگری در آن نهفته است . آسیب شناس درباره این موضوع که چرا زنان شاغل در خانه توسط همسرانشان مورد خشونت قرار می گیرند گفت: حقیقت این است که خط فقر در اردیبهشت ماه 98 هشت میلیون تومان اعلام شد اما متاسفانه امروز نسبت به مدت مشابه سال گذشته خط فقر برای یک خانواده 4 نفره به مرز 9 میلیون تومان نزدیک شده است که همین عامل باعث افزایش خشونت در منزل می شود.

 

افزایش 60 درصدی زنان شاغل
وی ادامه داد: شرایط این روزهای کشور که منجر به تورم افسارگسیخته شده است، باعث شده تا فشار زیادی به خانواده ها وارد شود که اولین قربانی این فشارها بدون شک زنان هستند کمااینکه طی 5 سال گذشته تعداد خانواده هایی که زنان در آن شاغل شده اند 60 درصد افزایش داشته است.

 

خشونت جنسی و تبعیض علیه زنان در محل کار
محبوب فر تاکید کرد: یکی از جنبه های خشونت علیه زنان هم اکنون برروی زنان شاغلی است که در کنار همسر خود کار می کنند حال در این شرایط که بسیاری از مردان بیکار شده اند، زنان ناگزیر به ادامه کار بیرون از خانه هستند که بخش عمده این زنان جدای از خشونتی که در خانه تجربه می کنند در محل کار نیز خشونت جنسی و تبعیض است.

 

70 درصد جامعه زیر خط فقر هستند
این آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه بسیاری از زنان شاغل که در خانه هایشان مورد خشونت قرار می گیرند از انگ طلاق می ترسند و خشونت را تجربه می کنند مطرح کرد: متاسفانه 70 درصد افراد جامعه زیر خط فقر هستند بنابراین وقتی دغدغه معیشت برای افراد وجود داشته باشد این مشکل تمام اعضای خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد اما از انجایی که تاثیر پذیری مردان بیشتر است آنها دچار اضطراب و افسردگی می شوند که نتیجه ای جز خشونت ندارد.

 

طلاق دیگر یک انگ اجتماعی نیست
او ادامه داد: بر خلاف آنچیزی که تصور می شود، طلاق دیگر در کشور ما انگ نیست فلذا شاهد افزایش طلاق نیز هستیم اما این موضوع درخصوص همه زنان صدق نمی کند بنابراین عده ای ترجیح می دهند که با همه ناملایمتی ها و خشونت ها برای حفظ آبرو هم که شده به زندگی خود ادامه دهند.

 

محبوب فر در پاسخ به این سوال که زنان شاغل مورد خشونت قرار گرفته در کدام مناطق بیشتر است تشریح کرد: کلانشهر هایی مانند تهران، اصفهان، شیراز و تبریز که از نظر سطح فکری، موقعیت اجتماعی و درآمد بالاتر هستند و مردم در آن طلاق را انگ نمی دانند طبیعی است که زنان شاغل مورد خشونت قرار گرفته در خانه کم تر از سایر شهرها است چرا که زودتر از پدیده خشونت در منزل توسط همسرانشان خلاص می شوند.

 

این آسیب شناس اجتماعی خاطرنشان کرد: اینکه زنان شاغل مورد خشونت قرار گرفته در بعضی از استان ها کم تر است دلیل بر نبودن آن نیست کمااینکه حاشیه همین کلانشهرها به دلیل اینکه اعتیاد در بین مردان زیاد بوده و زنان مجبور به کارکردن هستند باز ما شاهد خشونت علیه زنان هستیم.

 

او در پایان تصریح کرد: عمده دلیل خشونت خانگی توسط شوهران به دلیل فرهنگ محلی است بنابراین در این زمینه باید سازمان های مردم فعال شوند تا بتوانند بوسیله اموزش خانواده ها از خشونت خانگی جلوگیری کنند./ رکنا

ارسال نظر