راهبرد معاصر در بسته خبری قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز، به بررسی قیمت های می پردازد و بررسی های مختلف کارشناسان بازار را منتشر می کند.جدول قیمت طلا قیمت سکه قیمت ارز قیمت دلار امروز چهارشنبه 9 مهر 99 اعلام شد.
بازار امروز شاهد افزایش قیمت طلا، سکه و دلار است که با رشد ۳۰۰ تومانی به ۲۹,۶۰۰ (بیست و نه هزار و ششصد) تومان رسید.
عمده قیمت ها امروز در بازار طلا، سکه و ارز سیر صعودی را تجربه کردند.
هر اونس طلا، امروز به ۱,۸۸۴ (یک هزار و هشتصد و هشتاد و چهار ) دلار رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش ۰.۳۸ درصدی داشته است.
قیمت طلا امروز بالا رفت و هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱,۳۲۱,۶۱۵ (یک میلیون و سیصد و بیست و یک هزار و ششصد و پانزده ) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۱.۹۲ درصدی داشته است.
قیمت دلار امروز با افزایش ۱.۰۱ درصدی، از ۲۹,۳۰۰ (بیست و نه هزار و سیصد ) تومان به ۲۹,۶۰۰ (بیست و نه هزار و ششصد) تومان رسید.
در بازار امروز یورو نسبت به روز قبل ، با ۸۸ تومان افزایش، ۳۴,۴۷۴ (سی و چهار هزار و چهارصد و هفتاد و چهار ) تومان نرخ گذاری شد.
پوند امروز با کاهش ۰.۱ درصدی، از ۳۷,۷۵۵ (سی و هفت هزار و هفتصد و پنجاه و پنج ) تومان به ۳۷,۷۱۹ (سی و هفت هزار و هفتصد و نوزده) تومان رسید.
همچنین درهم امارات (حواله) با افزایش ۰.۲۴ درصدی نسبت به روز قبل ، ۸,۰۴۰ (هشت هزار و چهل ) تومان معامله شد.
لیر ترکیه، امروز به ۳,۸۳۸ (سه هزار و هشتصد و سی و هشت ) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۱.۶۹ درصدی داشته است.
دلار کانادا امروز با افزایش ۰.۰۳ درصدی، از ۲۱,۹۳۱ (بیست و یک هزار و نهصد و سی و یک ) تومان به ۲۱,۹۳۹ (بیست و یک هزار و نهصد و سی و نه ) تومان رسید.
همچنین دلار استرالیا با افزایش ۰.۶۴ درصدی نسبت به روز قبل ، ۲۱,۱۷۶ (بیست و یک هزار و یکصد و هفتاد و شش ) تومان معامله شد.
قیمت سکه امروز به 14,400,000 (چهارده میلیون و چهارصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش 3.12 درصدی داشته است.
نیم سکه، امروز به ۷,۸۰۰,۰۰۰ (هفت میلیون و هشتصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۱.۹۲ درصدی داشته است.
ربع سکه امروز با افزایش ۳.۰۳ درصدی، از ۴,۸۰۰,۰۰۰ (چهار میلیون و هشتصد هزار) تومان به ۴,۹۵۰,۰۰۰ (چهار میلیون و نهصد و پنجاه هزار) تومان رسید.
همچنین هر سکه گرمی با افزایش ۸ درصدی نسبت به روز قبل ، ۲,۵۰۰,۰۰۰ (دو میلیون و پانصد هزار) تومان معامله شد.
محمد کشتیآرای درباره آخرین وضعیت بازار طلا توضیح داد: امروز هم قیمتها در بازار طلا متاثر از رشد نرخ ارز و تقاضا افزایش یافت به طوریکه سکه از ۱۴میلیون تومان هم عبور کرد.
او ادامه داد: البته افزایش تقاضا در حد هجوم نبوده اما باعث شد تا انواع سکه بالای یک میلیون و سکه طرح جدید نیز یک میلیون و ۴۰۰هزار تومان حباب داشته باشد.
به گفته کشتیآرای، امروز بهای اونس جهانی تغییر چندانی نداشته اما روند بازار طلا تحت تاثیر افزایش قیمت دلار، صعودی بوده است.
نایب رییس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران با تشریح قیمتهای امروز گفت: در جریان معاملات امروز بازار آزاد تهران، قیمت سکه امامی به ۱۴میلیون و ۴۰۰ و سکه طرح قدیم به ۱۳میلیون و ۶۰۰هزار تومان رسید.
کشتیآرای ادامه داد: همچنین قیمت نیم سکه در بازار امروز ۷میلیون و ۸۰۰هزار، ربع سکه چهار میلیون و ۹۰۰هزار و سکه یک گرمی دو میلیون و ۵۰۰هزار تومان است؛ همچنین هر مثقال طلا پنج میلیون و ۷۲۰هزار و هرگرم طلای ۱۸عیار یک میلیون و ۳۲۰هزار تومان قیمت خورد.
اگرچه در ماههای گذشته رمزارزها به خصوص بیتکوین نوسانات شدیدی را پشت سر گذاشتند اما در هفتههای اخیر این نوسانات به شدت کاهش یافته است.
روند حرکت کلی صعودی باعث شده تا بازار رمزارزها به معدودی از حرکتهای صعودی محدود شود.
برخی از تحلیلگران عنوان میکنند که ادامه روند کنونی میتواند بیانگر آن باشد که سقف نهایی بیتکوین بالاتر از ۱۲ هزار دلار نخواهد بود.بیتکوین روز گذشته با افزایش ۰.۷۳ درصدی به قیمت ۱۰ هزار و ۷۶۹ دلار مورد معامله قرار گرفت.
برخی معاملهگران در نزدیکی محدوده ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی تلاش کردند که از خریدهای قبلی خود کسب سود کنند و با قرار گرفتن در موقعیت فروش، سمت عرضه بازار را تقویت کردند. عدهای انتظار داشتند که این سودگیری منجر به نزول دلار به زیر مرز ۲۹ هزار تومانی شود ولی از نزدیکی مرز یادشده، گرایش دیگری در بازار شکل گرفت و آن هم خرید ارز و حمایت از اسکناس آمریکایی بهمنظور جلوگیری از افت بیشتر بود.
خریدهایی که عمدتا از ساعت ۲ بعدازظهر آغاز شدند، زمینه بازگشت دلار به محدوده ۲۹ هزار و ۴۰۰ تومان شدند و ساعت ۴ بعدازظهر این ارز با قیمت ۲۹ هزار و ۴۲۰ تومان معامله میشد. این قیمت ۲۰ تومان بیشتر از روز دوشنبه بود، ولی از کاهش سرعت رشد دلار هم خبر میداد، چرا که روز دوشنبه بازار با افزایش ۴۵۰تومانی روبهرو شده بود.
رفت و برگشتهای چندباره دلار در روز سهشنبه، سرگیجه قیمتی را در میان برخی معاملهگران ایجاد کرده بود. این شرایط موجب شد که برخی از معاملهگران ترجیح دهند تا آغاز مشخص شدن بیشتر جهت قیمت از معاملات بازار کناره بگیرند.
در واقع دیروز با هر تغییر جهت قیمتی، انتظارات تازهای در بازار شکل میگرفت که قبل از آنکه به مقصود خود برسد، با موج جدید تغییرات قیمتی مواجه میشد. این وضعیت برای برخی معاملهگران سردرگمی ایجاد کرده بود که بالاخره دلار به بالای مرز ۳۰ هزار تومانی میرود یا کانال ۲۹ هزار تومانی سقف قیمت دلار است و از این کانال، دچار ریزش سنگین خواهد شد. هم افزایشیها و هم کاهشیها، استدلالهای خاص خود را برای کاهش یا افزایش قیمت داشتند؛ با این حال، آنچه مسلم است تا زمانی که قیمت از مرز ۳۰ هزار تومان عبور نکند، تقاضاهای خفته وارد بازار نخواهند شد و تا زمانیکه قیمت به زیر مرز ۲۹ هزار تومانی کوچ نکند و معاملهگران از قدرتگیری عرضه بازارساز مطمئن نشوند، به آسانی ارز خود را در معرض فروش قرار نخواهند داد.
در روزی که رفت و برگشت قیمتی دلار زیاد بود، سکه اطمینان بیشتری برای بازیگران افزایشی ایجاد کرد، چراکه با قیمت بالایی کار خود را آغاز کرد و حتی با وجود افت اواسط روز، به زیر قیمت بسته شده روز دوشنبه نرفت. از ساعت ۲ بعدازظهر هم سکهبازان با قدرت بیشتری موقعیت خرید گرفتند، بهطوری که ساعت ۴ بعدازظهر در معاملات عمده این فلز گرانبها با قیمت ۱۳ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان به فروش میرفت که ۲۰۰ هزار تومان بیشتر از روز دوشنبه بود. گفته میشد که حتی پس از ساعت ۴ بعدازظهر قیمتهای بالاتری نیز برای سکه به ثبت رسید. بهنظر میرسد افزایش بیشتر اونس طلا و جهش بهسوی کانال هزار و ۹۰۰ دلاری تا ساعت ۴ بعدازظهر یکی از مهمترین عواملی بود که خریدهای بازیگران بازار سکه را بالا برد. ریزش شدید اونس طلا در هفته گذشته عامل مهمی بود که خریداران را تا حدی از بازار سکه عقب برد؛ طبیعی بود که با بازگشت اونس، جسارت خریداران بیشتر شود. در این شرایط، تغییر جهت دلار میتواند فروشها در بازار سکه را بالاتر ببرد.
بازیگران رسمی بازار سکه کمی نسبت به قیمتهای فعلی احساس بیاعتمادی میکنند و این عدماطمینان را میتوان در نرخهای خرید و فروش آنها مشاهده کرد. بهعنوان مثال دیروز برخی فعالان عنوان میکردند که در بازار سکه امامی بین قیمت خرید و فروش فاصله زیادی ایجاد شده است. دیروز صبح در حالی که در معاملات عمده، سکه با قیمت ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله میشد، فروشندگان خرد به سختی حاضر به عرضه سکه زیر محدوده ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بودند. قیمت خرید هم بین ۱۳ میلیون و ۲۰۰ تا ۱۳میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار داشت. چنین فواصل قیمتی نشان میداد که سکهبازان به ثبات قیمتهای فعلی اعتماد ندارند و سعی میکنند با احتیاط بیشتری اقدام به خرید و فروش کنند.
بهعنوان مثال، یک صراف سعی میکند با قیمت حدودا ۲ الی ۳ درصد بالاتر از نرخ کف بازار، سکه خود را به فروش برساند. این مساله به او چنین امکانی را میدهد که به سرعت سکه فروختهشده را از کف بازار با قیمت پایینتر بخرد و جایگزین کند. در واقع میتوان گفت کمتر معاملهگر سکهای تمایل دارد تا قبل از مطمئنشدن از روند کاهشی، اقدام به فروش ذخایر سکهای خود کند. در کنار این، آنها تمایل دارند به گونهای سکه را خریداری کنند که در صورت افت قیمت کمتر دچار ضرر شوند. در واقع با قیمت قابلتوجه کمتری نسبت به کف بازار بعضا اقدام به خرید میکنند که اگر روند قیمتها نزولی شد، بتوانند از ضرر زیاد خود جلوگیری کنند.
بههرحال قبلتر هم بین قیمت خرید و فروش سکه در بازار فاصله وجود داشت، ولی این فاصله در اندازه روزهای اخیر نبوده است. قبلتر بین نرخ خرید و فروش عمدتا نیم الی ۵/ ۱درصد فاصله وجود داشت، در حالحاضر فواصل قیمتی میتواند در دامنه ۵/ ۱ تا ۴درصد قرار بگیرد.
سودگیری برخی معاملهگران از خریدهای قبلی میتوانست قیمت دلار را به زیر مرز ۲۹ هزار تومان ببرد، ولی حمایت برخی از نوسانگیران در مرز یادشده باعث بازگشت این ارز به جاده صعودی شد. با این حال، باید به این نکته نیز دقت کرد که خبرهای سیاسی در روز سهشنبه نتوانستند قیمت دلار را دچار نوسان خاصی کنند. بهعنوان مثال، دوشنبه شب، شبکه خبری بلومبرگ به نقل از ۳ منبع آگاه در کاخ سفید گزارش داد که دولت ترامپ تحریم کل نظام مالی و بانکی ایران را در دست بررسی دارد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، منابع آگاه در کاخ سفید که خواستند نامشان فاش نشود، در گفتوگو با بلومبرگ اعلام کردهاند که دولت ترامپ دو هدف عمده را از تحریم کل نظام مالی ایران دنبال میکند؛ یکی بستن راههای دور زدن تحریمها از سوی ایران و دیگری جلوگیری از تحقق وعده جو بایدن مبنی بر بازگشت به برجام در صورت پیروزی در انتخابات.
معاملهگران بازار ارز نتوانستند پیرامون این اتفاق جوسازی کنند و قیمتها را افزایش دهند. حتی در ابتدای روز دلار بیشتر کشش به سوی قیمتهای پایینتر داشت. به گفته فعالان، وضعیت عرضه و تقاضا روز سهشنبه بیشتر بر معاملات بازار اثر داشت تا جوسازیهای روانی.
براساس گفتههای فعالان، بهنظر میرسد که اگر بازارساز کانال ۳۰ هزار تومانی را حفظ کند، قیمت دلار دچار ریزش خواهد شد و در صورت از دست رفتن این ارز، تقاضای احتیاطی بیشتری به سوی دلار روانه میشود.
در حالی که ارزش اونس نهایتا در روز دوشنبه بیش از یک درصد افزایش پیدا کرد، طلا با پیشروی خود در روز سهشنبه دوباره حرکت خود به سوی مرز ۱۹۰۰ دلاری را از سر گرفت، حرکتی که در هفتههای گذشته بارها ناتمام مانده است. این در حالی بود که طبق الگوی هفتههای گذشته ارزش دلار جهتی معکوس با روند طلا داشت و با کاهشی ۲۵/ ۰ درصدی دوباره به نزدیکی مرز ۹۴ واحدی بازگشت. علاوه بر موضوع دلار معاملهگران بازارها در انتظار تعیین تکلیف دو عامل مهم دیگر بودند. از سویی برگزاری اولین مناظره بایدن و ترامپ و از طرف دیگر بلاتکلیفی درباره سرنوشت بسته جدید حمایتی آمریکا برای حمایت از اقتصاد در برابر پاندمی کرونا، موضوعاتی هستند که سرمایهگذاران به دقت آنها را زیرنظر دارند.
رویای لیر خراب شد
روز سهشنبه ارزش لیر ترکیه به پایینترین حد تاریخی خود در برابر دلار رسید. در امتداد مسیر کاهش ارز پول ملی ترکیه، ارزش دلار آمریکا در برابر لیر روز گذشته به رکورد تاریخی ۸۵/ ۷ رسید و طبق نظر تحلیلگران بازار حرکت خود به سمت قله ۸ واحدی را ادامه خواهد داد. موضوع جدیدی که سبب شد فشار بر پول ملی ترکیه افزایش پیدا کند بالاگرفتن تنشها در قفقاز و میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان است. این اتفاق پتانسیل رویارویی غیرمستقیم میان ترکیه و روسیه را نیز که هرکدام پشتیبان طرف مقابل هستند، افزایش میدهد.
روز دوشنبه بانک جهانی پیشبینی کرد که به دلیل شیوع پاندمی کرونا رشد اقتصادی کشورهای آسیای شرقی و حوزه اقیانوس آرام به پایینترین حد خود در ۵۰ سال اخیر خواهد رسید. همچنین این نهاد بینالمللی پیشبینی کرد که بحران اقتصادی سبب خواهد شد ۳۸ میلیون نفر از جمعیت این کشورها به زیر خط فقر کشانده شوند. پیشبینی بانک مرکزی نشان میدهد که رشد اقتصادی این ناحیه در سال ۲۰۲۰ به ۹/ ۰ درصد خواهد رسید که پایینترین حد از سال ۱۹۶۷ خواهد بود. در میان کشورهای این منطقه بهترین وضعیت اقتصادی را به احتمال زیاد چین خواهد داشت. طبق این گزارش چین در پایان سال جاری به دلیل هزینهکرد بالای دولت برای حمایت از اقتصاد، صادرات قدرتمند و همچنین نرخ پایین مبتلایان جدید از ماه مارس با رشد ۲درصدی روبهرو خواهد شد و این در حالی است که رشد اقتصادی بقیه کشورهای این منطقه منفی ۵/ ۳ درصد خواهد بود.
مشکلات اقتصادی داخلی این کشورها و همزمانی آن با رکود جهانی، اقتصاد این کشورها را که وابستگی زیادی به تجارت و توریسم دارند به عمیقترین رکود در ۵۰ سال گذشته سوق داده است.