روحانی: «کروناهراسی» و «عادی‌سازی» خطرناک است/ وزارت بهداشت چارچوب برگزاری کنکور را مشخص کند-راهبرد معاصر
ابلاغ قانون افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی پول توسط قالیباف دعوت از شهید رئیسی به مراسم معارفه استاندار جدید دولت پزشکیان | جای خالی رئیس جمهور شهید در ردیف اول + عکس حقوق تا ۲۴ میلیون تومان از مالیات معاف شد عارف: یک روز تأخیر در نجات دریاچه ارومیه ظلم آشکار است پزشکیان: باید با مردم درخصوص اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم انتصاب جدید در نهاد ریاست جمهوری | علیرضا شریفی کیست؟ پزشکیان: از هرکس که مشکلی از مردم و نظام را حل کند استقبال می‌کنیم رزمایش مشترک زمینی ایران و جمهوری آذربایجان آغاز شد کارگروه ویژه برای بررسی اصلاح قانون انتصاب در مشاغل حساس تشکیل می‌شود صبح دوشنبه؛ پخش زنده سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان لاریجانی: ایران در حال آماده‌سازی پاسخ به اسرائیل است مصوبه کمیسیون تلفیق برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در سال آینده تصویب کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات در کمیسیون شورا‌ها استاندار مازندران تعیین شد نماینده مجلس: طرح انتقال پایتخت درحال حاضر یک موضوع گنگ و رویاپردازانه است

روحانی: «کروناهراسی» و «عادی‌سازی» خطرناک است/ وزارت بهداشت چارچوب برگزاری کنکور را مشخص کند

رئیس جمهور گفت: اگر کاری کنیم که مردم فکر کنند کرونا یک موضوع عادی است و خطری ندارد، دچار مشکلی خواهیم شد و از سوی دیگر نیز اگر در مردم هراس ایجاد کنیم که فعالیت‌های ضروری و اقتصادی دچار مشکل شود، این هم نادرست است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۲۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 11
کد خبر: ۵۰۰۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا طی سخنانی اظهار داشت: مردم عزیز ما آگاه هستند که حدود 5 ماه است که با بیماری کویید19 مواجه هستیم و فراز و نشیبی نسبت به این بیماری داشتیم اما مسئله اصلی که در همین جلسه هم درباره آن بحث شد، به موضوع همکاری مردم و دولت باز می گردد. اگر این همکاری خوب و دقیق انجام شود می‌توانیم در برابر مشکلاتی که نسبت به این بیماری داریم سریع‌تر عبور کنیم.

 

وی افزود: این همکاری اگر خدای ناکرده دچار مشکل شود، موفقیت‌های ما با اشکالاتی همراه خواهد شد. دو موضوع عادی‌سازی و عادی‌انگاری این بیماری و هم‌چنین کروناهراسی خطرناک است. اگر کاری کنیم که مردم فکر کنند کرونا یک موضوع عادی است و خطری ندارد، دچار مشکلی خواهیم شد و از سوی دیگر نیز اگر در مردم هراس ایجاد کنیم که فعالیت‌های ضروری و اقتصادی دچار مشکل شود، این هم نادرست است.

 

رئیس‌جمهور بیان کرد: نزدیک پنج ماه است که با این بیماری مواجه هستیم و راه آن، انجام فعالیت‌های لازم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی توأم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی است‌. راه دومی وجود ندارد و این راه منحصر به فرد است و همه باید در چارچوب مقررات قانونی خود کار، تلاش و فعالیت کنند و همه نیز باید مراعات کنند و اصول را مورد نظر قرار دهند. تجمعات به طور کلی در شرایط امروز غیرقابل قبول است. و اینکه در آینده شرایط ما بهتر شود بحث دیگری است. اجتماعات، عزا و عروسی، مهمانی، سمینار و جشنواره و همه اینها مضر است‌. اکنون نه زمان جشنواره و نه زمان سمینار است. حتی اگر نسبت به کنکور هم وزارت بهداشت اشکالی داشته باشد، چارچوبی برای آن تدوین می‌کنیم که مشکلی نباشد.

 

روحانی گفت: در اروپا رستوران‌ها بازگشایی شده ولی با رزرو آزاد است یعنی فرد باید قبلا میز خود را رزرو کند و آنها تا این حد احتیاط می‌کنند. گشایش باید باشد ولی گشایش با مراعات پروتکل‌های وزارت بهداشت صورت می‌گیرد.

 

وی افزود: راحت‌ترین راه این است که همه فعالیت‌ها را تعطیل کنیم و روز بعد نیز مردم از بهم‌ریختگی و گرسنگی اعتراض کنند؛ در دنیا کسی این را نمی‌پذیرد. حتی خارج‌نشینان که می‌گفتند که بازگشایی نبایو صورت بگیدر هم زبان‌شان بریده شده و این را تکرار نمی‌کنند.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دستورالعمل‌ها باید در اماکن شلوغ و بازارهای سرپوشیده رعایت شود، تصریح کرد: باید تمام اجتماعات را ممنوع کنیم و اگر لازم است کمیته اجتماعی ما بررسی کند و مراسمی که در آن اجتماع انجام می‌گیرد از جمله عزا، عروسی و مهمانی را ممنوع کنیم. اگر کسی می‌خواهد یک مراسم عقد با حضور یک یا دو خانواده برگزار کند، با مراعات پروتکل‌ها درست است ولی اجتماع در این شرایط امکان‌پذیر نیست.

 

روحانی یادآور شد: ما نمی‌توانیم مانند سابق در کنار یکدیگر در فاصله 20 سانتی‌متری چه با ماسک و چه بدون ماسک بایستیم. فاصله‌گذاری مهم است و سبک زندگی را برای امسال و حتی برای ماه‌هایی از سال آینده باید تغییر دهیم. تأکید می‌شود که در مکان‌های سرپوشیده شلوغ مانند مترو، اتوبوس، بازار، پاساژ و حتی کارخانه‌جات باید از ماسک استفاده شود. استاندار اصفهان در جلسه امروز می‌گفت دو مرکز بزرگ صنعتی در این استان با ظرفیت‌های 4000 و 6000 نفر کارگر وجود دارد و بدون اینکه کسی مبتلا باشد همه کار می‌کنند. این یعنی دستورالعمل‌ها رعایت می‌شود و همه نیز کار می کنند و مشکلی هم نخواهد بود؛ رعایت پروتکل‌ها چه به صورت فردی و چه جمعی مورد تاکید است.

 

وی با تأکید بر اینکه مردم عزیز ما باید قانع بشوند و راه دیگری هم نداریم، خاطر نشان کرد: صدا و سیما، روزنامه‌ها، فضای مجازی، هنرمندان، فرهیختگان و همه باید به صحنه بیایند و مردم را قانع کنیم که راهی جز این نداریم که باید دستورالعمل‌ها رعایت شود تا بتوانیم از این مرحله عبور کنیم.

 

رئیس‌جمهور گفت: مردم عزیز ما می‌دانند که از آغاز گرفتاریِ به این ویروس، در یک ماهِ اول تا 25 اسفند می‌جنگیدیم و آمار فوتی‌های روزانه علیرغم همه تلاش‌ها در آن یک ماه از دو رقمی و به سه رقمی تبدیل شد. ما ناچار شدیم که محدودیت‌ها را اجرا، مراکز را تعطیل و سفرها را محدود کنیم. آن اقدامات موجب شد که کسب و کار در استان‌ها از 23 فروردین و در تهران از 30 فرودین آزاد اعلام شود و از 26 فروردین نیز آمار مرگ و میر سه رقمی به دو رقمی شدن بازگشت.

 

روحانی ادامه داد: این روند دو ماه ادامه داشت و آمار فوتی‌ها دو رقمی بود و 25 خرداد مجددا به سمت سه رقمی شدن آمار رفتیم و امیدوارم این دوره 3 رقمی را کوتاه کنیم. وزارت بهداشت، استاندارها، مراکز درمانی و صدا و سیما دست به دست هم دهیم تا به آمار دو رقمی و شرایط بهتر برسیم.

 

وی گفت: از همه فعالان بخش اقتصادی و دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح و قوای دیگر تشکر می‌کنم. کار بزرگی در کشور صورت گرفته است ولی چون فراموش می‌کنیم و روزنامه‌ها و فضای مجازی هم کمتر یادآوری می‌کنند، یادآور می‌شوم که ما از آغاز این ویروس مشکلی برای مواد شست و شو، دستمال کاغذی و مواد غذایی نداشتیم ولی اروپا و آمریکا دچار این مشکل‌ها شدند. دستمال، مواد غذایی و بهداشتی در اروپا در ساعت‌های اولیه روز تمام می‌شد ولی اینجا همه تلاش کردند و خدمات و برق، آب و گاز یک ساعت قطع نشده و پمپ بنزینی هم نبوده که بنزین نداشته باشد و مواد غذایی قحطی نشده و مردم فعال بودند.

 

رئیس‌جمهور افزود: محصولات خوبی در زمینه داریم و در صنعت نیز شرایط خوبی داریم و در سه ماهه اول امسال به نسبت مدت مشابه با سال گذشته در برخی تولیدات صنعتی شرایط بهتری داریم. از دستگاه‌هایی که ممکن است مردم خدمات آنها را به صورت عیان نبینند یعنی سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تشکر می‌کنم. بانگ مرکزی در این شرایط توانسته ارز مورد نیاز وزارت بهداشت را تأمین کند و آرامشی که می‌بینید به این خاطر است که نیازمندی‌های داخلی مانند نیاز به ماسک، دستکش و ونتیلاتور در داخل کشور تولید می‌شود. روز چهارشنبه به من گفتند که تشخیص دادیم سه دارویی می‌تواند در این زمینه موثر باشد و ما دو داروی آن را داریم و داروی دیگر را هم تامین می‌کنیم.

 

روحانی تصریح کرد: ما ننشستیم و برای داروی این بیماری کار و تلاش می‌کنیم و ما صاحب مقاله و اندیشه و برنامه هستیم. ما کشوری نیستیم که چون در فشار و تحریم هستیم، دست روی دست بگذاریم بلکه همه تلاش خود را می‌کنیم تا واکسن این بیماری را تولید کنیم.

 

وی گفت: از همه وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها و نیروهای مسلح که همیشه کمک کردند و از صدا و سیما که یاری می‌کند مجددا تشکر می‌کنم. بخش اعظم و بزرگ جامعه ما هیچ وقت به تبلیغات دشمنان توجه نکرده و حالا هم توجه نمی‌کند و بلکه به تعاون و انسجام توجه دارد.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه تاکید می‌کنم که کسی نباید ابتلای به کرونا را مخفی کند، خاطر نشان کرد: مخفی کردن بیماری ظلم به حقوق دیگران است؛ اگر من فهمیدم که مبتلا شده‌ام و تست من مثبت بوده باید به دوست، همکار و خانواده‌ام بگویم که مبتلا شده‌ام و نباید مخفی کنیم. این موقع، جای حیا نیست و باید گفته شود و بگوید و چنین فردی سرکار هم نرود.

 

روحانی هم‌چنین گفت: دیدم که در نامه‌ای نوشته شده که ما می‌گوییم که ساعت کار مثلا از ساعت 7:30 الی 14:30 است و برخی مسئولین مربوطه در محاسبه‌ای که انجام می‌دهند، ممکن است به اندازه ساعات موظفی نشود و کمتر بشود. ما این ساعت کاری را الزام کردیم و یعنی کسی که ساعات کاری کارمندان را محاسبه می‌کند باید این میزانی که ما اعلام کرده‌ایم را به اندازه تمام ساعت موظفیِ فرد در روز حساب کند و این دستور ستاد ملی مقابله با کروناست. مصوبه ستاد برای همه لازم الاجراست. از آقای دکتر نمکی و غلامی و سازمان اداری و استخدامی می خواهم مصوباتی که در ستاد اعلام می‌شود را ابلاغ کنند.

 

وی در ادامه گفت: اولین باری که تصویب کردیم که آزمایشگاه‌ها وقتی تست کرونای یک فرد مثبت شد، باید به خانواده و محل کار فرد اعلام کنند، 12 فروردین امسال بود و من چندین نوبت در جلسات بر این موضوع تأکید کردم. برخی آزمایشگاه‌ها می‌گویند که به ما گفته نشده و ما هم اعلام نمی‌کنیم، مهم است که مصوبات ستاد اجرا شود.

 

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما گفتیم که استفاده از ماسک لازم است و کارمندی که بدون ماسک در محل کار خود حاضر شود به عنوان غایب است، اعلام کردیم کسی که وارد اداره‌ای می‌شود اگر ماسک ندارد نباید به او خدمتی ارائه شود، هم‌چنین اعلام کردیم اصناف و مشاغل باید از ماسک استفاده کنند و این مصوبات نیازمند نظارت است. در جلسه امروز تاکید شد که وزارتخانه‌های بهداشت، کشور و صمت و سازمان اداری استخدامی و اصناف و اتحادیه‌ها وظیفه سنگینی دارند و حتی جایی که لازم است قوه قضائییه و دادستان‌ها یاری کنند تا بتاونیم مصوبات ستاد را اجرا کنیم. برای ما مهم است که مصوبات ستاد اجرا شده و بر آن نظارت انجام بگیرد.

 

روحانی در پایان گفت: از مردم که در هفته گذشته در سراسر کشور به ویژه تهران که مسئله ماسک را کاملا مراعات کردند، تشکر می‌کنم و البته عده کمی نیز رعایت نکردند و در همین جلسه یکی از افراد اعلام کرد که در یک محل شلوغی دیدم که کسی بدون ماسک حضور ندارد و البته جایی هم ممکن است که عده کمی رعایت نکنند. صدا و سیما خوب تبلیغ کرده تا همه از ماسک ستفاده کنند. ماسک، فاصله‌گذاری و شستن دست باید رعایت شود و برخی عادت‌ها نیز ترک شود. عادت داریم به صورت خود دست بزنیم و باید سعی کنیم این عادت‌ها را ترک کنیم و دست به سمت صورت نرود زیرا چشم و بینی و دهان خطرناک است. اگر اینها را رعایت کنیم و سبک زندگی‌مان را نیز تغییر دهیم، ان‌شالله می‌توانیم به خوبی در برابر این بیماری بایستیم و دانشمندان ما نیز تلاش می‌کنند تا ان‌شالله به دارو و واکسن این بیماری دست یابیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار