به گزارش راهبرد معاصر «جفری لوئیس» (Jeffry Lewis ) استاد کالج «میدلبری» (Middlebury) واقع در ایالت ورمونت آمریکا و از کارشناسان مسائل هسته ای ، درباره پیامد و گزینه های احتمالی پیش روی ایران در پاسخ به این اقدام تروریستی در تحلیلی به سی ان ان گفت: البته گزینه های فراوانی پیش روی ایران برای پاسخ دادن به اقدام قرار دارد، اما پرسش اصلی این است که ایران چگونه می خواهد در این میدان بازی کند.
لوئیس ادامه داد: در وضعیت بسیار خطرناکی قرار داریم؛ یا ایران با دولت ترامپ بر سر این حادثه خطر خواهد کرد و یا ممکن است این ماجرا منجر به متشنج شدن روابط ایران با دولت آتی بایدن شود.
براساس گزارش رسانه های غربی، یکی از اهداف پنهان در پشت پرده ترور شهید محسن فخری زاده در آستانه فعالیت دولت جو بایدن، سنگ اندازی در مسیر دولت آتی آمریکا برای باز کردن دروازه دیپلماسی با تهران ارزیابی می شود و اسرائیل نیز به شدت خواستار تحقق این هدف است.
این استاد کالج میدلبری افزود: وضعیت واقعا خطرناکی است، آمریکا یک بار طعم این موضوع را درزمان (به شهادت رساندن) قاسم سلیمانی چشید، در آن زمان ایران پایگاه های آمریکا مستقر در خاک عراق را موشک های خود در هم کوبید، اما آمریکا در آن حملات متحمل تلفات جانی نشد، امیدوارم که آمریکا نیز این بار هم مثل همان زمان شانس بیاورد.
اراده سیاسی منوط به یافتن راه حل های تکنیکی است
وی گفت: درمورد بازگشت به توافق هسته ای احتمالا دولت آتی بایدن از ایران خواهد خواست تا به تعهدات برجام پایبند باشد که طرف ایرانی نیز خواستار بازگشت آمریکا به این توافق خواهد بود، اگر واقعا اراده سیاسی از سوی آمریکا وجود دارد باید به دنبال راه حل های فنی و تکنیکی دراین زمینه باشد.
به گزارش ایرنا، بعدازظهر جمعه ۷ آذرماه عناصر تروریست مسلح در آبسرد دماوند، خودرو حامل محسن فخریزاده را مورد حمله قرار دادند. در جریان درگیری تیم حفاظت ایشان با تروریستها، وی به شدت مجروح و به بیمارستان منتقل شد اما متأسفانه تلاش تیم پزشکی برای احیا موفق نبود و این دانشمند پس از سالها تلاش و مجاهدت به شهادت رسید.
شهید فخریزاده در حالی ریاست سازمان پژوهشهای نوین دفاعی (سپند) را برعهده داشت که به گفته امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، مجموعه تحت مدیریت شهید فخریزاده تا فاز یک آزمایشهای انسانی در حوزه واکسن کرونا پیش رفته بود. این در حالی است که پیش از آن نیز نخستین کیت ایرانی تشخیص کرونا در همین سازمان تولید شده بود.
ایرنا