تعامل مسکو با چین در جهت جلوگیری از برنامه نظامی آمریکا-راهبرد معاصر

تعامل مسکو با چین در جهت جلوگیری از برنامه نظامی آمریکا

سفیر روسیه در واشنگتن گفت: برنامه‌های نظامی آمریکا، آشکارا به سمت بازدارندگی روسیه و چین جهت گیری شده و مسکو سئوالات بسیاری درباره برخورد طرف آمریکایی با توافقات مهم بین المللی در زمینه ثبات راهبردی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۰۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 21
کد خبر: ۴۷۰۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ "آناتولی آنتونوف" سفیر فدراسیون روسیه در ایالات متحده در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد که برنامه‌های نظامی آمریکا به طور آشکار هدف بازدارندگی روسیه و چین را در نظر دارد و مفهوم رقابت بین قدرت‌های بزرگ در اصل همان مسابقه تسلیحاتی است. هرچند طرف روسی مایل است از چنین روند اوضاعی جلوگیری کند.

 

این دیپلمات با تأیید این مسئله که رایزنی‌های آتی روسیه و آمریکا درباره مسئله کنترل تسلیحات در وین که برای تاریخ 22 ژوئن (دوم تیرماه) برنامه ریزی شده، یادآور شد: «روسیه و آمریکا به عنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل مسئولیت ویژه‌ای برای حفظ صلح و امنیت جهانی دارند و نباید اجازه دهند ثبات راهبردی از هم پاشیده شود. به همین دلیل، مذاکره کنندگان روسی در وین، این مسائل را در مرکز توجه رایزنی‌ها قرار خواهند داد.»

 

سفیر روسیه تأکید کرد: «طرف روسی سؤالاتی را برای شرکای آمریکایی درباره برنامه‌ها و اقدامات خود برای تغییر معماری ثبات راهبردی، از جمله خروج آمریکا از پیمان سپر ضد موشکی، پیمان نابودی موشک‌های میان برد و کوتاه‌تر و قصد خروج از پیمان "آسمان باز" دارد. و تمامی اینها در حالی است که حدس و گمان‌هایی درباره چشم انداز تمایل آمریکایی‌ها برای امضای پیمان منع جامع آزمایشات هسته‌ای وجود دارد.»

 

آنتونوف با اشاره به اینکه، برای مقامات مسکو بسیار مهم است که از واشنگتن پاسخ مشخصی درباره سیستم ثبات بین المللی دریافت کند، افزود: «این مسئله بر اساس قوانین بین المللی، احترام متقابل، برخورد یکسان با یکدیگر، یا به رسمیت شناختن منافع ملی، منطقی است. یا اینکه شرکای آمریکایی ما می خواهند خود را از شر سیستم توافقات قانونی که در دهه‌های اخیر بین ما صورت گرفته، رها کنند و به ساخت جهانی بر اساس قوانین داخلی خود ادامه خواهند داد. در هر صورت برخورد آمریکا و بطور کلی غرب با مسئله ثبات بین المللی خطرناک بوده و پایه و اساس روابط جهانی را تضعیف می‌کند.»

 

حدود 100 تبعه روس در ایالات متحده زندانی هستند

 

آناتولی آنتونوف در بخش دیگری از این مصاحبه یادآور شد که در حال حاضر در حدود 100 نفر از اتباع روس در زندان‌های آمریکا بسر می‌برند. برخی از آنها به بهانه‌های دور از ذهن و واهی، در سلول انفرادی قرار داده شده و برخلاف اصول شناخته شده حقوق بشر، از دسترسی به مراقبت‌های پزشکی کافی ، داروها و تماس با خویشاوندانشان محروم هستند.

سفیر روسیه در عین حال یادآور شد که اقدام به دستگیری اتباع روسی در کشورهای ثالث به درخواست مقامات واشنگتن هم بسیار نگران کننده است.

وی ابراز امیدواری کرد که شهروندان روس بتوانند با تحت عفو قرار گرفتن یا بر اساس کنوانسیون شورای اروپا در مورد انتقال اشخاص محکوم به کشورشان، به روسیه بازگردانده شوند و مقامات آمریکایی درباره احکام طولانی مدت محکومیت زندان که اتباع روسی از قبل بخشی از آن را گذرانده‌اند، تجدید نظر کنند.

 

روسیه قصد ندارد چین را وادار به شرکت در مذاکرات کنترل تسلیحات کند

 

سفیر روسیه در واشنگتن همچنین تاکید کرد که این کشور چین را مجبور نخواهد کرد تا به پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تاهاجمی (استارت-3) بین روسیه و آمریکا بپیوندد.

 

وی در تفسیر درخواست مقامات واشنگتن برای گنجاندن پکن در مذاکرات کنترل تسلیحات، گفت: «در رابطه با چین، مواضع ما ساده و قابل فهم است: جمهوری خلق چین باید خود تصمیم بگیرد که آیا چنین رایزنی‌ها یا مذاکراتی برای این کشور ضروری است یا نه. ما دوستان چینی خود را وادار نخواهیم کردو بر اساس تصمیم و خواست آمریکایی‌ها، بر آنها فشار نمی آوریم.»

 

آنتونوف در عین حال تأکید کرد: « روسیه اساساً مخالف رایزنی‌های چندجانبه درباره ثبات راهبردی نیست، ولی پیش از این نیز یادآور شده که توان بالقوه برای ادامه کاهش تسلیحات راهبردی نباید مختص به روسیه و ایالات متحده باشد. برای ما مهم است که قدرت‌های دیگر هسته‌ای ناتو - فرانسه و انگلیس نیز در میز مذاکره حضور داشته باشند. این مسئله در شایطی که ناتو توان نظامی خود در مرزهای روسیه را تقویت می‌کند، بسیار اهمیت دارد

 

این دیپلمات یادآور شد که چین در بالاترین سطح بارها عدم تمایل خود برای پیوستن به مذاکرات کنترل تسلیحات روسیه و آمریکا را تأیید کرده و مسکو نیز به این موضع گیری احترام می گذارد.

 

آناتولی آنتونوف همچنین اعلام کرد که اگر ایالات متحده از پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی (استارت-3) خارج شود، امنیت ملی روسیه آسیب نخواهد دید.

 

وی گفت: «حتی اگر آمریکا تصمیم بگیرد که پیمان استارت را تمدید نکند، واکنش ما آرام، معقول و متعادل خواهد بود. من کاملاً اطمینان دارم که مقامات نظامی روسیه مدتهاست که عواقب چنین تصمیم گیری در واشنگتن را بطور دقیق محاسبه کرده‌اند و امنیت ملی کشور ما آسیبی از این مسئله نخواهد دید.»

 

سفیر روسیه تأکید کرد که مسئله آینده پیمان استارت یکی از موضوعات اصلی در رایزنی‌های آتی روسیه و ایالات متحده در وین خواهد بود و طرف روسی می خواهد درک کند که برنامه واشنگتن برای این پیمان چه خواهد بود.

 

روز گذشته وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که "مارشال بیلینگزلی" نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در مسائل کنترل تسلیحات، 22-23 ماه ژوئن (دوم و سوم تیر ماه) در وین با "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مسائل مربوط به کنترل تسلیحات گفت‌وگو خواهد کرد. ضمن اینکه چین هم برای مشارکت در این مذاکرات، دعوت شده است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده