رادیو در زلزله تهران چه کرد؟-راهبرد معاصر

رادیو در زلزله تهران چه کرد؟

شبکه قرآن و معارف سیما آمادگی‌اش را برای تولید برنامه‌های فاخر قرآنی حوزه نوجوانان اعلام کرده است. امواج رادیویی به هنگامِ زلزله تهران مثل بسیاری از بحران‌های دیگر، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی و از طرفی دیگر آرامش‌بخشی را در دستور کارش قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۸ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 09
کد خبر: ۴۲۴۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، رادیو به‌خاطر در دسترس بودن، به‌عنوان رسانه بحران در همه‌جای دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد و در چنین مواقعی رسانه مرجع در میان مردم محسوب می‌شود. معاونت صدای رسانه ملی نیز با توجه به شرایط ویژه اقلیمی و استراتژیک کشور، این ویژگی را همیشه مدنظر قرار داده و سعی کرده تا وظیفه خود را در مواقع بحرانی از جمله زلزله به‌خوبی ایفا کند و با ایجاد مجموعه مدیریت بحران و برگزاری دوره‌های آموزشی، تولید بسته‌های مناسب رادیویی و برگزاری مانورهای متفاوت آمادگی، واکنشی سریع در چنین رویدادهایی داشته باشد.

 

این آمادگی باعث شد تا در بامداد جمعه 19 اردیبهشت، بلافاصله پس از وقوع زلزله، شبکه‌های مختلف رادیویی با حفظ آرامش و البته سرعتی بیش‌تر از تلویزیون، حتی زمانی که شبکه‌های اینترنتی نیز برای لحظاتی به‌خاطر حجم بالای مراجعه دچار اختلال شدند، با اطلاع‌رسانی دقیق به مردمی‌که هراسان منازل خود را ترک کرده بودند، آرامش دهند.

 

گویندگان برخی از شبکه‌ها مانند شبکه‌های رادیویی تهران و جوان در همان لحظه با اعلام خبر زلزله، شنوندگان را به حفظ آرامش دعوت و تاکید کردند که به محض دریافت اطلاعات بیش‌تر، شنوندگان را در جریان قرار خواهند داد.

 

رادیو ایران در ساعت 00:50 بامداد خبر زمین لرزه را اعلام کرد. رادیو گفتگو 00:55 بامداد، رادیو پیام 00:58 بامداد و دیگر شبکه‌ها نیز حداکثر تا ساعت 1:00 بامداد، روال برنامه‌های عادی خود را تغییر دادند و با همراهی لحظه به لحظه با مردم و استفاده از متونی مناسب برای حفظ خونسردی و توصیه‌های مناسب و کاربردی توسط مجریان، پخش موسیقی‌های آرامش‌بخش و ارتباط سریع با مسئولان مربوطه را برای اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع آغاز کردند.

 

از جمله این گفت‌وگوها و ارتباطات خبری، می‌توان به گفت‌وگو با مرادی، رئیس مرکز زلزله‌نگاری؛ نجار، رئیس ستاد بحران کشور؛ کولیوند، رئیس اورژانس کشور؛ فتحی، مدیرعامل هلال احمر استان تهران؛ بندپی، استاندار تهران؛ اسلامی، وزیر راه و ترابری؛ آذری جهرمی، وزیر ارتباطات؛ خالدی، سخنگوی اورژانس؛ سلیمی، رئیس امداد و نجات هلال احمر؛ ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی؛ سردار مهماندار، رئیس راهور ناجا؛ جعفرزاده، مدیرکل مدیریت بحران وزارت نیرو؛ نوروزی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تهران؛ رادنیا، روابط عمومی سازمان مدیریت بحران؛ سرهنگ جهانی، معاونت اجتماعی راهور؛ حصیری، فرماندار دماوند؛ زارع، عضو هیئت علمی‌پژوهشگاه زلزله و... اشاره کرد.

 

ارتباط با گزارشگران و خبرنگاران در سطح شهر، ارائه آموزش‌های لازم، حس آرامش و امنیت را در میان مردم القا کرد و مانع افزایش ترس و وحشت در میان مردم  شد.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده