اُفت و خیز شاخص بورس در هفته‌ای که گذشت-راهبرد معاصر

اُفت و خیز شاخص بورس در هفته‌ای که گذشت

شاخص بورس و اوراق بهادار در هفته‌ای که گذشت با اُفت و خیز فراوانی روبرو شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 24
کد خبر: ۵۱۹۰۷
به گزارش راهبرد معاصر؛ بررسی هفتگی شاخص بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد که در هفته اخیر شاخص با اُفت خیز فراوانی روبرو شده است.
 
 
شاخص اولین روز هفته در تاریخ ۲۸ تیر ماه را با روند نزولی آغاز کرد به طوریکه با ریزش ۲۹ هزار و ۷۴۵ واحدی به پله یک میلیون و ۸۱۱ هزار واحدی رسید و تعداد یک میلیون و ۴۲۹ هزار سهم اوراق بهادار به ارزش ۱۱۵ هزار و ۴۶۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.
 
 
دومین روز هفته، اما شاخص روند صعودی به خود گرفت و با رشد ۵۳ هزار و ۴۰۴ واحدی به پله یک میلیون و ۸۶۲ هزار واحدی رسید.
 
 
لازم به ذکر است که در معاملات ۲۹ تیرماه تعداد دو میلیون و ۵۳ هزار سهم اوراق بهادار به ارزش ۲۱۳ هزار و ۹۸۳ میلیارد ریال معامله شد.
 
 
روند صعودی شاخص در سومین روز هفته در تاریخ ۳۰ تیرماه نیز ادامه دار بود به طوریکه در معاملات ۳۰ تیر ۹۹ با رشد ۵۷ هزار و ۳۷۰ واحدی پله یک میلیون و ۹۲۲ هزار واحدی را فتح کرد.
 
 
روند افزایشی شاخص بورس پس از دو روز مجددا نزولی شد و شاخص در معاملات ۳۱ تیر ۹۹ با اُفت ۹ هزار و ۷۸۵ واحدی به پله یک میلیون و ۹۱۵ هزار واحدی سقوط کرد.
 
 
در معاملات چهارمین روز هفته تعداد دو میلیون و ۱۰۹ هزار سهم اوراق بهادار به ارزش ۱۹۱ هزار و ۵۴۵ میلیارد ریال داد و ستد شد.
 
 
روند ریزشی بورس در روز چهارشنبه اول مرداد ماه نیز شاخص را قرمز پوش کرد و با ریزش بیش از ۱۷ هزار واحدی به پله یک میلیون و ۸۹۸ هزار واحدی عقب نشینی کرد.
 
 
در معاملات امروز تعداد یک میلیون و ۵۱۹ هزار سهم اوراق بهادار به ارزش ۱۴۳ هزار و ۶۶ میلیارد ریال در بیش از ۶ میلیون و ۴۳۶ هزار نوبت معاملاتی داد و ستد شد.
 
 
در روز چهارشنبه سهام شرکت تولید نیروی برق آبادان در نماد " آبادا " به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه گردید.
 
 
به طور کلی شاخص بورس و اوراق بهادار در هفته اخیر روند کار خود را در پله یک میلیون و ۸۴۳ واحدی آغاز کرد و در آخرین روز هفته در پله یک میلیون و ۸۹۸ واحدی به کار خود پایان داد.
 
 
در این عرضه اولیه تعداد ۳۰۰ میلیون سهم معادل ۱۲ درصد از سهام شرکت تولید نیروی برق آبادان عرضه شد و حداکثر سهمیه هر کد حقیقی و حقوقی ۲۰۰ سهم و سقف و کف قیمت نیز ۱۵۵۰ و ۱۴۷۰تومان در نظر گرفته شد.
 
 
گفتنی است تعداد ۲۵۰میلیون سهم از کل سهام قابل عرضه در فرآیند کشف قیمت جهت عرضه به عموم به غیر از صندوق‌های سرمایه‌گذاری در روز عرضه اختصاص یافت و تعداد ۵۰میلیون سهم نیز صرفأ به صندوق‌های سرمایه گذاری اختصاص می‌یابد.
 
 
همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه گفت: عرضه‌های اولیه، صندوق‌های قابل معامله دولت، و اقبال عمومی مردم همواره رشد بازار بورس را به همراه خواهد داشت.
 
 
به گفته این کارشناس بازار سرمایه بازار بورس سپر تورمی خوبی را برای سرمایه گذاران فراهم کرده است و در این شرایط نگرانی از آینده بازار بورس وجود ندارد هرچند امکان کاهش سرعت رشد بازار وجود دارد، اما قطعا جریان رشد ادامه دار خواهد بود.
 
 
دارابی با اشاره به اصلاحات بازار بورس بعد از در مورد اصلاحات بازار بورس پس از رشد‌های طولانی گفت: در گذشته حجم بازار کوچک بود و فعالین بازار نیز کمتر بودند، اما در حال حاضر فعالان بازار افزایش یافته است و وقتی شاخص اُفت می‌کند علاقه به خرید و سرعت بالا در این زمینه باعث بازگشت شاخص می‌شود./ میزان
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده