ترامپ یا بایدن؛ کدام یک پیروز انتخابات 2020 خواهند شد؟

در ماه های اخیر چشم انداز سیاست ایالات متحده در حال تغییر و تحول است. پیامدهای شیوع کروناویروس و اعتراضات در مورد بی عدالتی های نژادی نه تنها پویایی روند انتخابات ریاست جمهوری را تغییر داده، بلکه تاثیرات اجتماعی پایداری را بر جای گذاشته است. دو چالش فوق برای ترامپ، اجازه داد تا بایدن، کاندیدای حزب دموکرات امید زیادی برای پیروزی به دست آورد.
جو معکرون؛ تحلیلگر مرکز تحقیقات عرب در واشنگتن
تاریخ انتشار: سه‌شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - 04 August 2020

ترامپ یا بایدن؛ کدام پیروز انتخابات 2020 خواهد شد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ در ماه های اخیر چشم انداز سیاست ایالات متحده در حال تغییر و تحول است. پیامدهای شیوع کروناویروس و اعتراضات در مورد بی عدالتی های نژادی نه تنها پویایی روند انتخابات ریاست جمهوری را تغییر داده بلکه تاثیرات اجتماعی پایداری را بر جای گذاشته است. دو چالش فوق برای پرزیدنت دونالد ترامپ، اجازه داد تا جوبایدن معاون رئیس جمهور سابق و کاندیدای حزب دموکرات امید زیادی برای پیروزی به دست آورد. چندین عامل در تغییر دیدگاه افکار عمومی وجود دارد که می تواند در انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا تاثیر بگذارد.

 

از آغاز سال 2020م ترامپ امیدواری زیادی برای پیروزی در مقابل رقیب انتخاباتی خود داشت اما تغییرات در ماه آوریل باعث شد میزان آرای ترامپ در نظرسنجی ها شروع به کاهش کند. نظرسنجی که اخیرا «Washington Post/ABC» برگزار شد میزان رای جوبایدن و ترامپ به ترتیب 55 و 40 درصد بوده است. از آوریل گذشته نظرسنجی ان بی سی و وال استریت ژورنال در مسئله اقتصاد به ترامپ 11 امتیاز داد. ( 36 تا 47 درصد). مطابق نظرسنجی دانشگاه کونین پیاس که در اواسط ماه ژوئیه منتشر شد مزیت ریاست جمهوری در حال از بین رفتن هست و بایدن 5 امتیاز ( 45 تا 50 درصد) از ترامپ جلوتر بود.

 

این تغییر و تحول اساسی نشانگر این است که ترامپ مهم ترین مزایا و دارایی خود یعنی اقتصاد را در حال از دست دادن است. این مسئله استراتژی کاخ سفید که نشانگر افزایش توانایی دونالد ترامپ در مدیریت اقتصاد آمریکا در مقایسه با دموکرات ها را نشان می داد تضعیف می کند. این موج همچنین به نفع جو بایدن در ایالت های مهم مانند فلوریدا، آریزونا، میشیگان، پنسیلوانیا، مینه سوتا، ویسکانسین و کارولینای شمالی است در حالی که در ایالت های جمهوری خواه مانند آریزونا و تگزاس رقابت های جدی وجود دارد. این همه تغییر و تحول در نقشه انتخاباتی باعث می شود تا جو بایدن در 3 نوامبر چندین مسیر برای پیروزی داشته باشد.

 

ترامپ از بعد سیاسی دو چالش مهم را که به صورت بالقوه می تواند باعث شکست انتخاباتی وی شود را مورد سو استفاده قرار می دهد. اول وی به جای این که تصدیق کند که دولت وی در زمینه مبارزه با کروناویروس ضعیف بوده بیشتر سعی می کند دموکرات ها را به عنوان اخلال گر در زمینه احیای اقتصاد توصیف کند. دوم وی به جای تمرکز برای بهبود شکاف های نژادی سعی می کند بر این تاکید کند که دموکرات ها از بعد نظم و قانون ضعیف هستند.

 

عامل پاندمیک: تغییر دهنده بازی

در حالی که در سرتاسر جهان به تدریج با بدترین اپیدمی کروناویروس جهان روبرو هستند، ایالات متحده در تلاش است تا بیماری همه گیر با 4.4 میلیون نفر مبتلا و بیش از 150 هزار کشته را مهار کند. این روند فزاینده مبتلایان به ایالت های مهم مانند فلوریدا، آریزونا و تگزاس می تواند به ترامپ ضربه بزرگی بزند. همه این اتفاقات در شرایطی صورت می گیرد که بین کاخ سفید و تیم دانشمندان به خصوص دکتر آنتونی فائوچی مدیر موسسله ملی آلرژی و بیماری های عفونی در زمینه کنترل اپیدمی تنش های شدیدی شکل گرفته و اعتبار این دانشمند توسط اعضای دولت ترامپ به صورت جدی تضعیف شده است. تنش ها بر سر اقدامات ایمنی پیشگیرانه و سرعت بازگشایی اقتصاد در سطوح محلی، ایالتی و فدرال در حال افزایش است زیرا که ترامپ مرکزیت را به مسائل سیاسی قرار داده و در مقابل توصیه های جامعه پزشکی مقاومت کرده است. این سیاسی شدن اقدامات ایمنی در طی بحران بهداشت عمومی اثبات شده که با نتیجه ای مناسب همراه نخواهد بود.

 

سیاست آمریکا بعد از مرگ جرج فلوید

قتل جرج فلوید توسط پلیس آمریکا در تاریخ 25مه دومین رویداد تعیین کننده برای سیاست آمریکا در سال 2020 بود. پژواک جنبش های مردمی که در پی آن رخ داد همچنان در طیف های سیاسی، اجتماعی و حقوقی بازتاب دارد. تحول پرونده فلوید به یک بحران سیاسی ملی تا حد زیادی ناشی از تصمیم ترامپ بود و او به خودشیفتگی تمام سعی کرد مسئله اجتماعی مشروع را یک مسئله سیاسی جا زند و آن را مبارزه علیه اقتدار ریاست جمهوری برای اجرای قانون و نظم بداند. بر اساس نظرسنجی واشنگتن پست، 74 درصد از آمریکایی ها از اعتراضات حمایت کردند و 61 درصد با نحوه مدیریت و رفتار ترامپ در مقابل معترضین مخالفت کردند.

 

سناتورهای جمهوری خواه از نحوه برخورد ترامپ با ناآرامی های پس از مرگ جرج فلوید انتقاد کردند. علاوه بر این رئیس جمهور در مورد استفاده از نیروهای وظیفه فعال برای اجرای قانون با انتقاد پنتاگون روبرو شد. علاوه بر این عکس او به همراه ژنرال مارک مایلی رئیس ستاد مشترک همراه با یک کتاب مقدس برای شروع مقابله با معترضین نشانه دیگری از سیاسی شدن ارتش توسط ترامپ بود که این امر می تواند بر رای دهندگان میشیگان تاثیر منفی بگذارد. ترامپ اکنون نمایندگان فدرال خود را به ایالت هایی که با ناآرامی روبرو هستند فرستاده تا توانایی های خود را به عنوان مجری قانون و نظم به نمایش بگذارد.

 

با این وجود این رویداد بزرگ بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاثیرات بزرگی خواهد گذاشت. در نتیجه ممکن است بایدن با انتخاب زن سیاه پوست به عنوان معاون اول بتواند رای بزرگترین بخش های پایگاه دموکرات، زنان و رای دهندگان آفریقایی – آمریکایی را کسب کند. در همین حال این مسئله باعث خواهد شد تا کمپین انتخاباتی ترامپ رای دهندگان مرد سفید پوست در مناطق روستایی را برای حمایت از رئیس جمهور فعلی تحریک کنند. مهم تر از همه، برابری نژادی به مسئله اصلی تبدیل خواهد شد و در کارزار انتخاباتی و مناظرات ریاست جمهوری نمی توان آن را نادیده گرفت.

 

منازعه نهایی: مزایا و معایب کاندیداها

در این که ترامپ احساس می کند پیروزی وی لرزان است، شکی نیست. در حقیقت وی درماه ژوئن برای نخستین بار تصدیق کرد که از شکست احتمالی در انتخابات هراسان است. در حال حاضر سطح بالایی از بدبینی در بین آمریکایی ها وجود دارد: نظرسنجی AP / NORC در ماه ژوئن نشان داد که 74 درصد آمریکایی ها از جمله 63 درصد جمهوری خواهان بر این عقیده هستند که آمریکا در مسیر درستی حرکت نمی کند. این مسئله برای رئیس جمهور ترامپ خوب نیست. با این وجود ترامپ همچنان بر حمایت  و پشتیبانی وفاداران و حامیان سرسخت خود تاکید می کند. بر اساس نظرسنجی ماه گذشته فاکس نیوز نشان داد که 86 درصد جمهوری خواهان ترامپ را بسیار بهتر از جرج بوش پسر و میت رامنی می دانند. با این وجود رئیس جمهور ترامپ ماه های مهمی را در پیش دارد تا بتواند حمایت و پشتیبانی انتخاباتی را که از دست داده به دست آورد زیرا پایگاه او به تنهایی برای پیروزی در دوره دوم کافی نیست.

 

در عین حال بایدن از یک ماه عسل لذت می برد که نتیجه تلاش های او نیست بلکه محصول ناکامی های ترامپ است. ممکن است این امر طولانی نباشد. یک نظرسنجی واشنگتن پست / ABC News نشان داد كه 74 درصد از هواداران بایدن در مقایسه با 87 درصد از حامیان ترامپ از رای دادن به نامزدهای مورد نظر هیجان زده نباشند. اشتیاق و علاقه برای نامزدی بایدن و ترامپ در میان هوادارانشان به ترتیب 34 و 69 درصد است. علاوه بر این، کمپین جو بایدن هنوز نامزد خود را در موقعیت های پرخطر قرار نداده است و با حرکات حساب شده و کنترل شده اقدام می کنند. اما دیر یا زود معاون اول رئیس جمهور سابق باید از این فضای حبابی خارج شود و با سوالات و چالش های دشوار روبرو گردد. کمپین انتخاباتی ترامپ درصدد است تا بایدن را به دلیل کاهش سلامت روانی ناتوان نشان دهد. جوبایدن باید آماده مقابله با چنین حملاتی باشد. هدف کنونی رئیس جمهور فعلی نه تنها متوقف سازی قدرت جوبایدن بلکه نمایان ساختن ضعف و ناتوانی وی می باشد. اگر چه کمپین انتخاباتی ترامپ در سال گذشته تمایلی به مشارکت در بحث های ریاست جمهوری نداشت اما اکنون با هدف تغییر وضعیت خواستار فرصت های بیشتری برای رویارویی با بایدن در ماه های آینده باشیم. تاکنون کمپین انتخاباتی ترامپ هنوز بهترین استراتژی برای مقابله و شکست بایدن پیدا نکرده است و تا زمانی که چنین لحظه ای فرابرسد، کمپین جوبایدن سعی خواهد کرد رای بیشتری را جذب کند و تلاش می کند تا از مشکلات غیرضروری قبل از نوامبر جلوگیری کند. در مجموع از آنجایی که ایالات متحده با مشکلات ناشی از تنش های نژادی و مقابله با اپیدمی کروناویروس و پیامدهای اقتصادی آن روبرو است، بی ثباتی مستمر در سیاست و جامعه آمریکا، پیش بینی نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر را دشوار می سازد.

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
رضا میرابیان، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

آتش بس غزه و احتمال فروپاشی کابینه نتانیاهو

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: / ۱ روز پیش

پیش نیازهای تحقق اهداف توافق ایران و روسیه

یادداشت احمد عبدالرحمان؛ تحلیلگر امور نظامی و راهبردی؛ / ۱ روز پیش

در بهار پیروزی، جای شهدا خالی