ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

ترکیه در مسئله قدس به دنبال چیست؟

نشست شورای همکاری های اسلامی در استانبول، با هدایت اردوغان، در بیانیه پایانی خود، قدس شرقی را به عنوان پایتخت فلسطین اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - 2017 December 14
کد خبر: ۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ در بیانیه پایانی نشست فوق العاده شورای همکاری های اسلامی در استانبول، "قدس شرقی" به عنوان پایتخت فلسطین اعلام شد. چنین بیانیه ای که تحت تاثیر اردوغان صادر شده، نشان می دهد ترکیه به عنوان یکی از مخالف ترین طرف ها با تصمیم ترامپ، خواهان تقسیم قدس به دو قسمت شرقی و غربی است. وزیر خارجه ترکیه، پیش از این اعلام کرده بود که مواضع ترکیه در مورد قدس، نزدیک به مواضع روسیه است؛ روسیه هیچ مخالفت جدی با تصمیم ترامپ در مورد قدس ابراز نداشته و تاکید دارد که موضوع فلسطین باید با مذاکره میان فلسطینیان و اسرائیل حل و فصل شود.

گفتنی است، فدریکا موگرینی هم طی سخنانی اظهار داشت که بهتر است طرحی را اجرا کرد که قدس پایتخت هر دو کشور (رژیم صهیونیستی و فلسطین) باشد.

کاربرد لفظ "شرقی" پس از کلمه قدس توسط ترکیه نشان می دهد که این دولت، همسو با بسیاری از دولت های غیر مسلمان، قصد حفظ تمام قدس برای فلسطین را ندارد بلکه به دنبال آن است با تقسیم این شهر، دو طرف را به مصالحه برساند.

ارسال نظر