به گزارش راهبرد معاصر،«گرهارد شرودر» صدراعظم پیشین آلمان و رئیس هیئتمدیره شرکت نفتی «رزنفت» گفته طرح سناتورهای آمریکایی برای اعمال تحریمها علیه شرکتهای همکار با پروژه «نورد استریم۲» پایان دادن عمدی مشارکت فراآتلانتیک (مشارکت بین کشورهای اروپایی و آمریکا) است.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، شرودر این موضع را برای مطرح کردن در نشست عمومی کمیته امور اقتصادی و انرژی پارلمان «بوندستاگ» آماده کرده است.
روزنامه آلمانی «هندلزبلات» به نقل از شرودر نوشت: «اعمال این تحریمها علیه متحدان ناتو چیزی جز پایان دادن عمدی به مشارکت فراآتلانتیک نیست.»
صدراعظم پیشین آلمان افزود: «این تحریمها حمله به اقتصاد اروپا، تعدی غیرقابل قبول به حاکمیت اتحادیه اروپا و به امنیت انرژی اروپای غربی است.»
وی همچنین عنوان کرده که عواقب مالی این تحریمها بسیار جدی خواهند بود؛ زیرا این تحریمها سرمایهگذاری ۱۲ میلیارد یورویی (۱۳.۵ میلیارد دلاری) در زیرساختهای اروپا را به خطر میاندازد و مصرفکنندگان اروپایی نیز با هزینههای اضافی چهار میلیارد یورویی در سال مواجه خواهند شد.
شرودر همچنین گفت: «بیش از ۱۲۰ شرکت در زمینه کشتیسازی، مهندسی، حفاظت از محیط زیست و امنیت که درگیر پروژه نورد استریم ۲ شدهاند مستقیماً تحت تأثیر قرار گرفتهاند ... هریک از این شرکتها نماینده مشاغل اروپایی هستند که در معرض خطر قرار دارند.»
اوایل ماه ژوئن چند سناتور آمریکایی طرحی را برای تحریم تمام تمام شرکتهای همکار با پروژه «نورد استریم۲» ارائه کردند.
«تد کروز»، «جین شاهین» و «جان باروزو» از اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا به همراه «تام کاتن» و «ران جانسون»، دو سناتور دیگر این مجلس، شانزدهم خرداد ماه طرحی را معرفی کردند که خواستار تحریم تمام شرکتهای همکار با پروژه «نورد استریم۲» است.
بر اساس این طرح تمام شرکتهایی که ارائه کننده گواهینامه، خدمات بیمه و تجهیزات بندرگاهی به پروژه نورد استریم۲ روسیه باشند تحریم خواهند شد.
منبع: فارس