تقدیم پیام رهبر انقلاب به پوتین در سفر لاریجانی به مسکو سرلشکر موسوی: یمن مقتدرانه در خط مقدم دفاع از ملت فلسطین قرار دارد پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حاج حسین مهدیان قائم‌پناه: برنامه دولت تولید بنزین و گازوئیل یورو ۴ است نماینده ولی‌فقیه در سپاه: دعوای اصلی با آمریکا بر سر «حاکمیت الهی» است نه انرژی هسته‌ای بروجردی: نمی‌توان به آمریکا در مذاکرات اعتماد کرد سعیدی: حامیان برجام به جای فرار به جلو پاسخگوی گذشته خود باشند سردار فدوی: تمام توان نظامی دنیا را در جنگ ۱۲ روزه شکست دادیم پزشکیان: ما روی طلا خوابیده ایم و گرسنه ایم؛ مقصر خود ما هستیم نه آمریکا! درگذشت رئیس ستاد مرکزی سپاه در دفاع مقدس / سردار علیرضا افشار که بود؟ پزشکیان وارد اصفهان شد پزشکیان فردا به اصفهان می‌رود فوری / تعطیلی مشهد در ۲۴ مهر لغو شد جزئیات تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی با ۱۰ سال سابقه کار عضو کمیسیون انرژی: مجلس هیچ طرحی برای افزایش قیمت بنزین ندارد

جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری

نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی گفت: «کاهش ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهور»، «شرایط ثبت نام نامزدها » و «تعین تکلیف رجل سیاسی» در طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری پیش‌بینی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۹ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 06
کد خبر: ۵۷۸۶۱

به گزارش راهبرد معاصر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی با اشاره به جزئیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس، گفت: برای تهیه این طرح تلاش گروهی شده و هم اکنون طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به کمیسیون «امور داخلی کشور و شوراها» در مجلس جهت بررسی ارائه شده است.

وی افزود: ما در این طرح به چندین موضوع ورود کردیم؛ یک اینکه تلاش کردیم تا ورودی‌ها جهت ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری را مدیریت کنیم تا دیگر شاهد ثبت نام ۱۰۰۰ الی ۲۰۰۰ ثبت نام کننده نباشیم.

نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین پیرو این طرح تلاش کردیم تا شرایطی برای ثبت نام کنندگان مدنظر قرار دهیم.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه درباره تعیین تکلیف تشخیص رجل سیاسی در این طرح گفت: در تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مُدبر باز هم این شورای نگهبان است که این مسئله را تشخیص خواهد داد.

وی تاکید کرد: البته کمیسیون «امور داخلی کشور و شوراها» در مجلس هم ممکن است در زمینه تشخیص رجل سیاسی موارد و ایده‌هایی خود  را به شورای نگهبان انتقال دهد چراکه این طرح فعلا طرح اولیه است و ممکن است در کمیسیون  تغییرات گسترده‌ای پیدا کند.

میسیون «امور داخلی کشور و شوراها» با استناد به ماده ۵۳ قانون «آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی» برای انجام وظایف محوله در محدوده سیاست داخلی، شوراها، امور غیرعمرانی شهرداری‌ها و ثبت‌احوال مطابق ضوابط این آیین‌نامه تشکیل‌شده است. هم‌اکنون محمدصالح جوکار نماینده ادوار نهم و یازدهم رئیس و حسین بامیری، محمدحسن آصفری، علی حدادی، فاطمه مقصودی و حسین خسروی اعضای هیئت‌رئیسه این کمیسیون هستند.

اصل ۱۱۵ قانون اساسی تصریح کرد اصل‏ یکصد و پانزدهم: رئیس‏ جمهور باید از میان‏ رجال‏ مذهبی‏ و سیاسی‏ که‏ واجد شرایط زیر باشند انتخاب‏ گردد: ایرانی‏ الاصل‏، تابع ایران‏، مدیر و مدبر، دارای‏ حسن‏ سابقه‏ و امانت‏ و تقوی‏، مومن‏ و معتقد به‏ مبانی‏ جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ و مذهب‏ رسمی‏ کشور.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار