صدور حکم پرونده قاچاق سازمان یافته در گمرک بازرگان هراز به طرف تهران یکطرفه شد هشدار به مسافران نوروزی؛ بازگشت را به لحظات آخر تعطیلات موکول نکنید مجروح شدن ۷۶ هزار نفر در تصادفات نوروزی مرکز رسانه قوه قضاییه: درگذشت حجت‌الاسلام نیری بر اثر بیماری بوده‌است سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور

تاثیرات مخرب کرونا بر مغز

سیستم عروق مغزی ۶۲ درصد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» که دچار تشدید‌های عصبی و روانی شده بودند، آسیب دیده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۴ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 19
کد خبر: ۵۹۶۵۳

به گزارش راهبرد معاصر پژوهشگران دانشگاه کالج لندن اعلام کردند سکته مغزی و آنسفالیت می‌تواند از پیامد‌های ابتلا به ویروس کرونا باشد. پژوهشگران دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو نیز اعلام کرده اند بیش از نیمی از بیماران حاد مبتلا به «کووید-۱۹» ممکن است که دچار تشدید علائم عصبی شوند.
براساس مطالعات پژوهشگران دانشگاه لیورپول، دانشگاه کالج لندن و دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو که در مجله علمی «نیچر» منتشر شده است، ویروس کرونا می‌تواند برخی پیامد‌های شدید برای مغز داشته باشد.
براساس نتایج به دست آمده، سیستم عروق مغزی ۶۲ درصد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» که دچار تشدید‌های عصبی و روانی شده بودند، آسیب دیده است. به علاوه ۳۱ درصد بیماران نیز دچار گیجی و بیهوشی طولانی مدت شده بودند.
به گفته پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، سکته مغزی و آنسفالیت یا التهاب بافت‌های مغز از جمله رایج‌ترین پیامد‌های ابتلا به ویروس کرونا است. آنسفالیت ممکن است به نوعی شدیدتر یعنی آنسفالومیلیت منتشر حاد تبدیل شود که در آن بافت مغز و نخاع دچار التهاب می‌شود و سلول‌های عصبی پوشش خود را از دست می‌دهند و موجب بروز نشانه‌هایی مشابه اسکلروز چندگانه (ام اس) می‌شود. با این حال برخی از این بیماران حاد، نشانه‌های تنفسی ضعیفی داشتند و بیماری اصلی آن‌ها آسیب مغزی بود.
با این حال، نشانه‌های عصبی می‌تواند در گروه‌های سنی مختلف بروز کند. یک متخصص مغز و اعصاب دانشگاه لیورپول گفت: «ما گروهی از افراد نسبتا جوان بدون عوامل معمول خطر را داشتیم که دچار سکته مغزی شدند و همچنین بیمارانی که دچار تغییرات روحی شدید شدند بی آنکه توضیحی برای آن باشد.»
همکار وی در دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو نیز گفت بیش از نیمی از بیماران حاد کرونایی ممکن است دچار تشدید علائم عصبی شوند. اما تعیین درجه نشانه‌های عصبی در بیمارانی که دچار نوع خفیف «کووید-۱۹» شده اند یا علائمی ندارند، به علت اطلاعات کم، بسیار دشوار است.

 

خبرگزاری صدا وسیما

مطالب مرتبط
ارسال نظر