طرح سوال از وزیر کشور درباره هفت تپه-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

طرح سوال از وزیر کشور درباره هفت تپه

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس از طرح سوال از وزیر کشور برای پاسخگویی به اقدامات صورت گرفته در شرکت نیشکر هفت‌تپه که موجب اعتصاب و ناآرامی کارگران شده، خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 07
کد خبر: ۶۵۸۷۹

به گزارش راهبرد معاصر علی خضریان در خصوص وضعیت شرکت نیشکر هفت‌تپه گفت: شرکت نیشکر هفت‌تپه در سال ۹۴ به بخش خصوصی تحویل داده شد، اما بیشتر کارشناسان و صاحب‌نظران معتقدند که خصوصی‌سازی در مورد این شرکت به اهداف خود نرسیده است. از نظر تولید به‌قدری مدیریت این مالک خصوصی ضعیف بوده که به‌عنوان‌مثال در سال ۹۴ شرکت هفت‌تپه حدود ۵۷ هزار تن شکر سفید تولید می‌کرد و حدود هشت هزار و ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت داشته است درحالی‌که امروز میزان تولید شکر به ۱۹ هزار تن شکر زرد و سطح زیر کشت آن به ۶ هزار و ۳۰۰ کاهش‌یافته است. دیگر دلیل عدم اهلیت مالک کنونی، بحران پرداخت حقوق و مزایای کارگران و اعتصاب‌های متعدد آن‌ها دانست.  


وی‌ مدعی است: این مدیر ناکارآمد از سال ۹۷ پرونده‌ای تحت عنوان قاچاق ارز در دادسرای تهران دارد که دادگاه آن اواخر اردیبهشت سال جاری به جریان افتاد. همین امر باعث شد برای تحت ‌فشار قراردادن دادگاه از ابتدای امسال پرداخت حقوق و مزایای کارگران شرکت متوقف شود. کارگران هفت‌تپه در این مدت دریافت مطالبات خود را پیگیر شدند اما عدم تمدید بیمه هم به مشکلات قبلی اضافه شد و فشار زیادی به کارگران و خانواده آنها وارد کرد و ناچار به اعتصاب شدند. 

خضریان ادامه داد: هفته‌ها اعتصاب و تجمع مقابل درب پشتی فرمانداری شوش بدون کوچک‌ترین راه‌بندان و تخریب و حتی تعطیل کردن کار در زمین‌های کشاورزی شرکت، توسط کارگران موجب نشد حتی یکی از مسئولان استانی در جمع کارگران حاضر شود و حرفشان را بشنود؛ به‌جز حضور چند دقیقه‌ای فرماندار شوش در روز اول که دیگر تکرار نشد.

این نماینده مجلس یادآور شد: در چهل و نهمین روز اعتصاب، به همراه آقایان سیدنظام الدین موسوی و احمد نادری بنا به وظیفه‌ای که اصل هشتاد و چهارم قانون اساسی درباره حق ورود نمایندگان و تحقیق و تفحص در همه امور کشور برعهده نمایندگان مجلس نهاده است، به همراه آقای کعب عمیر نماینده محترم شوش و جمعی از اصحاب رسانه در جمع کارگران حاضر شدیم؛ به سخنان و مطالباتشان گوش کرده و وعده دادیم تا حل کامل مشکل شرکت نیشکر هفت‌تپه و پرداخت کامل حق و حقوقشان در کنارشان بمانیم. فضای امید ایجادشده در میان کارگرانی که طی ۵۰ روز اعتصاب هیچ مسئولی را به چشم خود ندیده بودند، ما را در پیگیری این موضوع مصرتر کرد. 

وی همچنین گفت: پس از دو سه ساعت گفتگو با کارگران در خیابان و هوای داغ ۵۰ درجه، در جلسه‌ای با حضور فرماندار و شورای تأمین شوش اعلام کردیم که به‌زودی مطالبات کارگران و وضعیت کارفرمای متخلف شرکت نیشکر هفت‌تپه را در کمیسیون اصل ۹۰ و دیوان محاسبات پیگیری خواهیم کرد. سپس در جلسه‌ای دیگر با نمایندگان کارگران و رئیس اداره کار شوش سخنان و مطالبات جزئی‌تر کارگران را شنیدیم که رئیس اداره کار هیچ پاسخ و توضیحی برای سؤالات و مطالبات آنان نداشت.
خضریان تصریح کرد: بنا به وعده‌ای که به کارگران داده بودیم، جلساتی با موضوع مشکل نیشکر هفت‌تپه با حضور اعضای کمیسیون اصل نود، نماینده شوش، جمعی از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه و مسئولان مرتبط استانی و نیز رییس سازمان خصوصی‌سازی به‌عنوان نماینده دولت و به ریاست دکتر علی نیکزاد برگزار شد. در این جلسه مقرر شد علاوه بر تمدید دفترچه بیمه کارگران و پرداخت حق بیمه آن‌ها، مقرر شد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبلغی را برای پرداخت معوقات کارگران در نظر بگیرند و منابع پایدار پس از تجدیدنظر در واگذاری از طریق خود شرکت تأمین شود. استاندار خوزستان موظف به پیگیری تحقق کشت نیشکر به میزان مشخص شده و اعلام آن به کمیسیون تا اوایل مهرماه، تعیین تکلیف کارگران اخراجی تا هفته بعد و پرداخت معوقات نهایتاً تا ۲۹ مرداد شد.

این عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اصل نود گفت: با وجود برگزاری این جلسه اعتصاب کارگران ادامه داشت. تا اینکه در روز دوم شهریور و در هفتادمین روز اعتصاب، نمایندگان مجدداً در شهرستان شوش و جمع کارگران حاضر شده و علاوه بر گزارش اقداماتی که طی آن بیست روز انجام شده بود، از آنان خواستند به اعتصاب پایان داده و پیگیری مطالبات را به مجلس بسپارند. کارگران نیز به اعتماد این وعده به اعتصاب پایان دادند. شرکت نیز حقوق سه‌ماهه اول سال را با کارگران تسویه کرد و مشکل تمدید دفترچه بیمه نیز حل گردید. دیوان محاسبات از همان روز هفتادم اعتصاب کارگری در هفت‌تپه حاضر شد و تحقیق و تفحص از شرکت را آغاز نمود و پس از دوهفته بررسی رأی به خلع ید مالک شرکت نیشکر هفت‌تپه صادر کرد و تخلفات بزرگی نیز در واگذاری و اجرای تعهدات نیز در این پرونده اثبات شد.

این نماینده مجلس ادامه داد: در نهایت بیست و هشتم مهرماه بر اساس مصوبه جلسه کمیته بررسی مشکلات کارخانه نیشکر هفت‌تپه در مجلس، با حضور معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان خصوصی سازی مقرر شد ظرف ۴۵ روز یعنی تا پایان آبان‌ماه، مالک فعلی خلع ید و مشکلات کارگران رسیدگی و کشت ساماندهی شود و دادستانی دیوان محاسبات نیز به‌موازات اقداماتی که دولت و سایر نهادها موظف به انجام آن هستند، این موضوع را در چارچوب تحقیق و تفحص پیگیری کند و هرگونه اهمال احتمالی از سوی هر نهاد در پیگیری حقوق بیت‌المال با استفاده از بازوی نظارتی مجلس یعنی دیوان محاسبات پیگیری شود.

خضریان هم‌چنین مدعی است: در این میان با وجود پرداخت حقوق کارگران، شرکت نیشکر از پرداخت معوقات و اضافه‌کاری‌های فعالین کارگری خودداری کرد و این به دلیل دردسرهایی بود که این فعالین طی این مدت برای مالک شرکت درست کرده بودند. طبق شواهد موجود هفته گذشته تعدادی از فعالان کارگری برای طرح مطالبات خود به قائم‌مقام شرکت مراجعه نموده و جواب قانع‌کننده‌ای از قائم‌مقام شرکت دریافت نکرده‌اند؛ در پاسخ به کارگران گفته شده من از کارفرما دستور می‌گیرم و چیزی به شما پرداخت نخواهد شد. ساعاتی بعد حکم بازداشت این فعالین کارگری توسط دادستان شوش صادر می‌شود. کارگران چند روزی بازداشت موقت و سپس به زندان منتقل می‌شوند. پیگیری‌های زیادی طی این مدت از سوی نمایندگان مجلس و برخی مسئولان استانی انجام گرفت. با وجودی که دادستان شوش گفته بود کارگران به دلیل عدم توان تأمین وثیقه ۵۰ میلیونی در بازداشت هستند، وکیل کارگران گفت وثیقه تأمین شده؛ اما به دلیل عدم اجازه شورای تأمین استان آنان آزاد نمی‌شوند. نهایتاً با دستور دادستانی کارگران پس از یک هفته آزاد می‌شوند. اما روز بعد با استقرار یگان ویژه ناجا در شرکت از ورود ۱۵ تن فعال کارگری به شرکت ممانعت به عمل آمد که متأسفانه با دستور مستقیم آقای شریعتی استاندار خوزستان صورت‌گرفته است.


خضریان با بیان این ادعا که «در سال ۹۷ گزارش‌های خلاف واقع به دولت درباره تولید در شرکت و راه‌اندازی خطوط تولید جدید مانع از بررسی مجدد اهلیت مدیر شرکت توسط هیئت دولت شد»  در پایان ابراز عقیده  کرد: اکنون با اقدامات التهاب آفرین مسئولان استانی با حربه‌های تکراری امنیتی، شرکت مجدداً به فاز اعتصاب و ناآرامی بازگشته است. کارگران از مطالباتشان کوتاه نمی‌آیند، امروز وزارت کشور باید پاسخگوی اقدامات استاندار خوزستان باشد. مجلس از این موضوع کوتاه نخواهد آمد و در اولین گام با طرح سؤال از وزیر کشور این رفتار را پیگیری خواهیم کرد.

ایسنا

ارسال نظر