به گزارش راهبرد معاصر ، وبگاه «العهد» لبنان در یادداشتی با عنوان «روحانی در عراق... تفاوتهای بین دو سفر» به مقایسه ترتیبات سفر دو رئیس جمهور آمریکا و ایران به عراق پرداخت.
این وبگاه خبری عربی آورده است: هنگامی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در شب بیست و ششم دسامبر گذشته همزمان با عید سال نو میلادی در سفری محرمانه وارد عراق شد توضیحات متعددی درباره این سفر ارائه داد از جمله اینکه گفت که همه چراغهای هواپیمایی که او و همسرش ملانیا، جان بولتون مشاور امنیت ملی او و تعداد کمی از دستیاران و نزدیکانش را به عراق رساند چراغ خاموش در پایگاه نظامی الاسد [در غرب عراق] فرود آمد و آنها را دچار دلهره و اضطراب کرده بود.
شبکه آمریکایی الحره که به مراکز تصمیمساز در واشنگتن نزدیک است این گفته ترامپ را نقل کرد که گفت: وقتی شنیدم که با چه چیزهایی روبهرو خواهم بود، درخصوص این سفر نگران بود. من درخصوص نهاد ریاست جمهوری نگران بودم؛ و نه شخص خودم. به خاطر بانوی اول (ملانیا) نگران بودم.
ترامپ که شبانه با هواپیمای چراغ خاموش واشنگتن را ترک کرد، گفت که «دو سفر» قبلاً به خاطر درز خبر آنها لغو شده بود.
ترامپ گفت: بسیار اندوهبار است که هفت تریلیون دلار در خاورمیانه هزینه میشود و بعد برای رفتن به آنجا، نیاز به اینهمه محرمانه بودن و بودن اینهمه هواپیما در اطرافت و نیز بزرگترین تجهیزات جهان باشد و هرکاری کنی که سالم وارد شوی.
شبکه خبری «ان بی سی» آمریکا هم در تکمیل این خاطره ترامپ نوشت: سفر چراغ خاموش ترامپ به عراق یازده ساعت به طول انجامید آن هم سوار بر هواپیمایی که چراغهای آن درحین فرود کاملا خاموش شده و پنجرهها پایین کشیده شده بود و جنگندههایی هم مامور حفاظت از هواپیما بودند.
از زمان حوادث یازدهم سپتامبر 2001 آمریکا، روسای جمهور آمریکا بازدید از نظامیان کشورهایشان در مناطق جنگ و درگیری در خارج آمریکا را در دستور کار خود قرار دادند برای ترامپ هم نادیده گرفتن این اقدام آسان نبود، بخصوص که به علت عدم سفر به عراق در معرض انتقادهای گستردهای قرار داشت و برخی او را بزدل و ترسو خوانده و برخی دیگر او را برای رهبری بزرگ ترین کشور دنیا نالایق توصیف میکردند.
همه روسای جمهور آمریکا هم پس از حمله کشورشان به عراق در بهار سال 2003 به عراق سفر کرده و با نظامیانشان در آنجا دیدار کردند، جورج دبلیو بوش رئیس جمهور اسبق آمریکا هم به همین شیوه ترامپ پس از هشت ماه از آغاز تجاوز نظامی آمریکا علیه عراق شبانه و مخفیانه وارد بغداد شد، همین کار را باراک اوباما هم در بهار سال 2009 انجام داد.
علاوه بر روسای جمهور آمریکا دهها اگر نگوییم صدها نفر از سیاستمداران و مقامات این کشور به همین شیوه به عراق و دیگر کشورهایی سفر کردند که آمریکا از حضور نظامی بسیار بزرگی در آنجا برخوردار است و می توان گفت کاملا شبیه دزدها رفتار کردند.
در سفر ترامپ و دیگر سفرهای امثال آن فرق زیادی است آنها شبانه روز از احترام به حاکمیت کشورها و استقلال آن سخن میگویند درحالی که کاملا خلاف دعوت خود عمل میکنند.
آنها وقتی جنگهایشان را علیه کشورها و ملتها به راه میاندازند و آنها را محاصره و علیه آنها توطئه میکنند، ادعا میکنند که به دنبال گسترش ارزشهای دموکراتیک و آزادی و شرافت هستیم اما واقعیت کاملا خلاف این امر را نشان میدهد.
العهد نوشت: اگر ترامپ و پیشینیانش در شعارها و ادعاهای خود صادق بودند سفر خود به عراق را از پیش اعلام کرده و در این کشور حاضر میشدند مثل رهبر هر کشور دیگری که طبق چارچوبهای دیپلماتیک و پرتوکلهای رایج عمل میکند نه اینکه مخفیانه و چراغ خاموش وارد عراق شود و دهها هواپیما آن را همراهی کند و بدون اینکه با هیچ کدام از مقامات عراق دیدار کند پس از بازدید از محل حضور نظامیانش در یک پایگاه نظامی در عمق صحرای عراق به همان شکلی که وارد عراق شده بود، خاک این کشور را ترک کند.
مقایسه سفر ترامپ با سفر روحانی
این وبگاه خبری افزود: همه آن تصاویر و صحبتهایی که درباره سفر دو ماه و نیم پیش رئیس جمهور آمریکا به عراق منتشر شد و مواضعی که در محکومیت و مخالفت با سفر مخفیانه ترامپ به عراق بیان شد باید با سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به عراق مقایسه شود؛ سفری که عراق و ایران و رسانههای آنها از دو هفته پیش به آن پرداختند و برایش آماده شدند.
العهد آورده است: سفر روحانی به عراق مخفیانه انجام نشده و چراغهای هواپیمای ویژه وی هم خاموش نشده و پنجره هایش از بیم جان وی و همراهانش پایین کشیده نشده است، سفر او به عراق کوتاه و چند ساعته هم نیست و قراری هم ندارد که با نظامیان ایرانی در یک پایگاه نظامی دورافتاده ملاقاتی داشته باشد یا حسرت هزینههای تریلیونی برلی عراق را بخورد.
نویسنده تاکید کرد: روحانی در روز روشن و به همراه دهها وزیر، مشاور، دستیار و کارشناس با هواپیمای ویژه ای در مرکز بغداد فرود آمد و جمع زیادی از مقامات عراق و در راس آنها برهم صالح، رئیس جمهور عراق به استقبال وی آمدند؛ او و اعضای هیات همراهش قرار است گفتوگوهای عمیق و مفصلی با اعضای دولت عراق و سیاستمداران ارشد این کشور داشته باشد و به کربلای معلا و نجف اشرف هم سفر خواهد کرد و با مراجع عالیقدر آنجا هم ملاقات میکند.
العهد افزود: به عبارت دیگر روحانی در مقام رئیس جمهور کشوری وارد عراق شد که میخواهد به شعارهایشان جامه عمل بپوشاند و کشوری که به ادعاها و گفتههای خود اکتفا نمیکند و همان گونه که به خودش احترام میگذارد به دیگران هم احترام میگذارد و به اصول و چارچوب و عرف های سیاسی و دیپلماتیک پایبند است.
به باور نویسنده، در طول شانزده سال گذشته قبل از روحانی مقامات ارشد ایرانی از جمله روسای جمهور، وزرا، علما، روحانیون، اندیشمندان و فرهیختگان این کشور به عراق سفر کردند و همگی از در و نه از پنجره آمدند بر خلاف ترامپ و پیشینیانش که خیلی محرمانه و مخفیانه آمدند.