به گزارش راهبرد معاصر؛ با وجود افزایش چشمگیر قیمت جهانی فلزات، تثبیت نسبی قیمت دلار و اخبار و سیگنالهای مثبت باز هم بازار سهام واکنش مثبتی نشان نمیدهد و عرضه در نمادهای شاخصساز افزایش پیدا کرده است.
از طرفی برخی از کارشناسان معتقدند اگر شاخص کل از یک میلیون و 390 هزار واحد ریزش بیبشتری داشته باشد باید منتظر نزول 100 هزار واحدی شاخص کل باشیم اما اگر شاخص کل چند روزی بتواند بالایی یک میلیون و 430 هزار واحد تثبیت شود روندی صعودی در پیش خواهیم داشت. اما چرا بورس به اخبار مثبت واکنش نشان نمیدهد؟
علی خسروشاهی، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به اینکه چرا بورس به سیگنالهای مثبت بیتوجه است، به تجارتنیوز گفت: در یک ماه گذشته قیمتهای جهانی رشد زیادی داشتند و از طرفی قیمت دلار نیز تثبیت شده و شرایط برای روند صعودی بازار سهام فراهم است اما باید گفت اتفاقاتی که در 5 ماه نخست معاملات امسال در بازار سهام افتاد به راحتی جبران نمیشود. این روند نزولی و فرسایشی حاصل رشد شارپی 5 ماه اول سال است. در نیمه اول سال، سهامداران از بازار سهام ماهانه حدود 60 درصد بازدهی داشتند اما سیگنالهای رشد حتی به اندازه 10 درصد هم نبود.
این کارشناس در رابطه با اینکه روند نزولی تا کجا ادامه دارد گفت: این روند نزولی زیاد خطرناک نیست و بازار سهام به نوعی فرسایشی شده است و این موضوع سهامداران و فعالان بازار را خسته میکند. از طرفی هنوز اعتماد به بازار سهام بازنگشته است و قانونگذاری در بازار سهام فراز و فرود زیادی دارد. هر چند که بازارگردانی نهادی نوپا در بازار سهام است اما قانون یا برنامهریزی دقیقی برای بازارگردانها تدوین نشده و همین موضوعات به بازار سهام ضربه خواهد زد.
این کارشناس در پایان افزود: به نظر میرسد فعلا بازار سهام روند نوسانی و متعادل داشته باشد.