اظهارات وزیر خارجه عراق درباره آخرین وضعیت پرونده ترور سردار سلیمانی-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

اظهارات وزیر خارجه عراق درباره آخرین وضعیت پرونده ترور سردار سلیمانی

وزیر خارجه عراق گفت: پس از انتخابات آمریکا، کمیته‌ای برای تعیین زمان‌بندی خروج نیروهای این کشور از عراق تشکیل خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۱۷ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 08
کد خبر: ۶۲۱۸۰

اظهارات وزیر خارجه عراق درباره آخرین وضعیت پرونده ترور سردار سلیمانیبه گزارش راهبرد معاصر فؤاد حسین وزیر خارجه عراق در مصاحبه ی تلویزیونی تصریح کرد که تماس‌های بغداد با طرف‌ آمریکایی در سطوح مختلف ادامه دارد.

 

به نوشته پایگاه خبری «الفرات»، وی توضیح داد: با طرف آمریکایی در سطوح مختلف تماس داریم و تماس‌هایی با وزرای خارجه برخی از کشورهای غربی نیز برقرار کردیم تا ایالات متحده را به انصراف از تصمیمش برای بستن سفارت واشنگتن در بغداد ترغیب کنیم.

 

وی با اشاره به اتخاذ تصمیم برای توقف حملات علیه سفارت‌خانه‌های غربی در بغداد و آغاز تحقیقات درباره این حملات گفت که هیچ اطلاعاتی درباره توافق دبیرکل سازمان ملل با الحشد الشعبی ندارد.

 

فؤاد حسین در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: ما به طرف ایرانی، خطرات عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از عراق را شرح دادیم. امنیت سفارت واشنگتن در عراق  به ویژه در آستانه برگزاری انتخابات آمریکا یک امر بسیار حساس است. هدف قرار گرفتن کاروان آمریکایی‌ در جاده فرودگاه بغداد نیز اقدام اشتباهی بود و پیامهای خطرناکی داشت.

 

وزیر خارجه عراق تصریح کرد که دولت به تصمیم پارلمان پایبند است و گفت‌وگوها درباره خروج نیروهای خارجی را آغاز کرده و به نتایجی هم رسیده است  و  درباره بازاستقرار نیروهای آمریکایی توافقاتی حاصل شده است. پس از انتخابات آمریکا، کمیته‌ای فنی تشکیل خواهد شد تا درباره زمانبندی عقب‌نشینی این نیروها تصمیم‌گیری کند.

 

وی افزود: ما باید میزان نیاز به نیروهای خارجی در عراق را بر اساس داده‌های امنیتی خود مشخص کنیم. تنها درخواست آمریکا برای حفظ حضور دیپلماتیک خود در عراق، عدم هدف قرار گرفتن سفارتش است و واشنگتن از ما درباره میزان توانمندی دولت عراق برای جلوگیری از حملات علیه هیأت‌های دیپلماتیک سوال کرده است.

 

فؤاد حسین در پاسخ به سوالی درباره ترور «سردار قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه و «ابومهدی المهندس» نائب رئیس سازمان الحشد الشعبی گفت: این مسأله‌ای است که در حال طی روال قانونی خود است.

 

وی توضیح داد: هیچ کشوری به ما اعلام نکرده که در صورت بسته شدن سفارت آمریکا در بغداد، سفارتش را خواهد بست اما بیش از ۲۰ کشور به صورت جدی درباره امنیت سفارتخانه‌هایشان در عراق ابراز نگرانی کرده‌اند و خواستار توقف فوری حملات به هیأت‌های دیپلماتیک شده‌اند.

 

وزیر خارجه عراق هشدار داد: انزوای عراق از کشورهای جهان، اشتباه بود و تداوم آن در این شرایط مصیبت‌بار است و خلأ دیپلماسی در عراق موجب ایجاد خلأ امنیتی و در نتیجه سوء‌استفاده داعش و سایر گروه‌ها خواهد شد.

 

وی درباره رابطه بغداد با تهران گفت: رابطه ما با ایران خوب است و به دنبال ترمیم روابط تاریخی خود با ترکیه هستیم.

 

وزیر خارجه عراق در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور پرداخت و تصریح کرد: به دلیل عدم تکمیل مقدمات برای برگزاری این انتخابات، پیش‌بینی می‌کنم که در زمان مقرر برگزار نشود.

 

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که نزدیک به ده روز است موجی در داخل عراق درباره احتمال بستن سفارت آمریکا در بغداد، با هدف اعمال فشار حداکثری بر دولت عراق برای کنترل احساسات ضدآمریکایی در این کشور به راه افتاده است و به همین بهانه نیروهای مقاومت عراق تهدید می‌شوند. اما گروه‌های مقاومت عراق و الحشد الشعبی هرگز مسئولیت چنین حملاتی را نپذیرفتند و با وجود تاکید بر ضرورت اخراج آمریکایی‌ها از عراق و پایگاه نظامی دانستن سفارتخانه آمریکا، می‌گویند که در شرایط کنونی کشور حمله به این سفارت با منافع ملی عراق در تضاد است.

 

همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر