بولتون: باور ندارم آمریکا امن تر شده باشد-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

بولتون: باور ندارم آمریکا امن تر شده باشد

جان بولتون که از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ مشاور امنیت ملی ترامپ بوده به ان‌پی‌آر گفت که باور ندارد آمریکا امروز از چهار سال پیش امن‌تر است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 18
کد خبر: ۶۳۴۵۳

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از ان‌پی‌آر، وی گفت: فکر می‌کنم متأسفانه آمریکا امن نیست اما این گفته به معنای آنکه برخی تصمیمات مثبت مهم گرفته نشده و برخی دستاوردها به دست نیامده، نیست.

وی از جمله این "دستاوردها" به خروج از تفاهم هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران و خروج از پیمان کنترل تسلیحات هسته‌ای دوره جنگ سرد با روسیه اشاره کرد.

بولتون به ان‌پی‌آر گفت: مشکل این است که هیچ استراتژی جامعی در دولت ترامپ وجود نداشته است. بنابراین مجموعه تصمیماتی که گرفته شده، از الگویی که ما را در دوره مهمی از زمان به یک جایگاه قدرتمندتر بین‌المللی هدایت کند، پیروی نکرده است. و من گمان می‌کنم این یک شکست بنیادی در رویکرد دولت است که ما را به این نتیجه کلی می‌رساند که در تمام حوزه‌های مختلف، ما امروز در جایگاه قدرتمندتری نسبت به زمانی که دولت روی کار آمد، نیستیم.

کتاب بولتون درباره دورانش در کاخ سفید با نام "اتاقی که در آن اتفاق افتاد"، شامل چندین اتهام علیه ترامپ و سیاست خارجی او است. ترامپ تمام این اتهامات را رد کرده است.

بولتون افزود که "دو تهدید اصلی" آمریکا، چین و روسیه هستند زیرا "از بین دیگر چیزها، از ظرفیت‌های هسته‌ای برخوردارند".

بولتون گفت: با احترام به هر دوی این کشورها، ما هیچ استراتژی نداریم.

وی ادامه داد: همه این‌ها مشکلاتی است که از تصمیم‌گیری‌های رندوم و دقیقه آخری رئیس جمهور ناشی می‌شود. همان‌طور که می‌گویم، این شیوه تولیدکننده تصمیماتی است که گاهی اوقات با آن‌ها موافقم، اما سازنده سیاست پایدار، مؤثر و منسجم- که برای موفقیت در امنیت ملی به آن نیاز دارید- نیست.

بولتون به عنوان یک مشاور امنیت ملی همچنین به این پرداخت که یک ملت چگونه برای تهدیدهای بیولوژیکی آماده می‌شود. در سال ۲۰۱۸ و مدت‌ها قبل از کووید ۱۹، واشنگتن پست گزارش داد که دریادار "تیموتی زیمر"، مقام شورای امنیت ملی آمریکا که عهده‌دار پاسخ کشور به همه‌گیری بود، تحت نظارت بولتون و به عنوان بخشی از بازسازی که او سازمان‌دهی می‌کرد، سمتش را ترک کرد. خروج زیمر به این معنی بود که هیچ مقام ارشد دولتی بر امنیت سلامت جهانی متمرکز نبوده، اما بولتون استدلال می‌کند که تصمیم او "به دقت گرفته شده بود چرا که او تهدیدات بیولوژیکی را به عنوان یک اولویت می‌دید".

بولتون اظهار کرد: من این ریاست را با مدیری که با سلاح‌های کشتار جمعی- شامل تسلیحات هسته‌ای، شیمیایی و بیولوژیکی- مقابله می‌کرد، ترکیب کردم. احساس کردم که این کار توانایی شورای امنیت ملی آمریکا را برای مقابله با همه‌گیری‌های احتمالی افزایش می‌دهد.

وزارت دادگستری آمریکا، تحقیقات مجرمانه در رابطه با فرآیند انتشار کتاب بولتون را آغاز کرده است. این کتاب در ماه ژوئن و با وجود تلاش‌های دولت ترامپ برای توقف آن، منتشر شد. بولتون همچنین ناچار است مبلغی را که از کتابش به دست آورده تحویل دهد.

ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده