به گزارش راهبرد معاصر، روابط ویژه رئیس جمهور فعلی آمریکا با اعراب و بویژه ولیعهد جوان عربستان، نگرانیهای بسیاری را برای او از جهت پیروز انتخابات نوامبر و تاثیر محتمل آن بر رسیدن او به تاج و تخت پادشاهی ایجاد کرده است.
پایگاه مراه الجزیره در مطلبی با عنوان «سرنوشت ولیعهد عربستان در گرو انتخابات آمریکا» مینویسد: شاهزادگان سعودی نفس خود را حبس کرده و چشم انتظار نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر هستند. چشمان بن سلمان به تخت پادشاهی دوخته شده، او تمام همت خود برای رسیدن به این رویا را بکار بسته، اما تحقق این رویا تا حد زیادی به نتیجه انتخابات آمریکا بستگی دارد.
نویسنده این مطلب با اشاره به رقابت شدید میان نامزدهای انتخابات آمریکا هراس ولیعهد عربستان از فرجام این انتخابات را یادآور میشود و مینویسد آیا محمد بن سلمان بار دیگر با ترامپ رقص شمشیر خواهد کرد؟
مراه الجزیره در ادامه با ارجاع به دادههای انتخاباتی آمریکا و اشاره به شانس ضعیف ترامپ برای ماندن در کاخ سفید و بخت بالای بایدن برای پیروزی در انتخابات، نگرانیهای بن سلمان را پر بیراه نمیداند.
البته در این مقاله دلایلی برای ناکامی این روزهای ترامپ نیز ذکر میشود: ترامپ در اجرای برنامههای انتخاباتی خود ناکام ماند و با دنباله روی از رویکرد خصمانه در برابر دیگر کشورها حال بد این روزهای خود را رقم زد. به همه این واقعیتها نارضایتی روز افزون مردم آمریکا از بی تفاوتی رئیس جمهورشان نسبت به جان آنها در میانه همه گیری ویروس کرونا و نیز فاجعه قتل جورج فلوید سیاه پوست را نیز باید افزود که به این خشم دامنه زده است.
اما فضای سیاسی این روزهای ریاض توام با روزهای باقی مانده تا انتخابات آمریکا قابل تصور خواهد بود. مراه الجزیره پیش بینی میکند ولیعهد عربستان صبح روز انتخابات آمریکا روبروی تلویزیون منتظر نتیجه خواهد نشست. اگر ترامپ پیروز میدان باشد، بن سلمان مقدمات جشنی دو منظوره را تدارک خواهد دید.
اول پیروزی متحد آمریکاییاش در انتخابات و دوم انتصاب خود به عنوان پادشاه عربستان است. اما اگر حوادث به کام ولیعهد جوان نباشد و بایدن پیروز میدان سوم نوامبر شود، بیش از یک احتمال برای او متصور خواهد بود. مراه الجزیره بر این باور است که بایدن دموکرات چشم انداز دیگری متفاوت از ترامپ برای منطقه در نظر دارد.
مراه الجزیره در ادامه چشم انداز پیروزی هر یک از نامزدهای انتخابات آمریکا را فراروی مخاطب قرار میدهد. در حالی که ترامپ روابط با سعودیها را بسط داد، بایدن احتمالا شیوه دیگری را در پیش خواهد گرفت. هر چند بطور کلی و با توجه به سوابق روابط ۷۵ ساله دو کشور، روابط آمریکا و عربستان به قوت خود ادامه خواهد داشت. اما بایدن متحد نزدیکی برای ولیعهد عربستان نخواهد بود. هر چند نوع ارتباط این دو قابل پیش بینی نیست، اما انتقادات بایدن در ماجرای قتل جمال خاشقچی، یادآور خط مشی باراک اوباما در تعامل با ریاض بود.
نویسنده مراه الجزیره خاطرنشان میکند برای قطع کامل روابط میان آمریکا و عربستان هنوز خیلی زود است، تا زمانیکه آمریکا از نفت عربستان ذینفع میشود و جنگ یمن پابرچاست، سران آمریکا بی شک به دوشیدن عربستان ادامه میدهند تا زمانی که دیگر از این کشور بی نیاز شوند. آن زمان آمریکا دست از سعودیها خواهد شست همانطور که پیشتر از دیگر حکام خاورمیانه دست شست و از دور ملامتگرانه فروپاشی آنها را به نظاره نشست./ باشگاه خبرنگاران