شیخ نعیم قاسم: مجروحان پیجری پیشگامان بصیرت هستند/ سقوط اسرائیل حتمی است دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند

روسیه آماده میانجی‌گری بین ارمنستان و آذربایجان

یک مقام ارشد روسیه گفته این کشور آماده میانجی‌گری برای حل و فصل تنش‌ها میان ارمنستان و آذربایجان است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۰ - ۲۷ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 17
کد خبر: ۵۰۹۸۲

به گزارش راهبرد معاصر روسیه جمعه اعلام کرد آماده میانجی‌گری بین ارمنستان و آذربایجان است.

«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کاخ کرملین جمعه گفت «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه و اعضای شورای امنیت ملی این کشور از تشدید تنش‌ها میان کشورهای واقع در قفقاز جنوبی «به شدت ابراز نگرانی» کرده است.

پسکوف گفت: «پوتین همراه با سایر اعضای ارشد دولت روسیه بر ضرورت پایبندی طرف‌ها به آتش‌بس تأکید کرده و آمادگی خودشان را برای میانجی‌گری اعلام کردند.»

در ادامه درگیریهای مرزی مرگبار در مرز جمهوری آذربایجان و ارمنستان و تنشهای لفظی، دو کشور طی بیانیه‌ای در روز پنج شنبه یکدیگر را به حملات گسترده به تاسیسات استراتژیک و مهم هم تهدید کردند.

«واقف دارگیاخلی» سخنگوی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان گفت: «طرف ارمنی باید در ذهن داشته باشد که نیروهای مسلح ما سیستمهای موشکی پیشرفته‌ای در اختیار دارند که قادر به حملات دقیق به "نیروگاه هسته‌ای متسامور" هستند که می‌تواند فاجعه‌ای عظیم برای ایروان باشد.» 

وی در عین حال اضافه کرد که سیستم دفاع هوایی پیشرفته جمهوری آذربایجان و تدابیر دفاعی از مخزن آبی «مینگاچویر» حمله به تاسیسات استراتژیک آذربایجان را غیرممکن کرده است. 

مینگاچویر یک نیروگاه آبی بسیار بزرگ برای آذربایجان است که روی رود «کورا» ساخته شده است و برای تامین برق این کشور بسیار حیاتی است. 

نیروگاه هسته‌ای متسامور تنها نیروگاه اتمی تولید برق در ارمنستان است که در سال 1979 ساخته شده است اما بعد از زلزله مهیب سال 1988 فعالیتش به حالت تعلیق درآمد اما در سال 1995 مجددا بازگشایی و فعالیت خود را از سر گرفت. 

نبرد ناگورنو-قره باغ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۸۸ آغاز شد. قره‌‌باغ، منطقه‌ای در همسایگی ایران در ناحیه شمالی واقع شده و ریشه اختلاف این دو کشور بر سر مسئله  «ارضی» است و به عبارت دیگر جمهوری آذربایجان و ارمنستان هرکدام این منطقه را جزئی از خاک خود می‌دانند. نبرد در این منطقه تاکنون صدها کشته و مجروح بر جا گذاشته است.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار