ابلاغ دستورالعمل بازگشایی مدارس به استان‌ها-راهبرد معاصر

ابلاغ دستورالعمل بازگشایی مدارس به استان‌ها

وزارت آموزش‌وپرورش دستورالعمل بازگشایی مدارس را جهت اجرا به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 13
کد خبر: ۴۲۸۳۵

به گزارش راهبرد معاصر، دستورالعمل بازگشایی مدارس و نحوه برگزاری امتحانات پایان سال از سوی وزارت آموزش‌وپرورش به ادارات کل آموزش‌وپرورش ابلاغ شد.

 

بر این اساس؛ با توجه به مصوبه ستاد ملی مدیریت و کنترل بیماری کرونا، کلیه مدارس ابتدایی و متوسطه به‌جز مدارس استثنایی باهدف رفع اشکال و ارائه خدمات آموزشی به آن دسته از دانش‌آموزانی که به هر دلیلی موفق به دریافت آموزش‌های درسی غیرحضوری نشده‌اند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از 27 اردیبهشت‌ماه به مدت یک ماه دایر می‌شوند.

 

بر اساس این گزارش؛ تمهیدات لازم برای ضدعفونی، آماده‌سازی مدارس قبل از بازگشایی، رعایت فاصله اجتماعی، حضور مدیران، عوامل اجرایی و آموزشی  براساس برنامه هفتگی در هفته اول بازگشایی، استمرار آموزش‌های غیر حضوری، بررسی وضعیت تحصیلی و یادگیری دانش آموزان توسط معلمان، ارزشیابی غیرحضوری از درس تربیت‌بدنی، تشکیل شورای مدرسه باهدف بررسی وضعیت موجود دانش آموزان و تعیین نحوه ارائه آموزش‌ها در موارد لازمه و تصمیم‌گیری در خصوص ارزشیابی پایانی، و بررسی اعتراضات دانش آموزان به ارزشیابی پایانی و تصمیم‌گیری در خصوص سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان، از موارد مشترک دوره‌های تحصیلی مندرج در این دستورالعمل است که باید در مدارس اجرایی شود.شرایط اختصاصی هر دوره تحصیلی

 

دوره ابتدایی؛

 الف -در خصوص دانش آموزان کلاس اول باید با ارزیابی دقیق اطمینان حاصل شود دانش‌آموز کلیه حروف الفبا را به‌خوبی فراگرفته است و مهارت‌های خواندن و نوشتن در سطح پایه اول را به‌خوبی کسب کرده است، ارزشیابی شفاهی و کتبی این موضوع توسط معلم مربوط انجام می‌شود و نظارت و تأیید آن با مدیر مدرسه خواهد بود .

 

ب-چنانچه به هر دلیل دانش‌آموز پایه اول در یادگیری حروف و مهارت‌های مورد نظر خواندن و نوشتن شایستگی لازم را کسب نکرده باشد، باید برنامه مشخصی برای تحقق این امر توسط معلم ارائه شود.

 

ج-مدیر مدرسه موظف است برای آن دسته از دانش‌آموزانی که به دلیل عدم دسترسی به فناوری و یا برنامه‌های تلویزیونی و یا به هر دلیل دیگر در یادگیری محتوای درسی باقیمانده از زمان تعطیلی مدارس ضعف دارند، برنامه مشخص جبرانی با محوریت معلم کلاس تعیین نماید .

 

د-درخصوص نحوه ارزشیابی پایانی و یادگیری دانش آموزان به صورت حضوری با غیرحضوری (به‌جز پایه اول) شورای مدرسه تصمیم‌گیری خواهد کرد.

 

چ- به پیوست جدول بررسی وضعیت پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی ارسال می‌گردد. لازم است هر معلم مطابق فرمت ارسالی اطلاعات لازم را در خصوص هر دانش‌آموز وارد نماید و به مدیر مدرسه تحویل دهد.

 

موارد مشترک دوره‌های اول و دوم متوسطه (شاخه‌های نظری، فنی و حرفه‌ای و کاردانش):

  الف - ارزشیابی پایانی (تراکمی) نوبت دوم (خردادماه) در پایه‌های هفتم و هشتم دوره اول متوسطه و پایه‌های دهم و یازدهم دوره دوم متوسطه شاخه نظری به شیوه غیرحضوری برگزار می‌شود و مسئولیت ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی دانش آموزان به عهده معلمان و مدیران مدارس خواهد بود. معلمان می‌توانند برای اطمینان از تحقق اهداف دروس، بر اساس مستندات و شواهد جمع‌آوری‌شده از مشارکت دانش‌آموز در فعالیت‌های آموزشی تربیتی داخل و خارج از کلاس درس و مدرسه، آموزش‌های مجازی، نتایج ارزشیابی حضوری، ارزشیابی غیرحضوری و برون خط (آفلاین) و برخط (آنلاین)»، ابتکارات و خلاقیت‌ها در موقت‌های یادگیری، پژوهش‌های دانش‌آموزی مرتبط با دروس، خلاصه‌نویسی، نتایج ارزشیابی‌های تکوینی (مستمر) نوبت اول و دوم و پایانی (تراکمی) نوبت اول و سایر شیوهای ارزشیابی، نمره دانش‌آموز را تعیین و به مدیر مدرسه ارائه نماید. این نمره در ستون ارزشیابی تکوینی مستمر و پایانی (تراکمی) نوبت دوم (خردادماه) ثبت و با رعایت مقررات، اعلام نتیجه خواهد شد.

 

ب -سنجش و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی داوطلبان آزاد و دانش آموزان مدارس بزرگ‌سالان، ایثارگران و آموزش از راه دور برابر ضوابط مندرج در این نامه‌های مربوط به شیوه حضوری انجام می‌شود.

 

 ج - با توجه به بخشنامه شماره ۴۶۰/۱۲۰ مورخ 9 اردیبهشت1399 مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی، امتحانات نهایی پایه دوازدهم از تاریخ 17خرداد  1399 آغاز می‌گردد. بر اساس تصمیم ستاد ملی مدیریت و کنترل کرونا خدمات حضوری به دانش آموزان پایه دوازدهم تا دهم خردادماه ارائه خواهد شد.

 

د - ارزشیابی از دانش آموزان متقاضی تغییر رشته در پایه دهم و یازدهم، مطابق بخشنامه‌های ارسال‌شده به شیوه حضوری انجام خواهد شد.

 

 ح - دستورالعمل برگزاری آزمون ورودی مدارس دوره دوم متوسطه نمونه دولتی، تهیه و متعاقبا ابلاغ می‌شود.

 

شرایط اختصاصی دوره اول متوسطه

با توجه به تأثیر نمرات دروس پایه نهم در فرایند هدایت تحصیلی دانش آموزان، ارزشیابی پایانی نوبت دوم (خردادماه) به شیوه حضوری در سطح مدرسه برگزار می‌گردد. لازم به ذکر است امتحانات پایه نهم در خردادماه ۱۳۹9 به صورت هماهنگ استانی برگزار نخواهد شد.

 

شرایط اختصاصی دوره دوم متوسطه شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش

ارزشیابی دروس عمومی، شایستگی‌های غیر فنی و پایه فنی، مطابق بند ۱۶ به عهده معلمان و مدیران می‌باشد. بدیهی است در دروس پایه فنی و شایستگی‌های غیرفنی حصول اطمینان از آموزش حضوری، غیر حضوری (مجازی) از پودمان های باقی‌مانده با معلمان مربوط خواهد بود.

 

تکمیل فرایند آموزش و ارزشیابی دروس شایستگی‌های فنی شاخه فنی و حرفه‌ای و آموزش و آزمون استانداردهای مهارت شاخه کاردانش (داخل و خارج از هنرستان)، از تاریخ ۲۷ اردیبهشت لغایت ۱۵ مردادماه با اولویت دروس پایه دوازدهم به صورت تراکمی و با برنامه‌ریزی و سازماندهی هنرآموزان و شرایط حضور آن‌ها، پس از تصویب در شورای مدرسه و با هماهنگی اداره آموزش‌وپرورش منطقه انجام می‌شود.

 

نمرات دروس شایستگی‌های فنی و استانداردهای آموزش مهارت به صورت «جاری»، در خردادماه لحاظ و پس از اتمام ارزشیابی در کارنامه خردادماه هنرجویان ثبت می‌شود.

 

در صورت عدم امکان ارائه دروس کارآموزی / کارورزی هنرجویان پایه یازدهم در تابستان سال جاری، این دروس در تابستان سال آینده (۱۴۰۰) ارائه خواهد شد.

 

در خصوص آن دسته از هنرجویان پایه دوازدهم که درس کارآموزی / کارورزی خود را باید در تابستان ۱۳۹۹ بگذرانند با برنامه‌ریزی و تصویب شورای کارآموزی یا کارورزی هنرستان‌ها و تأیید کمیته کارآموزی یا کارورزی اداره منطقه، اقدام مقتضی به عمل آید.

 

شایان ذکراست؛ نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل و فرایندهای آموزشی تربیتی مدارس و معلمان، بر عهده ادارات کل آموزش‌وپرورش استان ها و ادارات آموزش‌وپرورش شهرستان‌ها، مناطق و نواحی می‌باشد.

 

منبع: فارس

ارسال نظر