وضعیت بازار خودرو بعد از شکست قیمت‌ها-راهبرد معاصر

وضعیت بازار خودرو بعد از شکست قیمت‌ها

بازار خودروهای پرتیراژ پس از عبور روند سینوسی قیمت در هفته آخر آبان ۹۹ با شروع آذرماه شکل نزولی به خود گرفتند، این روند نزولی تا آنجا پیش رفت که پراید ۱۳۱ سد ۱۰۰ میلیون تومان را شکست و در بازار ۹۵ تا ۹۷ میلیون تومان قیمت خورد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۷ - ۰۷ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 27
کد خبر: ۶۸۲۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ خودروها در هفته جاری افت قیمت یک تا ۲۴ میلیون تومانی را نسبت به هفته گذشته تجربه کردند، نزولی شدن بازار در حالی رخ داد که کشور در حال سپری کردن تعطیلات دو هفته است، اما این تعطیلات نتوانست بازار خودرو را تعطیل کند و فعالان این بازار زیرپوستی در حال فعالیت هستند که این امر نشان دهنده آن است که کرونا هم نتوانسته بازار خودرو را متوقف کند. با توجه به تعطیلی رسمی بازار خودرو و نمایشگاه‌های خودرو امکان کشف قیمت دو خودرو «سمند LX با موتور EF۷» و «ساینا» وجود نداشت، با این حال فعالان بازار خودرو معتقدند که این دو مدل نیز افت قیمت را تجربه کرده‌اند.

 

چرا بازار نزولی شد
برخی از فعالان بازار خودرو اثرات روانی جریانات سیاسی بر نرخ ارز و افت آن را دلیل کاهشی شدن بازار خودرو می‌دانند و برخی دیگر معتقدند دلیل این افت قیمت به مصوبه بهارستان نشین ها مبنی بر عرضه خودرو در بورس باز می‌گردد. اما در کنار دلایل مطرح شده برخی دیگر معتقدند زمزمه‌های شنیده شده در خصوص آزادسازی واردات خودرو نیز بر این روند اثرگذار بوده و موجب شده تا خودروها از پارکینگ‌ها خارج شوند؛ بطوریکه این امر موجب شده تا انتظار برای عرضه بیشتر خودرو نیز در نزولی شدن بازار خودرو اثرگذار باشد. این اعتقاد از آنجا ناشی می شود که آمار شش ماهه نشان میدهد موجودی انبار خودروسازان رو به افزایش است. این روند میتواند عرضه در بازار را تقویت کند و از افزایش قیمت بیشتر جلوگیر کند.

 


اما آنچه مسلم است سرگردانی سایر بازارها از یک سو و بلاتکیفی روند عرضه خودرو از سوی دیگر موجب شده تا این بازار پس از مدتها مقاومت روند نزولی به خود گیرد و سد قیمت در بازار خودرو شکسته شود.

 


بازگشت پراید به زیر ۱۰۰ میلیون
رصد بازار خودرو بیانگر آن است که پراید ۱۳۱ بالاخره به زیر ۱۰۰ میلیون تومان رسید و مدل بدون آپشن این خودرو با قیمت ۹۵ تا ۹۷ میلیون در بازار خرید و فروش شد. که نسبت به هفته پیش افتی ۱۰ درصدی داشته است. البته فروشندگان بازار خودرو بر این نکته تاکید می‌کنند که مدل آپشن دار این خودرو همچنان بالای ۱۰۰ میلیون تومان و با قیمتی در حدود ۱۰۴ میلیون تومان در بازار داد و ستد می‌شود.

 

تولید پراید ۱۳۱ هرچند متوقف شده، اما قیمت آن، همچنان این خودرو را در صدر خودروهای پرتقاضا قرار داده است. قیمت مدل هاچ‌بک پراید یا همان پراید ۱۱۱ نیز در هفته ای که امروز پایان می‌یابد به حدود ۱۱۹ میلیون تومان رسید و افت قیمت ۴.۸ درصدی را تجربه کرد.

 

قیمت خانواده ۲۰۶ در بازار
از سوی دیگر ارزیابی بازار خودرو نشاندهنده آن است که قیمت خانواده پژو ۲۰۶ نیز در این هفته افت قیمت را تجربه کرد؛ افت قیمت خانواده ۲۰۶ به ۰.۵ تا ۹.۲ درصد رسید.

 

رصد بازار خودرو نشان میدهد که پژو ۲۰۶ تیپ ۵ در اول آذر افت قیمت ۹.۲ درصد را تجربه کرده و قیمت آن نسبت به به حدود ۲۵۴ میلیون تومان رسیده است.

 

افت قیمت پژو ۲۰۶ صندوقدار نیز در هفته گذشته نسبت به هفته قبل به ۳ درصد رسید و در بازار در محدود ۲۴۷ میلیون تومان قیمت خورد، پژو ۲۰۶ صندوق دار را می‌توان مدلی از این گروه دانست که طرفداران بسیاری در میان خانواده‌ها دارد.

 

از سوی دیگر قیمت پژو ۲۰۶ تیپ۲ نیز در هفته گذشته به حدود ۱۹۵ میلیون تومان رسید.

 

قیمت خانواده سمند در بازار

براساس ارزیابی‌های صورت گرفته افت قیمت سمند LX در این هفته نسبت به هفته آخر آبان یک درصد بوده و قیمت آن به ۱۷۰ میلیون تومان رسیده است. سمند سورن نیز در این هفته افتی ۸ درصدی را تجربه کرد و قیمت آن به ۲۳۰ میلیون تومان رسید.

 

قیمت تیبا در بازار
از سوی دیگر ارزیابی بازار نشان دهنده آن است که به غیر از تیباصندوقدار سایر خانواده تیبا این هفته را با افت قیمت به پایان رساندند. تیبا صندوقدار در این هفته بدون تغییر قیمت نسبت به هفته قبل سپری کرد و قیمت آن همانند هفته قبل۱۲۰ میلیون تومان در بازار داد و ستد شد.

 

اما مدل هاچ بک این خانواده یا همان تیبا۲ معمولی در مدت زمان مورد بررسی افت قیمت ۲ درصدی را تجربه کرد و قیمت آن به حدود ۱۲۷ میلیون تومان رسید. با توجه به تعطیلی بازارر قیمت ساینا نیز در این هفته نامشخص بوده، اما با توجه به اینکه این خودرو هم به لحاظ قیمتی و حتی فرمی همتراز تیبا است می‌توان گفت این خودرو نیز قیمتی درحدود تیبا صندوقدار داشته است.

منبع: اقتصاد نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار