به گزارش راهبرد معاصر برگزاری کنکور سراسری به گفته وزیر بهداشت در زمان مقرر خود یعنی 31 مرداد ماه با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می شود. او پس از جلسه ای که با وزیر علوم و نمایندگان مجلس داشته است این خبر را اعلام کرده و گفته که بزرگترندغدغه دولت حفظ سلامت عزیزان ملت است. قرار است کمیته ای تشکیل شده و روسای دو کمیسیون مجلس ،تعدادی از نمایندگان وزارت علوم ، وزارت بهداشت و سازمان سنجش یک بار دیگر پروتکل های بهداشتی را مرور کرده و و پروتکل سختتر در نظر بگیرند. حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش هم درباره برگزاری کنکور سراسری گفته است : تعویق برگزاری زمان کنکور باعث بلاتکلیفی دانش آموزان می شود.
وزیر بهداشت گفت: با سختگیری بیشتر در سه مرحله مهم شامل نقل و انتقال داوطلبان به حوزه امتحانی، داخل حوزه امتحانی و هنگام خروج و با پروتکلهای سختگیرانه دنبال خواهد شد.
وی ادامه داد: قرار بر این شد که در مناطق مختلف، پروتکلهای بهداشتی تغییر کند. در استانهای گرمسیر مثل سیستان و بلوچستان و هرمزگان، در چنین شرایط و آب و هوایی باید فاصلهها و موارد را متفاوت در نظر بگیریم. قرار شد حدود ۲۰ درصد فضای اشغال هر سالن نباشد و فاصله گذاریها حداقل ۲ متر باشد. همچنین قرار شد اگر داوطلبی ماسک یا پک بهداشتی نداشت، برای او تهیه شده و تحویل داده شود.
نمکی گفت: قرار بر این شد که ناظرها با اشتراک بین وزارت بهداشت و مجلس و بسیج و سازمانهای مردم نهاد انتخاب و نظارت قوی انجام شود.
وزیر بهداشت افزود: در مورد کنکور سراسری و برخی رشتهها که داوطلب کمتری دارد نیز تلاش میشود که فضای مناسبتری فراهم شود.
وی بیان کرد: تصمیم بر این شد که با توانمندی و قدرت، کنکور سراسری در ۳۱ مرداد برگزار شود تا هم عزیزان ما از اضطراب در بیایند و هم تکلیف برگزار کنندگان روشن شود؛ اما این تضمین را هم خواهیم داشت که با رعایت مردم و همراهی عزیزان، نظارت بر اجرای پروتکلها به قدری قوی باشد که کسی دچار بیماری نشود.
احمد حسین فلاحی،سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره ماحصل نشست امروز در وزارت بهداشت درباره برگزاری کم و کیف کنکور گفت: طی دو روز اخیر جلسات متعددی درباره برگزاری کنکور برگزار شده است.
او اظهار کرد: در نشست امروز قرار شد شورای ۱۳نفره متشکل از وزارت بهداشت،وزارت علوم،مجلس و دیگران مسولان ذی ربط بر نحوه برگزاری کنکور نظارت داشته باشند.
حسین فلاحی افزود: در این شورا پروتکلهای به شکل سختگیرانه تحت نظارت قرار میگیرد. برای مثال باید یک-پنجم ظرفیت کلاس داوطلبان حضور داشته باشند تا نحوه برگزاری کنکور مورد تایید قرار گرفته و سر موعد برگزار شود.
این نماینده مجلس گفت:در روند برگزاری آزمون از هر گونه تجمع داوطلبان،تجمع خانواده های آنها در حوزه و در مسیر رفت و آمد جلوگیری می شود.
محمد وحیدی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم از جلسه مشترک ستاد مقابله با کرونا و وزارت بهداشت برای تعیین تکلیف برگزاری کنکور خبر داد و گفت: در این جلسه که امروز در محل وزارت بهداشت برگزار میشود، تعدادی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس نیز حضور خواهند داشت.
وی افزود: موضوع جابهجایی زمان برگزاری کنکور مطرح نیست، بحث این است که سازمان سنجش پروتکلهایی که مورد نظر وزارت بهداشت است را میبایست در چارچوب برگزاری کنکور سراسری بپذیرد، رویکرد براساس این است که طبق پروتکلها، وضعیت برگزاری کنکور سراسری تعیین تکلیف شود.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: ستاد ملی کرونا اعلام کرده سه مصوبه دارد که اولا باید کنکور سراسری باید 4 روزه برگزار شود، دوما تعداد حوزههای آزمون افزایش یابد و در نهایت اینکه همه پروتکلهای بهداشتی به صورت گسترده و در سطح مطلوب رعایت شود.
وحیدی ادامه داد: وزیر بهداشت گفته است که تعهد اجرای پروتکلهای بهداشتی باید توسط سازمان سنجش مورد تأیید قرار گیرد، ضمن اینکه ستاد کرونای استانها هم در اجرا و نظارت بر برگزاری کنکور سراسری سهیم باشند، این موضوعات در جلسه امروز تصمیمگیری و نتیجه نهایی آن اعلام خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان خاطرنشان کرد: تقریباً اینها پیشمقدمهای است که اطمینانبخشی برای فرآیند اجرای برگزاری کنکور سراسری باشد.