واکنش ضرغامی به اتهام فروش آرشیو صداوسیما/ هیچ سندی وجود ندارد-راهبرد معاصر

واکنش ضرغامی به اتهام فروش آرشیو صداوسیما/ هیچ سندی وجود ندارد

عزت‌الله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صداوسیما در واکنش به طرح اتهام فروش آرشیو سیما در زمان مسئولیت خود، تأکید کرد که برای این ادعا هیچ سندی وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 03
کد خبر: ۵۸۸۳
به گزارش راهبرد معاصر ، بحث فروش آرشیوهای دیده نشده صداوسیما که برخی مدعی پخش آن‌ها در قالب مستندهای تاریخی شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان خارج از کشور هستند، بحث جدیدی نیست و تاکنون برخی از مسئولان را هم به واکنش واداشته است.

اخیراً برخی مسئولان دولتی مدعی شده‌اند که این آرشیوها در زمان سکان‌داری عزت‌الله ضرغامی در سازمان صداوسیما به فروش رسیده است.

چندی پیش سلیم غفوری مدیر فعلی شبکه مستند سیما درباره این گمانه‌زنی‌ها گفته بود: همه این مستندها مربوط به آرشیو صداوسیما نیست و این تصور درست نیست که بگوییم همه این تصاویر مستند، از آرشیو تلویزیون ایران گرفته شده است. بخش عمده‌ای از این تصاویر از طرف بنگاه‌های خبری دنیا و حتی توسط خبرنگارهای غیرایرانی ثبت و ضبط شده است.

وزارت اطلاعات تحقیق کند

درباره همین ابهامات این بار سراغ عزت الله ضرغامی رفتیم تا بی‌واسطه روایت او در این زمینه را هم بشنویم که او در پاسخ به خبرنگار مهر توضیح داد: من هم چندی پیش توییتی از آقای حسام‌الدین آشنا دیدم که برای اولین بار این موضوع را مطرح کرده بود و من به او گفتم وزارت اطلاعات دولت فعلی را قبول دارم و درخواستم از آن‌ها این است که با وجود شایعاتی که مطرح می‌شود، در این زمینه تحقیق و تعقیب کنند.

وی ادامه داد: درخواست من این بود که نقش بنده و حتی مدیر وقت آرشیو صداوسیما را که این اتهامات را نسبت به او مطرح می‌کنند، روشن کرده و توضیح دهند که درباره چه حرف می‌زنند. من گفتم هر نظری که دستگاه اطلاعاتی بدهد همه ما می‌پذیریم و نباید اینگونه به شایعات بی‌اساس توجه کنیم. من هیچ گاه به این شایعات بی‌اساس که ارزش خبری هم ندارد پاسخ ندادم.

هیچ سندی وجود ندارد

ضرغامی تاکید کرد که هیچ سندی نسبت به فروش آرشیو در دوره وی وجود ندارد و گفت: یک برگه اطلاعات، تماس تلفنی و یا اطلاع رسانی در طول مدتی که من رئیس صداوسیما بودم نه با من و نه رئیس آرشیو مطرح نشده و بهتر است این بحث توسط دستگاه‌های اطلاعاتی پیگیری شود.

وی اضافه کرد: وزارت اطلاعات وظیفه دارد چنین مسائلی را بررسی کند. اصلاً معلوم نیست چنین چیزی اتفاق افتاده باشد که آن وقت قرار باشد در دوره من باشد یا دوره دیگری.

رئیس اسبق صداوسیما در بخش دیگر سخنانش درباره استفاده از آرشیو در دوره خود تصریح کرد: آنچه را که شما باید از آرشیو بدانید این است که آرشیو مهجوری که اصلاً از آن استفاده نمی‌شد در یک سال اول حضور من بسیاری از تصاویر دیده نشده‌اش دیده شدند حتی نمایش این تصاویر باعث شد فضای هنری و نمایشی کشور دگرگون شود.

آنچه احساس می‌شد قابل پخش نیست، پخش کردیم

وی با اشاره به بازخوردهای این تصاویر یادآور شد: از دولت وقت که دولت اصلاحات بود گرفته تا دیگر جریان‌های سیاسی، همگان در سخنرانی‌ها و نامه‌های مکتوبشان به من از استفاده گسترده و جذاب آرشیو در همان یک سال گفتند. اینها تصاویری بود که احساس می‌شد قابل پخش نیست و ما تقریباً هر آنچه را که می‌گفتند قابل پخش نیست قابل پخش کردیم؛ از دفاعیات خسرو گلسرخی که مهجور مانده بود تا تظاهرات چپی‌ها، کمونیست‌ها و حزب توده در دفاع از امام خمینی (ره) و همچنین تصاویر دولت بازرگان، دولت موقت و شخصیت‌های انقلاب که همه اینها ممنوع بود اما از نظر من هیچ خط قرمز و ممنوعیتی وجود نداشت و به همین دلیل نمایش داده شد و بنابراین آنچه دیده شد تحول بزرگ آرشیو در یک سال اول بود.

وی خبرهای مطرح شده نسبت به فروش آرشیو را شایعات دانست و بیان کرد: یک تماس تلفنی یا یک خط اطلاع رسانی از طرف دستگاه‌های مسئول در این باره با ما برقرار نشده است.

نه کسی بازخواست کرده و نه از ما سوالی شده است!

ضرغامی همچنین در این باره که آیا کسی در این باره بازخواست شده است یا خیر؟ گفت: نه کسی بازخواست نشده و نه از من سوالی شده است و نه حتی از آقای محمدیان مدیر وقت آرشیو بازخواست شده و نه نسبت به این مساله به او اطلاع‌رسانی‌ای شده است و من نمی‌دانم این شایعات چطور مطرح می‌شود.

رئیس اسبق صداوسیما عنوان کرد: من تعجب می‌کنم یک مقام مسئول علی‌رغم شعارهایی که داده می‌شود که آمده‌اند پرونده‌سازی را جمع کنند چطور خودشان به این مسائل دامن می‌زنند. البته این حرفی که من بیان می‌کنم جدید نیست و همانطور که ابتدا گفتم در پاسخ به آن توئیت عنوان کردم که هرآنچه را که وزارت اطلاعات دولت فعلی اعلام کند به نظر من روشنگر است و تا آخر این ماجرا هم باید آن را پیگیری کنند.

وی در پایان در واکنش به اینکه آیا صحت دارد بخشی از تصاویر استفاده شده در مستندهای شبکه «من و تو» منبع داخلی داشته است هم عنوان کرد: من اصلاً از این شبکه‌ها اطلاعی ندارم. به هزار و یک دلیل در سراسر دنیا تصاویری از دوره پهلوی پخش می‌شود که می‌تواند از آنتن ما هم گرفته شده باشد؛ در دوره من بسیاری از تصاویر پخش شد که دیده نشده بود و هرکسی می‌تواند این تصاویر را از آنتن بگیرد و پخش کند. ضمناً خیلی از مراکز داخلی و خارجی تصاویری از دوران انقلاب دارند که می‌توانند استفاده کنند و ربطی به ما ندارد.
 
مهر 
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده