آمریکا با هدف قرار دادن برجام کل چند جانبه‌گرایی را هدف قرار داد-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است
عراقچی در وین عنوان کرد:

آمریکا با هدف قرار دادن برجام کل چند جانبه‌گرایی را هدف قرار داد

معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه تلاش‌های آمریکا در نیویورک یکی از مباحث جدی در نشست امروز کمیسیون مشترک برجام در وین است، عنوان کرد: آمریکا با هدف قرار دادن برجام کل چند جانبه‌گرایی را هدف قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۶ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 01
کد خبر: ۵۷۱۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام در وین پایتخت اتریش به سر می‌برد، در گفت‌وگویی درباره این نشست عنوان کرد: این یک نشست روتین کمیسیون مشترک است که طبق روال برجام هر سه ماه یک بار باید برگزار شود که این بار به خاطر شرایط کرونا با تاخیر برگزار می‌شود.

 

به گفته وی، جلسه امروز کمیسیون مشترک برجام جلسه‌ای است که طبق روال کاری خود به مسائل مربوط به اجرای برجام چه در بعد هسته‌ای و چه در بعد تحریم‌ها می‌پردازد.

 

عراقچی خاطرنشان کرد: این جلسه به خاطر همزمانی با وقایعی که در نیویورک می‌گذرد و تلاش‌هایی که آمریکا برای به اصطلاح برگرداندن قطعنامه‌های سابق شورای امنیت و به نوعی نابودی برجام در نیویورک انجام می‌دهد، ویژگی خاصی را پیدا کرده است.

 

معاون وزیر خارجه اضافه کرد: اعضای جلسه سه کشور اروپایی، چین و روسیه در نیویورک مواضع بسیار محکمی در برابر آمریکا داشتند و تلاش آمریکا برای فعال کردن سازوکار حل اختلاف یا سازوکار ماشه، یا اسنپ بک را رد کردند و بقیه اعضای شورای امنیت (۱۳ عضو) نیز چنین کردند و با قطعنامه آمریکا مخالفت کرده و رای مساعد ندادند و دو بار آمریکا در فضای نیویورک با شکست مواجه شده است.

 

وی عنوان کرد: طبیعتا در این فضا وقتی کمیسیون مشترک را برگزار می‌کنیم اهمیت و ویژگی خاصی را پیدا می‌کند. موضوع تلا‌ش‌های آمریکا در نیویورک حتما یک بحث جدی در جلسه کمیسیون مشترک خواهد بود و امیدواریم کمیسیون مشترک بتواند به مواضع یکسان و واحدی برسد و در خصوص نحوه ادامه مسیر و مقابله با تلاش‌های آمریکا و تلاش‌هایی که این کشور برای نابودی برجام به کار گرفته، تصمیماتی را اتخاذ کند.

 

معاون وزیر خارجه بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با کشور‌های عضو با همان مواضعی که در نیویورک داشتند، بحث سازنده‌ای را در جریان کمیسیون مشترک داشته باشیم و جمع بندی کنیم.

 

وی در ادامه این گفتگو همچنین عنوان کرد: دیدار‌ها با اعضای کمیسیون مشترک به صورت دوجانبه یک امر معمولی است، حتما با چین و روسیه که همواره مشورت‌های بسیار نزدیکی داشتیم، در جریان کمیسیون مشترک دیدار خواهیم کرد. با خانم اشمید هماهنگ کننده کمیسیون دیداری داشتم و با بقیه اعضا هم انشاءالله دیدار‌هایی را خواهیم داشت.

 

این دیپلمات ارشد ایرانی به دیدارش با مدیرکل آژانس نیز اشاره کرد و گفت: با آقای گروسی یک دیداری خواهم کرد که در ادامه سفرش به تهران است و در سفر اخیر ایشان به تهران موفق شدیم یکی از مشکلات جدی که در روابط ایران و آژانس پدید آمده بود به نحو مطلوبی حل و فصل کنیم و بیانیه مشترکی صادر شد و در ادامه و برای اجرای بیانیه ملاقاتی را با ایشان خواهم داشت.

 

وی بیان کرد: امیدواریم مجموعه دیدار‌ها به درک بهتر از شرایط فعلی و مقابله با تهاجمی که آمریکا علیه چند جانبه گرایی و سازمان ملل آغاز کرده است، کمک کند. تلاش آمریکا در نیویورک قبل از هر چیز شورای امنیت و خود سازمان ملل را هدف قرار داده و اصل چند جانبه‌گرایی را زیر سؤال می‌برد به خاطر همین است همه اعضای سازمان ملل و حتی متحدان نزدیک آمریکا با آن کشور مخالفت کرده و جلوی اقداماتش ایستاده‌اند. لازم است در این خصوص با کشور‌های مختلف رایزنی داشته باشیم.

 

عراقچی عنوان کرد: همه دنیا الان نگاه می‌کند به اینکه جامعه بین‌الملل در مقابل تلاش‌های یکجانبه گرایانه آمریکا چگونه ایستادگی می‌کند و در همین قالب مهم است که کمیسیون مشترک چه موضعی را اتخاذ و چگونه با این وضعیت برخوردار می‌کند.

 

به گفته وی موضوع برجام موضوع اصلی کمیسیون مشترک است و آمریکا با هدف قرار دادن برجام کل چند جانبه‌گرایی را هدف قرار داده است.

 

معاون وزیر خارجه بیان کرد: مواضع کشور‌ها در نیویورک جداگانه بیان شده است سه کشور اروپایی با هم نامه‌ای را به رئیس شورای امنیت نوشتند و چین و روسیه نامه نوشتند و اعضای شورای امنیت نامه نوشتند و امیدوارم این مسائل در نشست کمیسیون مشترک بررسی و مسیر حرکت در هفته‌ها و ماه‌های آینده را بتوانیم ترسیم کنیم.

 

معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در این دور از نشست کمیسیون مشترک برجام دیروز (دوشنبه) وارد وین شد و ضمن رایزنی‌های دوجانبه با برخی از هیأت‌های کشور‌های گروه ۱+۴ با وزیر خارجه اتریش نیز دیدار و گفتگو کرد.

 

نشست قبلی کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) به ریاست سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و «هلگا اشمید» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفتم اسفند ماه ۱۳۹۸ در شهر وین برگزار شد. اعضای حاضر در آن نشست نگرانی جدی پیرامون گام‌های ایران در خصوص تعهدات هسته‌ای ذیل برجام را ابراز کرده و همچنین تصدیق کردند که وضع مجدد تحریم‌های آمریکا، مانع بهره‌مندی کامل ایران از منافع ناشی از رفع تحریم‌ها شده است.

 

قبل از آن نیز کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزارت خارجه‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) ۱۵ آذرماه سال گذشته (۱۳۹۸) در محل نمایندگی اتحادیه اروپا در وین برگزار و در آن نشست اعضای حاضر بار دیگر بر تلاش برای حفظ برجام تأکید کردند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار