مواضع آمریکا در بحرین و اربیل هدف قرار گرفتند اعتراض ایران به رفتار نامتعارف دو دیپلمات فرانسوی اسرائیل: زهران ممدانی باید دستگیر شود خلیل الحیه جانشین یحیی السنوار به عنوان رئیس جدید حماس شد فرانسه پروازهایش به امارات و عربستان را تعلیق کرد وزیر خارجه انگلیس مشخص شد انفجار‌های بسیار شدید در بندر عقبه اردن تهدید ترامپ: ایران تاوان چند برابر خواهد داد سنتکام مدعی تغییر مسیر هفت کشتی تجاری به ایران شد آغاز سفر رسمی مومنی وزیر کشور به پاکستان ادعای پاریس: دو دیپلمات فرانسوی توسط نهاد‌های امنیتی ایران بازداشت شدند نیرو‌های مسلح یمن آغاز معادله «محاصره در برابر محاصره» را اعلام کردند / کشتی‌های سعودی حق تردد در باب‌المندب ندارند ارتش آمریکا کشته شدن یک نظامی دیگر را تائید کرد / تلفات آمریکا در چند روز اخیر به ۴ تن رسید رایزنی‌های فشرده دوحه برای کاهش تنش در منطقه / تاکید وزیر خارجه قطر بر ضرورت بازگشت به دیپلماسی قانون ساماندهی الحشد الشعبی در آستانه تصویب در مجلس عراق حمله مجدد به نیروگاه برق و آب‌شیرین‌کن کویت

واکنش خطیب‌زاده به پایان محدودیت تسلیحاتی ایران

واکنش خطیب‌زاده به پایان محدودیت تسلیحاتی ایران سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: اقتدار و عزت یعنی اینکه برای اولین بار در تاریخ شورای امنیت، تحریم‌های نامحدود تسلیحاتی بر ضد یک کشور برای همیشه ملغی شود، بدون اینکه در برنامه‌هایش لحظه‌ای وقفه بیفتد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۲ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 19
کد خبر: ۶۳۵۹۶

به گزارش راهبرد معاصر سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در توئیتی با اشاره به پایان محدودیت تسلیحاتی ایران نوشت: اقتدار و عزت یعنی اینکه برای اولین بار در تاریخ شورای امنیت، تحریم‌های نامحدود تسلیحاتی بر ضد یک کشور برای همیشه ملغی شود، بدون اینکه در برنامه‌های دفاعی، شامل توسعه توان موشکی و نه در پیگیری اهداف سیاست خارجی و منطقه‌ای آن کشور لحظه‌ای وقفه بیفتد.

ساعت ۳:۳۰ بامداد دیروز (یکشنبه ۲۷ مهر ماه/۱۸ اکتبر) محدودیت‌های تسلیحاتی ایران در پنجمین سالگرد حصول برجام به صورت خودکار پایان یافت و از این به بعد محدودیت صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی از مبدا و به مقصد ایران لغو و محدودیت سفر ۲۳ شخص حقوقی موضوع فهرست قطعنامه ۲۲۳۱ خاتمه یافت. 

پیش از این سعید خطیب‌زاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی ۲۱ مهر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران اعلام کرده بود که ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر ماه/ یکشنبه) ساعت ۳:۳۰ بامداد محدودیت‌های تسلیحاتی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی می‌شود.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در دقایق اولیه بامداد یکشنبه ۲۷ مهر ماه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: لغو محدودیت‌های تسلیحاتی و ممنوعیت مسافرتی به گونه‌ای طراحی شده است که خودکار بوده و به هیچ اقدام دیگری نیاز ندارد. این مهم پس از مذاکرات نفس‌گیر و با پیش‌بینی‌ دقیق از امکان نقض تعهد از سوی یک یا چند طرف دیگر برجام به دست آمد. همین روش برای پایان محدودیت‌های موشکی در سال ۱۴۰۲ (۲۰۲۳) و نیز پایان کامل پرونده هسته‌ای در شورای امنیت در سال ۱۴۰۴ (۲۰۲۵) هم پیش‌بینی شده است. بنابراین، از امروز، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند هرگونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفا براساس نیازهای دفاعی خود تهیه کند و همچنین می‌تواند بر مبنای سیاست‌های خود تسلیحات دفاعی صادر کند.

فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار