کشف ژن جدیدی در ویروس کرونا-راهبرد معاصر
انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول

کشف ژن جدیدی در ویروس کرونا

پژوهشگران تایوانی در بررسی‌های خود روی کروناویروس توانستند یک ژن جدید را در آن کشف کنند که می‌تواند در تکامل ویروس و همه‌گیری کووید-۱۹ نقش داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 11
کد خبر: ۶۶۴۵۱

به گزارش راهبرد معاصر پژوهشگران "آکادمی سینیکا"(Academia Sinica) در تایوان، یک ژن پنهان را در کروناویروس کشف کرده‌اند که می‌تواند در زیست‌شناسی منحصر به فرد و احتمال همه‌گیری آن نقش داشته باشد. آگاهی بیشتر در مورد کروناویروس و ژن‌های هم‌پوشاننده آن می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر نحوه مقابله ما با ویروس داشته باشد.

"چیس نلسون"(Chase Nelson)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ژن‌های هم‌پوشاننده می‌توانند یکی از راه‌هایی باشند که کروناویروس می‌تواند به کمک آنها به صورت موثر تکامل یابد، ایمنی بدن میزبان را خنثی کند و یا خود را انتقال دهد. شاید شناخت ژن‌های هم‌پوشاننده و نحوه عملکرد آنها بتواند راه‌های جدیدی را برای کنترل کروناویروس ارائه دهد.

پژوهشگران، یک ژن هم‌پوشاننده جدید موسوم به "ORF3d" را در کروناویروس شناسایی کردند و دریافتند که این ژن در کروناویروس "پانگولین"(Pangolin) که پیشتر مشاهده شده بود نیز وجود دارد و شاید کم و زیاد شدن آن، در تکامل کروناویروس نقش داشته باشد. ORF3d، یک واکنش قوی پادتن را در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ برمی‌انگیزد و نشان می‌دهد که پروتئین این ژن جدید طی دوره بیماری انسان ساخته می‌شود.

نلسون ادامه داد: ما هنوز عملکرد این ژن را نمی‌شناسیم و از اهمیت بالینی آن خبر نداریم اما پیش‌بینی ما این است که شناسایی آن به واسطه واکنش سلول تی بعید خواهد بود. شاید این موضوع، با نحوه ایجاد ژن در ارتباط باشد.

ژن‌ها در نگاه نخست، مانند زبان نوشتار به نظر می‌رسند که در آن، مجموعه‌ای از حروف وجود دارد و اطلاعاتی را منتقل می‌کنند. اگر این واحدها گسسته و فاقد هم‌پوشانی باشند، بین آنها تداخل ایجاد می‌شود و چندمنظوره خواهند بود.

وی افزود: کشف ژن‌های هم‌پوشاننده، دشوار است و برنامه‌های رایانه‌ای طوری طراحی نشده‌اند که بتوانند آنها را پیدا کنند اما وجود این ژن‌ها در ویروس‌ها متداول است. دلیل این موضوع تا حدودی به این دلیل است که ویروس‌های آران‌ای، سطح جهش بالایی دارند؛ در نتیجه شمار ژن خود را پایین نگه می‌دارند تا از بروز بسیاری از جهش‌ها پیشگیری کنند.

نلسون گفت: توجه نکردن به ژن‌های هم‌پوشاننده، ما را در خطر نادیده گرفتن جنبه‌های مهم زیست‌شناسی ویروسی قرار می‌دهد. 

نلسون و گروهش، یک برنامه رایانه‌ای ابداع کرده‌اند تا ژنوم‌ها را برای یافتن الگوی تغییر ژنتیکی آنها که به ژن‌های هم‌پوشاننده منحصر است، مورد بررسی قرار دهند. آنها امیدوارند که پژوهشگران دیگر نیز ژن‌هایی را که در آزمایشگاه کشف کرده‌اند، مورد بررسی قرار دهند تا نقش آنها را در همه‌گیری کروناویروس مشخص کنند.

این پژوهش، در مجله "eLife" به چاپ رسید.

ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار