به گزارش راهبرد معاصر سومین نشست کمیته همکاریهای رسانهای ایران و روسیه به میزبانی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سهشنبه بعدازظهر در تهران برگزار شد. این نشست به دلیل شرایط شیوع کرونا، بهصورت وبینار و با سخنرانی آنلاین (برخط) شماری از سیاستگزاران و مدیران رسانههای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه برگزار شد.
سخنگوی وزارت خارجه در این نشست گفت: در شرایطی گردهم آمدیم که جهان در حال تغییر و ویروس کرونا ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
سعید خطیب زاده با اشاره به برگزاری نشست مزبور به شیوه وبینار تصریح کرد: همین نشست امروز حاکی از تغییری است که کرونا بر همه پدیده ها گذاشته است. در این دنیای در حال تغییر محور شرق از نظر سیاسی و اقتصادی محور مهمی است و تهران و مسکو در این محور نقش مهمی دارند.
وی، توطئه های رسانه های آمریکا و روابط استراتژیک تهران-مسکو را یادآور شد و افزود: همکاری فکری و رسانه ای میان ایران و روسیه برای مقابله با توطئه های رسانه های آمریکایی مهم است.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه اخبار جعلی فضای رسانه ای دو کشور را تحت تاثیر قرار داده، خاطرنشان کرد: در بعد دیپلماسی عمومی، تصویر دو کشور برای نخبگان مهم است و وزارت امور خارجه آمادگی دارد با همکاری طرف روس برای تعمیق همکاری ها تلاش کند.
روابط اقتصادی و فرهنگی تهران-مسکو تقویت شود
سفیر ایران در روسیه نیز در این نشست گفت: روابط سیاسی مستحکمی بین تهران و مسکو شکل گرفته اما باید روابط اقتصادی و فرهنگی هم تقویت شود.
کاظم جلالی با بیان اینکه در زمینه فرهنگی هنوز شناخت کامل بین دو ملت شکل نگرفته و نیاز به کار دارد، افزود: البته برای ایجاد شناخت متقابل بین دو ملت نقش رسانه ها مهم است و اهمیت رسانه جایگاه ویژه ای دارد.
وی با اشاره به این موضوع که دیپلماسی رسمی بدون دیپلماسی عمومی و رسانه ای کار مهمی انجام نمی دهد، تصریح کرد: ما مواضع مشترکی برای تبلیغ داریم و مبارزه با یکجانبه گرایی، افراط گرایی و اشغال گرایی از جمله این مواضع مشترک هستند.
سفیر ایران در روسیه، نقش کمیته همکاری های رسانه ای ایران و روسیه را مهم وتعیین کننده دانست و خواستار برگزاری منظم جلسات بین اعضای ایرانی و روس این کمیته شد.
جلالی با بیان اینکه ما در سفارت، پیگیر همکاری های رسانه ای بین دو طرف هستیم، گفت: اسم خلیج جنوب ایران فارس است و در روسیه الیوم عربی به خلیج عربی معروف است که باید رسانه های روسیه به این موضوعات توجه کنند.
وی با تقدیر از مواضع روسیه در شورای امنیت در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا خاطرنشان کرد: بی تردید روابط سیاسی دو کشور زمانی می تواند ماندگار شود که حمایت اقتصادی و فرهنگی داشته باشد و روابط ایران و روسیه خوب و رو به پیشرفت است اما در دو زمینه دچار نقص جدی هستیم که روابط آینده را دچار تهدید می کند و آن هم بعد اقتصادی و فرهنگی است.
ایرنا