واکنش وزارت راه به صدور حکم تخلیه برای مستاجران-راهبرد معاصر

واکنش وزارت راه به صدور حکم تخلیه برای مستاجران

درحالی برخی مستأجران از صدورحکم تخلیه توسط شوراهای حل اختلاف خبر می‌دهند که معاون وزیر راه گفت: وزارت راه پیگیری عدم صدور حکم تخلیه است و این موضوع را پیگیری می‌کنیم.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۷ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 July 31
کد خبر: ۵۲۹۵۵

به گزارش راهبرد معاصر ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا طی سه ماه گذشته 2 مصوبه در حمایت از مستأجران داشته است؛‌ تعیین سقف افزایش نرخ اجاره‌بها و تمدید قراردادهای اجاره. اوایل اردیبهشت ماه امسال و حدود دو ماه پس از شیوع ویروس کرونا ستاد ملی کرونا طی مصوبه‌ای از تمدید قراردادهای اجاره تا پایان خردادماه 99 خبر داد. در ادامه 8 تیر نیز این ستاد طی مصوبه‌ای سقف مجاز افزایش اجاره‌بها را اعلام کرد که بر اساس آن سقف افزایش قیمت در تهران 25 درصد،‌ کلانشهرها 20 درصد و سایر شهرها 15 درصد تعیین شد.

در این راستا معاون وزیر راه و شهرسازی سه روز بعد از مصوبه ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا گفت: قراردادهای اجاره مسکن با افزایش نرخ مصوب به صورت خودکار تمدید می‌شود.

محمود محمودزاده با اشاره به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا برای حمایت از مستأجران اظهار کرد: شیوع کرونا شرایط خاصی را به وجود آورد و نیاز به تصمیم گیری‌های خاصی داشت.اوایل اردیبهشت امسال ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوب کرد قراردادهای اجاره مسکن اسفند 98 و فروردین 99 2 ماه تمدید شوند.

وی ادامه داد: با تداوم الزام رعایت پروتکل های بهداشتی مقابله با شیوع ویروس کرونا، ستاد ستاد ملی مبارزه کرونا مجددا در مصوبه دیگر این موضوع را تمدید کرد. بر اساس این مصوبه میزان اجاره بها در شهر تهران 25 درصد، در کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت 20 درصد و در سایر شهرها تا 15 درصد می تواند افزایش یابد. این مصوبه مشمول اجاره نامه هایی می شود که از روز 8 تیر موعد اجاره آن‌ها به پایان رسیده است.

وی با اشاره به چند تبصره در مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا تصریح کرد: چنانچه مستأجری در دوره فعلی به تعهداتش عمل نکرده باشد با تشخیص دستگاه قضایی مشمول این مصوبه نمی شود و باید ملک را تخلیه کند. همچنین چنانچه مالک قصد فروش ملک را داشته باشد، مستاجر 2 ماه فرصت دارد ملک را تخلیه کند. موضوع مهم دیگر این مصوبه اخذ کد رهگیری در تمام معاملات املاک و مستغلات از جمله اجاره است و هر گونه مبایعه نامه، رهن، خرید و فروش باید کد رهگیری دریافت کنند که این امر به شفاف سازی بازار مسکن کمک می کند.

وی افزود: در قرارداد اجاره حتما باید زمان قید شود بنابراین قراردادها یک ساله خواهند بود اما چنانچه شرایط کرونا ادامه پیدا کند برای نرخ گذاری تصمیم گیری می شود و باقی شرایط به قوت خود باقی خواهد بود. قراردادهای اجاره مسکن با افزایش نرخ های مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا به صورت خودکار تمدید می شود.

به گزارش تسنیم، با وجود تاکید معاون وزیر راه و شهرسازی بر تمدید خودکار قراردادهای اجاره با قیمت‌های مصوب ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا، اما طی روزهای گذشته اخباری در خصوص صددور حکم تخلیه توسط شوراهای حل اختلاف برای مستأجران صادر شده است.

معاون مسکن و ساختمان در این‌باره به خبرنگار اقتصادی خبرگاری تسنیم گفت: هماهنگی‌های لازم برای عدم صدور تخلیه واحد مسکونی با مراجع قضایی انجام و ابلاغ شده است.

محمودزاده تاکید کرد: نباید این کار (حکم تخلیه) انجام شود، چنانچه موردی پیش آمده شاید شعبه‌‌ای از شوراهای حل اختلاف در جریان موضوع نبوده‌اند.

وی بیان کرد: نباید حکم تخلیه برای مستأجران صادر شود و وزارت راه و شهرسازی این موضوع را پیگیری خواهد کرد. ما هم این مسئله را شنیده‌ایم اما این‌که کجا بوده و مستندات را نداشته‌ایم. در هر صورت مجددا پیگیری می‌کنیم تا عدم صدور حکم تخلیه ابلاغ شود.

تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده