به گزارش راهبرد معاصر بورس این روزها بسیار متزلزل است و ریزش بورس در بازار سهام تاثیر به سزایی دارد به همین دلیل راهبرد معاصر در بسته خبری پیش بینی بورس فردا، جدیدترین پیش بینی بورس فردا پنجشنبه 8 آبان 99 را بررسی و تحلیل میکند.
روند بازار سهام در دو هفته گذشته نزولی بوده است، اما بورس هفته بعد چگونه پیشبینی میشود؟
پیمان حدادی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با روند بازار هفته بعد گفت: نه نظر میرسد با توجه به معاملات امروز بازار سهام شنبه معاملات مثبتی در بازار داشته باشیم و شاخص کل متاثر از معاملات مثبت نمادهای بزرگ روندی صعودی داشته باشد، اما احتمالا در روز یکشنبه به دلیل ممنوعیت نوسانگیری روزانه عرضه در بازار زیاد میشود و شاخص کل دوباره نزولی میشود.
این کارشناس به برگزاری انتخابات امریکا در هفته آتی هم اشاره کرده و با توجه به احتمال تغییر قیمت ارز گفت: به نظر من با پایین آمدن قیمت ارز بازار سهام رشد خواهد کرد زیرا سرمایه موجود در بازارهای موازی مانند طلا و ارز به سمت بازار سرمایه سوق پیدا میکند. همچنین به نظر میرسد با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا ریسکپذیری سهامداران بیشتر خواهد شد و حداقل حجم معاملات بازار سهام افزایش خواهد یافت.
به گفته وی با توجه به نتیجه انتخابات آمریکا میشود پیشبینی کرد که سهامهای دلاری رشد خواهد کرد یا سهامهای ریالی. این موضوع بستگی به نتیجه انتخابات دارد.
سیامک قاسمی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با جو منفی بازار سهام گفت: هیچکدام از سیاستها و سیگنالهای مثبت کنونی بر بازار سرمایه تاثیر ندارد و دوره ریزش بازار سهام جدا از دوره صعود بازار نیست، همانطور که در دوره صعود بازار سهام تمایلات بازار سهام مثبت بود و به اخبار منفی واکنش نزولی نداشت در دوره نزول نیز، بازار واکنش مثبت به سیگنالهای مثبت ندارد.
این کارشناس در رابطه با روند بازار سهام تا انتخابات آمریکا افزود: روند شاخص کل بازار سهام تا انتخابات آمریکا نزولی و شاید ایستا باشد و این روند کاهشی غیرمنطقی نتیجه همان رشد غیرمنطقی و غیراصولی اول سال است. بعد از شروع رشد شارپی و تشویق مردم به سرمایهگذاری در بورس، سرمایههای خرد زیادی در 4 ماه اخیر وارد بازار سهام شد و کدهای بورسی زیادی ثبت شد اما فرایند نزولی بازار تا شاخص یک میلیون و 336 هزار واحد سهامداران خرد بازار سهام را متضرر کرد.
او در رابطه با محدوده حمایتی بعدی شاخص کل بیان کرد: محدوده حمایتی بعدی شاخص کل بورس شاخص یک میلیون است اما فکر نمیکنم تا قبل از انتخابات آمریکا شاخص بازار سهام تا یک میلیون واحد ریزش داشته باشد، محدوده حمایتی قبلی بازار سهام شاخص یک میلیون و 500 هزار واحد بود که شاخص مدتی در این محدوده نوسان کرد اما به محض از دست دادن این محدوده حمایتی شاخص کل افت زیادی تا یک میلیون و 336 هزار واحد را تجربه کرد.
او در رابطه بازگشت روند صعودی بازار سهام گفت: تنها چیزی که میتواند روند بازار سهام را تغییر دهد یک فضای خوشبینانه نسبت به آینده است و این عمل مبنی بر خبر توافق، مذاکره و یا بهتر شدن وضع موجود است، دقیقا اتفاقی که در سال 92 در بازار سهام رخ داد و با پیروزی روحانی در انتخابات جو مثبت باعث رشد بازار سهام شد. اما اگر مذاکره یا توافقی در کار نباشد تنها عاملی که میتواند بازار سهام را نجات دهد قیمت دلار است.
وی درباره بازار فردا گفت: پیشبینی روزانه بازار سهام دیگر ممکن نیست اما روند کلی بازار سهام نوسان نزولی است.
از اولین روز معاملات هفته گذشته روند بازار سهام نزولی است و شاخص کل با از دست داد محدوده حمایتی یک میلیون و 500 هزار واحد افت سریعی تا یک میلیون و 283 هزار واحد را تجربه کرد. اما آیا امروز روند بازار سهام مثبت میشود؟
حمید اسدی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با ادمه روند بورس گفت: با شروع معاملات روند بازار نزولی بود اما در ادامه از شدت نزول بازار سهام کاسته شد و برخی نمادهای شاخصساز به رنج مثبت بازگشتند و از ریزش بیشتر شاخص کل جلوگیری کردند، اما هنوز کلیت بازار سهام رودی منفی دارد. معتقدم بازار سهام در ادامه معاملات امروز تغییر خاصی ندارد و شاخص کل بعد از صعودی شدن چند نماد شاخصساز در همین محدود متعادل خواهد ماند.
او در رابطه با روند بازار در آینده گفت: تا انتخابات آمریکا روند بازار سهام نزولی است و شاید حتی شاخص کل تا یک میلیون و 100 هزار واحد ریزش کند اما احتمالا بعد از انتخابات فارغ از نتیجه انتخابات روند بازار سهام بهتر خواهد بود.
شاخص کل بورس که در ماه های ابتدایی سال جاری دو میلیون واحد را نیز رد کرده بود، روز سه شنبه به مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد رسید.
تحلیل گران در روزهای ابتدایی کاهش شاخص، این روند را تا حدی منطقی و لازم می دانستند اما چراغ قرمز این روزهای بورس، با توجه به سایر پارامترها از جمله قیمت کنونی دلار و گزارشهای شش ماهه شرکتها، قدرت تحلیل را هم از تحلیل گران گرفته است. در واقع بسیاری از سهامداران در صف فروش سهمهایی هستند که با توجه به قیمت دلار، سودآوری چشمگیری و در نتیجه آینده روشنی دارند.
موضوعی که فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی روز گذشته در حاشیه جلسه با کمیسیون اقتصادی و نمایندگان مجلس به آن اشاره کرد و گفت که خبر خوش من به سهامداران این است که شاهد افزایش نرخ سودآوری شرکتها هستیم. شرکتهای بورسی از بنگاههای گلچین و صادراتی هستند که در حال حاضر نرخ رشد سود برخی از آنها بیش از ۳۰۰ درصد بوده است. p/e برخی از شرکتها به چهار رسیده است که این عدد بسیار خوبی است.
وی همچنین از سهامداران تقاضا کرد که با تامل نسبت به خرید و فروش سهام خود اقدام کنند. وقتی از سودآوری شرکتها اطلاعرسانی میکنیم یعنی این شرکتها اعتبارآور هستند و نباید سهام آنها ارزان به فروش برود. البته بنده به عنوان یک مقام مسئول به سهامداران نه میگویم بفروشید، نه میگویم بخرید.
نسبت P/E در واقع انتظارات سرمایه گذاران از بازدهی آینده یک دارایی را نشان می دهد. در بورس نیز مفهوم کلی P/E همینطور است. برای مثال شرکتی در حال حاضر ۲۰۰ تومان قیمت دارد و سودی که برای سال جاری پیش بینی کرده برابر با ۵۰ تومان است. برای محاسبه P/E این شرکت باید قیمت روز آن را بر سودی که دارد تقسیم کرد. کارشناسان بر این باور هستند که درحال حاضر ببیش از ۸۰ – ۷۰ درصد بازار ارزنده است، دلیل این ادعا هم نسبت های P/E است. در حقیقت افزایش تورم و به تبع آن افزایش نرخ ارز، موجب افزایش نرخ محصولات شرکت های بورسی می شود.
تجربه نشان داده است که هر یک درصد افزایش در نرخ فروش محصولات شرکت ها ناشی از تورم، چیزی حدود چهار درصد سود شرکت ها را افزایش می دهد. در نتیجه در محاسبه های ارزش سهم یا قیمت سهم، نرخ رشد سودآوری شرکت ها به مراتب بیشتر از نرخ تورم است و همین باعث می شود که بازار در P/E که به سهم ها در شرکت های رشدی می دهد، نسبت بالایی را در نظر بگیرد.