محمود میرلوحی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با راهبرد معاصر درباره ارایش سیاسی اصلاح طلبان در انتخابات 1400 گفت: در خصوص اصلاح طلبان نهاد اجماع ساز شکل گرفت و تقریباً ساختار آن مستقر شده است. به نظر می رسد، کم کم می توانند وارد بحث های تدوین راهبردها، سیاست و برنامه ها شوند. در دوره های قبل هم این چنین بود که یک ماهی این بخش ها تا به جمع بندی و مذاکره و تدوین برسد، طول می کشد حتی تا بعد از تعطیلات عید نیز بطول می انجامد. جریان اصلاحات کم کم می تواند مواضع و دیدگاه های خود را مطرح کند و به نظر می رسد مراحل استقرار خوب پیش می رود.
وی در پاسخ به این پرسش، که برخی براین باور هستند با توجه به عملکرد دولت اصلاح طلبان شانسی برای پیروزی ندارند.تصریح کرد: اصولگرایان این طور دوست دارند عنوان کنند ولی معمولاً نتیجه عکس این شده است. از سال 76 همینطور فکر می کردند ولی مردم تصمیم گیرنده بودند. اگر مشارکت و حضور مردم باشد تجربه نشان می دهد مشارکت از 45 درصد بالاتر برود شانس اصلاحات افزایش می یابد. درست است که دولت موانع و مشکلاتی دارد ولی ریشه این موانع معلوم است و بخش های دیگر نیز در این مشکلات سهیم هستند و جامعه به نظر متوجه شده است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: گاهی اوقات جریان اصولگرایی سعی می کند همه نواقص و تنگناها و گرانی و تلاطم ارز و مشکلات و موانع را متوجه آقای روحانی یا دولت کنند. مردم می دانند دولت کاستی دارد و کاستی این است که رابطه خود را با رای دهندگان و عقبه خود قطع کرده است. شاید این بزرگ ترین اشتباه دولت بوده باشد. اصلاح طلبان باید هزینه و پاسخ نارسایی دولت را بدهند، می دهند و عذرخواهی هم می کنند که نتوانستند آن طور که باید از آرای آنها حفاظت کنند. وی در پاسخ به این پرسش ایا میزان مشارکت در انتخابا 1400 مانند انتخابات 98 است گفت: اگر این طور باشد فاجعه است. امیدواریم این چنین نباشد. از سال 98 مرتب انزار و هشدار دادیم و شنیده نشد.
میرلوحی اظهار کرد: مشارکت کمی که در مجلس اتفاق افتاد در ریاست جمهوری پیش نمی اید. در مجلس این آرا جمع نمی شود و مشخص نیست ولی در انتخابات ریاست جمهوری چون نمادین است و آرای داخل و خارج و همه شهر ور وستا یک کاسه می شود خیلی نمود دارد. این که آقای کدخدایی اذعان دارند ما و ایتالیا و فرانسه فرق نمی کنیم به نظر می رسد تعمدی در ندیدن تفاوت هاست. اگر مردم در انتخابات مشارکت نکنند و حضور پیدا نکنند بد می شود و ایران به طور جدی آسیب می بیند و باید هزینه پرداخت کند. نباید اجازه داد چنین اتفاق تلخی بیفتد.
وی درباره کاندیداتوری برخی از افراد از جمله علی مطهری، محسن رهامی و... گفت: اگر قرار است اصلاحات تصمیم بگیرد و کاندیداهای خود را تعیین کند نهاد شکل می گیرد و اجازه دهید سیاست ها تدوین و اعلام شود. آن زمان انتخاب می کند و شاخص ها مشخص می شود و بعد درباره نامزدها صحبت می کند. این ها که می بینید دیگران برای اصلاحات تصمیم می گیرند. جریانات مختلفی در زمان تصمیم گیری اصلاح طلبان وجود دارد از جمله دیدگاه ها، مواضع، شاخص های تصمیم گیری را مشخص می کند و دیگر این که از بدنه اصلاحات نظر بگیرد و خرد جمعی را مبنای کار قرار دهد و مطلوبیت و رای آوری و ذائقه و مطالبات مردم را تامین کند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: همه افرادی که اعلائم کاندیداتوری می کنند شانس دارند. اگر شرایط فراهم شود همه شانس خواهند داشت. ابتدا باید با مردم گفتگو کنیم. مردم به ما می گویند چرا روی رای ما ایستادگی نکردید، چرا مقاومت بیشتر نکردید و کوتاه آمدید. حرف مردم این است. یک شعار می دهند قانون انتخابات را به سمت و سوی دیگری می برند و رقبای خود را کنار می زنند.