عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

آنچه که عراق ضعیف را قوی کرد

نخست وزیر عراق پس از 3 سال نبرد پر هزینه و سخت علیه داعش، اکنون به جای احساس ضعف در مقابل حرکت های جدایی طلبانه کردی، چنان احساس قوت می کند که به اربیل هشدار می دهد که اجازه کاربرد خشونت علیه شهروندان ساکن اقلیم را نخواهد داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۰۲ دی ۱۳۹۶ - 2017 December 23
کد خبر: ۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق، در واکنش به ناآرامی های منطقه کردستان که در اعتراض به وضعیت معیشتی و فساد مسئولین دولت اقلیم انجام شده، هشدار داد که بغداد اجازه کاربرد زور علیه شهروندان ساکن اقلیم را نمی دهد.

نزدیک به 4 سال بیش، زمانی که موصل بدست داعش سقوط کرد، دولت عراق، شکستی را تجربه کرد که نشان می داد برای مقابله با خطر تروریسم، بسیار ضعیف است. با گذشت زمان اما اکنون، دولت مرکزی عراق، به نقطه ای از قوت رسیده که نه تنها داعش را به کلی از خاک خود را اخراج کرده بلکه طرح های جدایی طلبانه مسعود بارزانی را هم با شکست مواجه ساخته است. اکنون، حیدر العبادی، آن قدر احساس قدرت می کند که به حکومت اقلیم کردستان هشدار دهد؛ بر خلاف گذشته که دولت مرکزی همواره به دنبال امتیاز دهی به اربیل جهت حفظ آن در چارچوب عراق بود.

حال سوال اینجاست که چه چیزی باعث شده عراق پس از 3 سال جنگ شدید با داعش، نه تنها احساس ضعف نمی کند بلکه از موضع قدرت با گروه های تحت حمایت امریکا صحبت می کند. با ظهور داعش، بر همگان اثبات شد که تشکیلات امنیتی رسمی عراق، شامل ارتش و پلیس فدرال، یارای تقابل با تهدیدات امنیتی عراق را ندارند و از همین رو، تشکیل سازمان حشدالشعبی به عنوان آلترناتیو تشکیلات رسمی امنیتی با استقبال مواجه شد. حشدالشعبی سازمانی متشکل از بیش از 100 هزار نیروی عمدتا شیعه که البته برخی نیروهای سنی، کرد و مسیحی را هم در کنار خود دارند. بنا بر گزارش اندیشکده کارنگی به نوشته علی منصور، نزدیک به 80% مردان شیعه 18 تا 30 ساله عراقی برای پیوستن به این سازمان نام نویسی کرده اند و این نشان از محوبیت و کارآیی بالای این سازمان داد. بنابراین باید گفت، آن چه که باعث شده امروز دولت مرکزی عراق پس از 3 سال نبرد سهمگین با تروریست ها، از موضع قدرت و نه ضعف با دولت اقلیم کردستان سخن گوید، نیروهای حشدالشعبی هستند که در تمامی میدان های نبرد موفق ظاهر شده اند و توانسته اند معادلات امنیتی و نظامی موجود در منطقه را بسیار تحت تاثیر قرار دهند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده