روسیه:اقدام ایران در آغاز غنی‌سازی 20 درصد به معنی نقض تعهدات نیست-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

روسیه:اقدام ایران در آغاز غنی‌سازی 20 درصد به معنی نقض تعهدات نیست

رئیس انجمن دوستی روسیه و کشورهای عربی و از دیپلمات های پیشین روسیه معتقد است که جمهوری اسلامی ایران با غنی سازی ۲۰ درصد اورانیوم هیچ یک از تعهدات بین المللی خود را نقض نمی کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۶ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۳۵

به گزارش راهبرد معاصر «ویاچسلاو ماتوزوف» روز سه شنبه  در مورد آغاز غنی سازی ۲۰ درصد اورانیوم در ایران اظهار داشت: این اقدام به معنی نقض تعهدات نیست و تهران در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) برای حل و فصل مسائل پیرامون برنامه هسته ای ایران اقدام می کند.  

وی تصریح کرد: این اقدام در برجام پیش بینی شده است و زمانی که ایران شاهد عدم عمل به تعهدات بین المللی آمریکا و طرف های غربی می شود، مجبور به اقدام در چارچوب ملاحظات و مطابق منافع ملی خود می شود.

به گفته ماتوزوف، برای اینکه از ایران انتظار داشت که به تمام تعهدات خود در چارچوب برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت عمل کند، باید طرف های دیگر نیز به همین گونه رفتار کنند.

دیپلمات سابق روس  تصریح کرد: آمریکا دو سال است از برجام خارج شده و کشورهای اروپایی نیز بیشتر شعار می دهند تا عمل کنند و در این شرایط روسیه تلاش های گسترده ای را برای حفظ برجام بکار می گیرد و پکن نیز در این مسیر در عرصه بین المللی با مسکو همراه می شود.

وی بر این باور است که آمریکا برای ترمیم وجهه تخریب شده این کشور در دوره ترامپ که واشنگتن را تا سطح یک بازیگر و مذاکره کننده غیرقابل اطمینان کاهش داده است باید اقدامات فوری بکار گیرد و بازگشت به برجام نخستین اقدام از این دست است که جو بایدن پس از تحلیف ریاست جمهوری در ۲۰ ماه ژانویه باید در این مورد اقدام و همت کند.  

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز گذشته درباره آغاز غنی سازی ۲۰ درصد خاطرنشان کرد: ما بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی غنی‌سازی ۲۰ درصدی را از سر گرفتیم.

به گزارش اداره کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، محمد جواد ظریف در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: ما بر اساس مصوبه پارلمان مان، غنی‌سازی ۲۰ درصدی را از سر گرفتیم و به نحو مقتضی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع‌رسانی شده است.

ظریف افزود: اقدامات جبرانی ما در انطباق کامل با بند ۳۶ برجام است و بعد از سال‌ها عدم پایبندی چند عضو دیگر برجام اجرا شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: تدابیر ما در صورت پایبندی همه به تعهداتشان به طور کامل بازگشت‌پذیر است.  

ماتوزوف در ادامه مصاحبه با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد که غنی سازی ۲۰ درصد تحت هیچ شرایطی امکان ساخت بمب اتمی را نمی دهد و به همین دلیل نگرانی ها در این مورد که از سوی برخی طرف های غربی شنیده می شود بی اساس است که برای اهداف سیاسی ابراز می شود.

وی گفت که تمام فعالیت های هسته ای ایران تحت کنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد و بازرسان آژانس اقدامات ایران را راستی آزمایی می کنند و جای هیچ نگرانی نیست.

به گفته دیپلمات روس، ایران از نظر بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی در مکان نخست قرار دارد و هیچ کشوری تا این اندازه از سوی آژانس بازرسی نمی شود و در گزارش های اژانس نیز این واقعیت بارها منعکس شده است.

وی ادامه داد: باتوجه به این نکات برنامه هسته ای ایران نمی تواند برای ثبات منطقه و کشورهای همسایه خطرناک باشد و افزایش سطح غنی سازی اورانیوم تا ۲۰ درصد نیز تحت کنترل آژانس انجام می گیرد و مهم تر از همه اینکه تهران اعلام کرده است که این گام نیز می تواند برگشت پذیر باشد و با عمل کردن شرکای دیگر در برجام به تعهدات خود، ممکن است به وضع سابق بازگردد.  

ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار