به گزارش راهبرد معاصر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری با اصحاب رسانه که عصر امروز ۱۲ شهریور ماه در سالن جلسات دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین برگزار شد، گفت: هر واکسنی که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت باشد قطعا بر بدن اثرگذار است، باید از مردمی که واجد شرایط اخذ واکسن آنفلوانزا هستند کارت ملی دریافت شود تا از هر گونه سوءاستفاده از این واکسن توسط سودجویان ممانعت شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هفت ماه از شیوع ویروس کرونا گذشته و تعداد زیادی از کادر درمان نیز به واسطه ابتلا به این بیماری به شهادت رسیدهاند. همچنین در زمان بحران از نیروهای ۸۹ روزه استفاده کردیم در حالی که قید شده بود تعهدی برای استخدام این افراد وجود ندارد، همچنین عنوان شده بود پرداخت حقوق این افراد نیز به عهده رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان است. تلاش میکنیم تا نیروهای قراردادی به رسمی ارتقا یافته و نیروهای شرکتی نیز به مرحله قراردادی ارتقا یابند، استخدام افراد از طریق آزمون به عنوان یک خط قرمز در نظر گرفته شده و ضروری است برای این امر حتما آزمون استخدامی پشت سر گذاشته شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: افراد ایثارگری که در زمان کرونا به کمک جامعه شتافتند از امتیازاتی بهرهمند خواهند شد.
لاری گفت: اگر وزارت بهداشت بخواهد تنها از بُعد سلامتی صرف به کرونا نگاه کند، باید همه کشور تعطیل شود در حالی که نمیتوان معیشت مردم را نادیده گرفت به همین سبب نمیتوان فعلا محدودیتها را به صورت کامل بازگرداند. ستاد ملی کرونا با دید کلان خود تصمیم گرفت تا در تعطیلیهای اخیر محدودیت و ممنوعیت عبور و مرور بین استانها اعمال نشود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: همه جهان به سمت بازگشایی پیش میرود به همین سبب بازگشایی مدارس ایران نیز باید انجام شود، وزارت بهداشت برای بازگشایی مدارس پروتکلهای بهداشتی سختگیرانهای را اعلام کرده و بسته به شرایط برخی از کلاسها حضوری، نیمه حضوری و غیر حضوری برگزار میشود.
معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: نسبت به زمان مشابه سال گذشته تنها ۱۰ درصد کاهش تردد جادهای داشتیم در حالی که قزوین سومین رتبه را میزان تردد به خود اختصاص داده است. رفت و آمد زیاد خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد به همین سبب لازم است بیش از گذشته پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیریم.
وی افزود: هنوز هیچ دارویی برای درمان قطعی بیماری کویید ۱۹ کشف نشده به همین سبب اگر دارویی در حوزه طب سنتی کشف شود نیز باید اثربخشی و بیخطر بودن آن بر تعداد زیادی از انسانها آزمایش شود تا بتوان آن را تائید کرد. داروهای طب سنتی هنوز از نظر وزارت بهداشت قابل قبول نیستند زیرا بر روی تعداد زیادی از مردم آزمایش نشده است.
لاری گفت: برای ساخت واکسن باید مراحل متعددی طی شود تا به مرحله کارآزمایی برسد زیرا بسیاری از افراد پس از ابتلا و بهبودی و گذشت سه ماه، ایمنی خود را مقابل کرونا از دست دادهاند به همین سبب اگر واکسنی تولید شود باید دو دوز را دریافت کنند.
همشهری