خسارات فتنه 88 و دستاوردهای حماسه 9 دی-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند
راهبرد معاصر بررسی می کند؛

خسارات فتنه 88 و دستاوردهای حماسه 9 دی

اکنون بعد از گذشت 11 سال از فتنه 88 ابعاد تازه ای از این رویداد را می توان مورد بررسی قرار داد، از یک طرف جریان بازنده انتخابات پذیرفته است که در سازوکارها و نهادهای مستقر فعالیت کند و به نوعی عملا به نادرستی سیاست خود در زیر سوال بردن نتیجه انتخابات سال 88 اعتراف کرده است، از سوی دیگر مدیریت بحران رهبر معظم انقلاب در سال های پس از فتنه، جلوگیری از دو قطبی شدن فضای سیاسی کشور و بازگرداندن همگان بر مسیر و مدار قانون بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۰۹ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 29
کد خبر: ۷۲۰۸۷

خسارات فتنه 88 و دستاورهای حماسه 9 دی

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ راهپیمایی مثال زدنی و کم نظیر ملت ایران در ۹ دی ۸۸ حماسه‌ ماندگاری بود که توانست غم‌ها و تلخی‌های هشت ماه آشوب فتنه‌گرانی که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ فضای کشور را متشنج و امنیت مردم را به مخاطره انداخته بودند را از بین ببرد و آرامش را به کشور باز گرداند و دشمنان را در رسیدن به اهداف‌شان که همانا پایان جمهوری اسلامی بود به یأس تبدیل کرد. حماسه دوم را مردم ایران ۱۰ سال پس از آن، در تشییع بی نظیر پیکر مطهر حاج قاسم سلیمانی - نه در یک استان- بلکه در چند استان کشور با آن شور و حرارت مثال زدنی خلق کردند و نشان دادند که همیشه قدردان فداکاری‌های فرمانده بزرگ خود هستند.

 

در جریان حوادث سال 1388، چند ماهی کشور درگیر پیگیری اعتراضات بعد از انتخابات بود که در بسیاری از موارد دیگر روی به خشونت و خرابکاری می‌رفت و همین مساله نشان می‌داد دیگر نباید در مقابل چنین موضوعاتی کوتاه آمد. موضوع بجای اعتراض تبدیل به فتنه و آشوب‌های خیابانی شد که عده‌ای با سوء استفاده از شرایط بعضا به جان و مال مردم هم ابایی نداشتند که تعرض کنند. از طرفی، حضور متفاوت این طیف در راهپیمایی ۱۳ آبان که مصادف با سر دادن شعار‌های انحرافی و توهین به مقدسات انقلابی ایرانیان شده بود، برخورد با این رویه را الزامی می‌نمود.

 

شاید خویشتن داری اولیه با فتنه گران با این تصور که حرکات آغاز شده جنبه انتخاباتی دارد، به آشوبگران فرصت داد تا از برخی احساسات صرفا انتخاباتی استفاده کنند و با به انحراف کشیدن جمع قلیلی از مردم در زمان های مختلف اعم از روز قدس، 16 آذر و نهایتا ظهر عاشورای حسینی، خیابان های شهر را به میدان جنگ و نزاع برای براندازی نظام تبدیل کنند، ولی در نهایت با حضور خود جوش و خروش پرطنین مردم ایران در 9 دی 88، نظام جمهوری اسلامی، یعنی بزرگ ترین دستاورد انقلاب پس از هشت ماه ناپایداری و آشوب به مسیر ثبات و پایداری برگشته و تلاش ضد انقلاب و بیگانگان برای براندازی نظام در برخورد با موج مردم در حمایت از نظام و رهبری متوقف شد و برگه شکست دیگری به پرونده دشمنان اضافه شد.

 

اکنون بعد از گذشت 11 سال از فتنه 88 ابعاد تازه ای از این رویداد را می توان مورد بررسی قرار داد، از یک طرف جریان بازنده انتخابات پذیرفته است که در سازوکارها و نهادهای مستقر فعالیت کند و به نوعی عملا به نادرستی سیاست خود در زیر سوال بردن نتیجه انتخابات سال 88 اعتراف کرده است، از سوی دیگر مدیریت بحران رهبر معظم انقلاب در سال های پس از فتنه جلوگیری از دو قطبی شدن فضای سیاسی کشور و بازگرداندن همگان بر مسیر و مدار قانون بوده است که این اگرچه تجربه گران سنگ و پرهزینه ای بود، اما به هر حال در مسیر تداوم و پویایی انقلاب اسلامی حایز اهمیت است.

 

تحلیل ابعاد حماسه 9 دی از زبان رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب در 8 دی 1389 در تحلیل ابعاد حماسه 9 دی فرمودند «فتنه‌ى سال گذشته جلوه‌اى از توطئه‌ى دشمنان بود؛ فتنه یعنى کسانى شعارهاى حق را با محتواى صددرصد باطل مطرح کنند، بیاورند براى فریب دادن مردم. اما ناکام شدند. هدف از ایجاد فتنه، گمراه کردن مردم است. شما ملاحظه کنید؛ مردم ما در مقابله‌ى با فتنه، خودشان به پا خاستند. نهم دى در سرتاسر کشور مشت محکمى به دهان فتنه‌گران زد. این کار را خود مردم کردند. این حرکت - همان طورى که گویندگان و بزرگان و همه بارها گفته‌اند - یک حرکت خودجوش بود؛ این خیلى معنا دارد؛ این نشانه‌ى این است که این مردم بیدارند، هشیارند. دشمنان ما باید این پیام را بگیرند. آن کسانى که خیال می کنند می توانند میان نظام و میان مردم جدائى بیندازند، ببینند و بفهمند که این نظام، نظام خود مردم است، مال مردم است. امتیاز نظام ما به این است که متعلق به مردم است. آن کسانى که با همه‌ى وجود نظام جمهورى اسلامى را و اسلام را و این پرچم برافراشته را در این کشور نگه داشته‌اند، در درجه‌ى اول خود مردمند؛ دشمنان ما این را بفهمند. سردمداران دولت هاى مستکبر - و در رأس آنها آمریکا - علیه ملت ما حرف می زنند، توطئه می کنند، گاهى شعار می دهند، گاهى اظهارات مزوّرانه می کنند، گاهى صریحاً دشمنى می کنند، گاهى در لفافه می برند؛ اینها همه براى این است که تحلیل درستى از مسائل ایران و شناخت درستى از ملت ایران ندارند. ملت ما ملت بیدارى است، ملت هشیارى است.».

 

دستاورهای داخلی و خارجی حماسه 9 دی

در خصوص مهم‌ترین دستاوردهای این حماسه بزرگ در داخل کشور می توان به افزایش جایگاه مردمی، اقتدار و استحکام نظام،  تقویت باور به وجود جنگ نرم و فتنه های پیچیده، کنار رفتن نقاب‌ها از چهره نفاق آلود سران فتنه، رفراندوم ملی در دفاع از نظام و رهبری، ایجاد اتحاد ملی و انسجام اسلامی در بین ملت، موضع گیری اکثر قریب به اتفاق شخصیت ها و جریانات سیاسی علیه فتنه گران، شفاف سازی فضای سیاسی و اجتماعی، عمق بخشی و بصیرت افزایی، غربالگری انقلابیون واقعی از مدعیان دروغین، عافیت طلبان و مصلحت اندیشان، منفعل شدن جریان فتنه و افول حیات سیاسی آنها اشاره کرد.

 

خسارات فتنه 88 و دستاورهای حماسه 9 دی

 

در ابعاد خارجی دستاوردهای مختلف حماسه نهم دی ماه نیز می توان بهآشکار شدن خطر نفوذ دشمن، آشکار شدن دشمنی گسترده غرب با نظام و پیوند فتنه با خارج، اذعان غرب به اقتدار و قدرت بازدارندگی نظام اسلامی، تحرک بخشی به بیداری اسلامی منطقه،حمایت ملی از حکومت های مردمی،حفظ استقلال سیاسی، شکست تئوری‌های غربی در کپی برداری از انقلاب‌های مخملی، رسوا کردن سطح و حجم مداخلات خارجی‌ و کمک‌های مالی آمریکا و غرب به فتنه‌گران، مطالبه اخراج برخی از اعضای سفارتخانه های فعال در اغتشاشات فتنه، آشکار شدن نقش رسانه‌های غربی با ایجاد شبکه‌های اجتماعی در کمک به فتنه‌گران و چالش فعال سازی مجدد آنها پرداخت.

 

دلايل فتنه بودن حوادث ۸۸

دلايل فراواني وجود دارد که نشان مي‌دهد حوادث سال ۸۸ که در بستر انتخابات دهمين دوره رياست‌جمهوري و پس از آن رخ داد؛ يک فتنه و توطئه‌ بود و اين فتنه و توطئه عليه نظام اسلامي، در بستر جنگ نرم و با طراحي استکبار جهاني در خارج از کشور و پياده‌سازي آن در داخل به وقوع پيوست. مدل استفاده شده براي طرح‌ريزي اين حوادث در بستر انتخابات ۸۸، انقلاب‌هاي رنگي يا به عبارت صحيح‌تر کودتاهاي مخملي است.

 

اساساً بستر وقوع کودتاهاي مخملي، انتخابات است. در اين نوع روش براندازي، غرب در کشورهاي هدف، جريان غرب‌گرا را از طريق انتخابات، در حالي که امکان رأي‌آوري ندارد، با برهم زدن بازي انتخابات و فريب حاکميت، به قدرت مي‌رساند. ادعاي انجام تقلب در انتخابات از سوي نظام حاکم بر اساس يک دروغ بزرگ و تأکيد بر آن با بسيج هواداران متحدالشکل در خيابان‌ها و تجمعات و به‌کارگيري قدرت رسانه‌اي، فريب افکار عمومي را در پي خواهد داشت. با فريب افکار عمومي و متهم شدن حکومت به انجام تقلب در انتخابات، مسئولان حکومتي چاره‌اي جز پذيرش خواسته معترضان مبني‌ بر ابطال انتخابات و تن دادن به برگزاري انتخابات مجدد با سازوکارهاي جديد و بعضاً با پذيرش نظارت بين‌المللي ندارند.

 

در چنين فضايي، چون حکومت و جريان پيروز در انتخابات، در افکار عمومي به فساد سياسي و خيانت در امانت (رأي مردم) متهم شده‌اند، در انتخابات بعدي که با سازوکارهاي ديگري برگزار خواهد شد، محکوم به شکست خواهند بود و اين گونه جريان غرب‌گرا با پيروزي در انتخابات تجديد شده، قدرت را به دست مي‌گيرد. آمريکا و متحدان اروپايي‌اش در چند کشور بلوک شرق سابق مانند صربستان، اکراين و گرجستان با استفاده از اين روش جريان‌هاي غرب‌گرا را به قدرت رساندند.

 

خسارت های وارده به انقلاب، کشور و مردم در فتنه 88

قطعاً فتنه ۸۸ خسارات مادی، معنوی و حیثیتی زیادی برای نظام و کشورمان چه در داخل و چه در سطح بین‌الملل به همراه داشته است. فتنه‌ای که اگر انجام نمی‌شد، شیرینی حضور ۴۰ میلیونی مردم و آرای بالای رئیس‌جمهور منتخب در آن می‌توانست ضمن افزایش مشروعیت مردمی جمهوری اسلامی، باعث استحکام بیشتر کشور و نظام در همه زمینه‌ها، چه در داخل و چه در خارج، شود و نظام می‌توانست به پشتوانه این انتخابات بزرگ، در جوامع بین‌المللی از موضعی قدرتمندتر در پیگیری خواسته‌هایش، اقدام کند؛ اما این فتنه، همانگونه که اشاره شد، ضمن اینکه ذائقه مردم و دلسوزان انقلاب را تلخ کرد، باعث تحمیل خسارات زیادی اعم از سیاسی، اقتصادی، مادی و معنوی برای کشورمان در داخل و خارج شد؛ خساراتی که تبعات و پیامدهای آن هنوز هم برای کشور ادامه دارد که به اجمال، به برخی از این خسارات اشاره میشود.

 

خسارات فتنه 88 و دستاورهای حماسه 9 دی

 

1- مخدوش شدن اعتماد بخشي از مردم نسبت به نظام

2- مخدوش شدن چهره نظام در عرصه بين الملل

3- ايجاد نگراني شديد در دل هواداران انقلاب اسلامي در جهان

4- ايجاد اغتشاش و ناآرامي در کشور به مدت 8 ماه و به طمع افتادن دشمنان خارجي

5- آسيب جدي به وحدت ملي و انسجام اسلامي

6- وارد شدن خسارت هاي مالي فراوان به اموال عمومي و خصوصي

7- به شهادت رسيدن و مصدوم شدن تعدادي از حافظان نظم و امنيت

8- کشته شدن تعدادي از مردم بي گناه، به صورت مشکوک

9- آسيب ديدن رأي 85 درصدي مردم که مي توانست پشتوانه اي براي پيشبرد اهداف ملي باشد

10- اميدواري دشمن در فرو ريختن جمهوري اسلامي در داخل و ايجاد زمينه هاي تشديد تحريم هاي اقتصادي.

 

دلايل شکست فتنه 88

1- عنايات الهي.

2- هوشياري، قاطعيت تدابير مقام معظم رهبري و پافشاري ايشان بر حرکت در چارچوب هاي قانوني.

3- بصيرت افزايي مقام معظم رهبري نسبت به ماهيت حوادث.

4- افشاي چهره واقعي و اهداف اصلي دست اندرکاران ادعاي تقلب و لشکرکشي هاي خياباني با شعارهاي ساختارشکنانه در عمليات و خصوصاً حرمت شکني ها در روز عاشوراي سال88.

5- آشکار شدن دست هاي بيگانگان در حوادث براي مردم.

6- اعترافات صريح در دادگاه ها مبني بر توطئه بودن حرکت جريان فتنه.

7- بصيرت، هوشمندي و حضور به هنگام مردم در روز 9 دي 88 و حمايت گسترده از نظام و ايستادن در برابر فتنه و عوامل آن.

 

محورهای اصلی جرائم عوامل اصلي فتنه

1- مقابله با رأي اکثريت مردم با دروغ بزرگ تقلب.

2- ايستادن در برابر قانون و قانون شکني.

3- مقابله با ولايت فقيه و آسيب رساندن به اعتماد عمومي نسبت به نظام.

4- ايجاد بحران و آشوب در کشور و وارد ساختن خسارت هاي مادي و معنوي.

5- وطن فروشي و انجام توطئه مشترک با بيگانگان عليه کشور و نظام.

ارسال نظر