غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

واکنش طالبان و دولت افغانستان به اظهارات ظریف

وزارت خارجه افغانستان و گروه طالبان نسبت به اظهارات وزیر امور خارجه ایران درباره لشکر فاطمیون و حضور طالبان در فهرست گروه‌های تروریستی واکنش نشان دادند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۰۳ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 23
کد خبر: ۷۱۴۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در گفت‌وگو با «طلوع نیوز» درباره موضع این کشور در رابطه با طالبان گفته بود: «در قوانین، ما هنوز طالبان را از گروه تروریستی خارج نکردیم؛ ما در این باره تابع ملل متحدیم».

 

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان در واکنش به این موضوع اظهارات ظریف را «مداخله آشکار» در امور داخلی افغانستان و «غیر مسئولانه» و «به دور از واقعیت» دانست که به روابط دو کشور لطمه وارد می‌کند.

 

وی تصریح کرد که این گروه در فهرست تروریستی سازمان ملل درج نیست و اظهارات ظریف براساس «ناآگاهی» وی است.

 

همچنین ظریف با تایید حمایت ایران از لشکر فاطمیون علیه گروه تروریستی داعش نیز اظهار داشت: اینها بهترین نیروهایی هستند که اگر دولت افغانستان تمایل داشته باشد، می‌تواند با سابقه رزم آن‌ها با تروریست‌ها و داعش هر جا که بخواهد از آن‌ها برای مبارزه با داعش و تروریسم و نیز حفظ امنیت افغانستان کمک بگیرد.

 

«گران هیواد» سخنگوی وزارت خارجه افغانستان نیز در این باره گفت که حضور شهروندان افغانستان در صفوف فاطمیون خلاف منافع ملی، قانون اساسی و سیاست خارجی افغانستان است.

 

وی با تاکید بر اینکه دولت از این روند حمایت نمی‌کند، افزود: «درباره حضور اتباع افغان در صفوف فاطمیون دولت جمهوری اسلامی افغانستان نظر متفاوت دارد. قانون اساسی، منافع ملی و سیاست خارجی افغانستان اجازه نمی‌دهد که اتباع افغانستان به جز تحت پرچم افغانستان، در دیگر کشورها وارد جنگ‌ها و منازعات شود».

 

وی همچنین تاکید کرد که کابل از همکارهای ایران در راستای میزبانی از مهاجران افغانستان و کارهای مشترک افغانستان و ایران قدردانی کرده و از حمایت ایران از نظام، قانون اساسی و دستاوردهای 20 سال گذشته نیز استقبال می‌کند./ تسنیم

ارسال نظر