هدف محرمانه واشنگتن از گفت و گو با عراق؟-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

هدف محرمانه واشنگتن از گفت و گو با عراق؟

هدف واشنگتن از گفت وگوی استراتژیک با عراق در واقع تثبیت حضور نظامی اش در این کشور است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۵ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 11
کد خبر: ۴۵۵۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، این در حالی است که مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق با فشارهای سیاسی و اقتصادی گسترده ای از سوی سفارت آمریکا در بغداد و سازمان سیا برای انجام این گفت وگو مواجه است.

 

کارشناسان معتقدند در این گفت و گو موضوع احداث پایگاههای ثابت و دائمی آمریکا در عراق به بهانه مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت منطقه، موضوع ایران و سوریه و نقش الحشد الشعبی در آینده عراق بررسی خواهد شد.

 

در واقع واشنگتن می خواهد قبل از انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا این گفت و گو انجام شود تا به عنوان یکی از دستاوردهای دونالد ترامپ به تصویر کشیده شود به ویژه که آمریکا می خواهد از موقعیت ضعیف عراق برای تحقق اهدافش به بهترین شکل بهره برداری کند.

 

هدف دیگر آمریکا اجرای بندهای توافقنامه استراتژیک دو کشور در سال 2008 برای ادامه بقا در عراق است به ویژه که پس از پیروزی عراق بر گروه تروریستی وهابی داعش، بسیاری معتقدند دیگر نیازی به حضور آمریکا در عراق نیست.

 

در همین حال، نمایندگان مجلس عراق معتقدند که دولت الکاظمی پس از موافقت مجلس با طرح خروج نیروهای خارجی از عراق، با چالشهای گسترده ای در گفت وگوی استراتژیک با آمریکا مواجه خواهد شد.

 

آنان افزودند که همزمان، سفارت آمریکا در بغداد و سازمان سیا، همچنان به دولت و مجلس عراق برای اجرا نکردن این طرح فشار می آورند چرا که آمریکا می داند، طرح خروج نیروهای خارجی از عراق به نفع بغداد و به ضرر واشنگتن خواهد بود.

 

کارشناسان معتقدند که رابطه عراق با آمریکا در آینده با چالشهای فراوانی مواجه خواهد شد، چرا که از یک سو آمریکا می کوشد حضور نظامی اش در عراق را تثبیت کند و از سوی دیگر بغداد دارای برگهای برنده زیادی در گفت و گوی استراتژیکش با آمریکا است مانند طرح خروج نیروهای خارجی از عراق، موقعیت ژئوسیاسی عراق در منطقه و قدرت نظامی گروههای مقاومت که آمریکا را به زانو درآورده است، به همین دلیل، موضوع خروج نیروهای آمریکایی از عراق حتمی بوده و نیازی نیست که طرفین درباره آن گفت وگو کنند./ العالم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار