انتقاد دیوان کیفری بین‌المللی از آمریکا-راهبرد معاصر
حزب الله از شهادت ۴ عضو خود خبر داد + عکس عراقچی: اگر قدرت نباشد دیپلماسی ابتر خواهد ماند امانی سفیر ایران در لبنان: هیچ تهدیدی ما را از حمایت از مقاومت باز نمی‌دارد کلینتون: به زودی یک رئیس‌جمهور زن در کشورمان خواهیم داشت واکنش حماس به ادعای خروج رهبران خود از قطر و نقل مکان به ترکیه اخراج صد‌ها هزار مهاجر از آمریکا در ۱۰۰ روز اول دولت ترامپ آنروا: هیچ آژانس دیگر سازمان ملل نمی‌تواند جایگزین ما شود سازمان امنیت فدرال روسیه یک حمله تروریستی را خنثی کرد واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود

انتقاد دیوان کیفری بین‌المللی از آمریکا

اقدام ترامپ در تحریم دیوان کیفری بین‌المللی آن هم به دلیل بررسی نقش آمریکا در جنایات جنگی رخ داده در افغانستان، واکنش این نهاد را در پی داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 12
کد خبر: ۴۵۶۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، دیوان کیفری بین‌المللی از تصمیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا برای تحریم اعضای این نهاد انتقاد کرد و آن را «تلاشی غیرقابل قبول برای مداخله در حاکمیت قانون» خواند.

 

به گفته این سازمان بین‌المللی، این اقدام به منزله حمله به منافع قربانیانی است که این نهاد را آخرین امید برای دستیابی به عدالت می‌بینند.

 

گفتنی است ترامپ طی حکمی، اعمال تحریم علیه مقامات دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه را تصویب کرد چراکه این نهاد می‌خواهد درباره احتمال ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان، از جمله از سوی نیروهای آمریکایی، تحقیق کند.

 

سازمان دیده‌بان حقوق بشر هم با صدور بیانیه‌ای اقدام آمریکا علیه دیوان بین‌المللی کیفری را محکوم کرد.

 

از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از تصمیم ترامپ استقبال کرد و مدعی شد این دادگاه سیاسی عمل می کند و اشتغال خاطر زائدی به تعقیب اسرائیل، آمریکا و دیگر کشورهای به زعم وی دمکراتیک دارد که به حقوق بشر احترام می گذارند، اما بدترین ناقضان حقوق بشر (!) از جمله ایران را نادیده می گیرد.

 

گفتنی است پیشتر در آوریل سال ۲۰۱۹/ فروردین ۱۳۹۸، تحقیق درباره جنایت‌های جنگی و جرایم علیه بشریت در افغانستان از سوی قضات دادگاه بین‌المللی لاهه رد شده بود، اما در تازه‌ترین خبرها قضات تجدیدنظر حکمی جدید را درباره بررسی مجدد این پرونده صادر کردند.

 

پرونده جنایات جنگی در افغانستان از سال ۲۰۰۶ باز شد که در آن علاوه بر نیروهای داخلی افغانستان، ارتش آمریکا نیز متهم به ارتکاب جنایات جنگی علیه غیرنظامیان شده است.

 

پیش از این نیز «فاتو بن سودا» دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی لاهه، در خصوص مصادیق جنایات صورت گرفته در جریان جنگ افغانستان اعلام کرده بود بر اساس اسناد و تحقیقات اولیه، نیروهای آمریکایی و سازمان ضد جاسوسی این کشور بین سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ برای بازجویی از زندانیان، آنان را شکنجه کرده‌اند.

 

منبع: مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده