افزایش سهم اپراتورها ربطی به گرانی اینترنت ندارد-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز
احسان قاضی‌زاده هاشمی:

افزایش سهم اپراتورها ربطی به گرانی اینترنت ندارد

رئیس کمیته فرهنگی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ با تاکید بر اینکه افزایش حق السهم اپراتورها به هیچ وجه به گرانی اینترنت ربطی ندارد، گفت: تعجب آور است وزیر ارتباطات تفاوت درآمد با گردش مالی را نمی‌داند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۳ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 08
کد خبر: ۸۰۰۸۱

به گزارش راهبرد معاصر سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، رئیس کمیته فرهنگی و جمعیت کمیسیون تلفیق بودجه 1400 صبح امروز (دوشنبه) در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه سیما در واکنش به برخی شائبه‌ها مبنی بر اینکه مجلس به دنبال گران کردن اینترنت است، اظهار داشت: براساس مصوبه مجلس نرخ تعرفه اینترنت افزایش پیدا نمی‌کند، لذا امیدوارم این مصوبه در شورای نگهبان تایید و تبدیل به قانون شود.

وی ادامه داد: در حقیقت ما در مجلس هیچ مصوبه‌ای مبنی بر گران کردن اینرنت نداریم. چنانکه در فصل درآمدی تبصره 6 بند "ی" لایحه بودجه به صراحت اعلام کردیم که اپراتورها حق گران کردن اینترنت در سال 1400 را ندارند. بنابراین مالیات ارزش افزوده و مالیات تکلیفی را افزایش ندادیم و قیمت‌ها همان قیمت سابق است.

نماینده مردم فریمان در مجلس، افزود: نزدیک به 17 سال است که حق سهم دولت از سود اپراتورها 28 و 1 دهم است. این عدد به علت افزایش فوق العاده درآمدهای اپراتورها به 38 و یک دهم افزایش پیدا کرده است.

قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه کار ما در بودجه، شفاف سازی است، گفت: برخی می‌گویند افزایش حق السهم، برابر با افزایش نرخ تعرفه اینترنت است.

 

وی ادامه داد: اما در مورد چرایی حق السهم 28 و یک دهم درصدی باید گفت که این عدد از یک نساب عددی است که این عدد در سال جاری قریب به 50 درصد افزایش داشته، یعنی مجموع درآمد اپراتورها در سال 99 نسبت به سال 98 ، 50 درصد افزایش یافته،  چراکه بعد از کرونا مصرف اینترنت مردم روند صعودی را طی کرده است.

رئیس کمیته فرهنگی کمیسیون تلفیق بودجه 1400،  در واکنش به اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تصریح کرد: چند شب پیش آقای وزیر ارتباطات اظهاراتی درباره مصوبه مجلس برای اینترنت داشتند که برای من عجیب است در حقیقت اینکه وزیر تفاوت درآمد با گردش مالی را نمی‌داند، بسیار تعجب‌آور است.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این سوال که مابقی سهام اپراتورها برای چه کسی است؟، گفت: مربوط به سهام‌دار خاص است که به جاهای خاصی وصل هستند و می‌توانند فشار بیاورند، اما مجلس جلوی فشار آنها ایستاده است.

وی ادامه داد: در حقیقت به دنبال این هستیم پول‌هایی که بین وزارت ارتباطات و اپراتورها رد و بدل می‌شود را شفاف کنیم. مصرف اینترنت بسیار رشد کرده است. در سال 99 تنها یکی از این اپراتورها یعنی همراه اول که در بورس فعالیت دارد، فقط در 11 ماه امسال براساس کدال(فرابورسی) درآمد 21 هزار و 400 میلیارد تومان داشته است.

نماینده مردم فریمان، سرخس و بخش‌های احمدآباد و رضویه، افزود: این رقم در حال حاضر در بورس ثبت شده چراکه در بورس همه چی شفاف است. در حال حاضر 53 درصد بازار اپراتورهای تلفن همراه در اختیار همراه اول، 43 درصد در اختیار ایرانسل و مابقی هم در اختیار رایتل است که در مقایسه با همراه اول درآمد دو اپراتورهای دیگه حداقل بالای 45هزار میلیارد تومانی دارند که حق السهم دولت از این مبلغ  12هزار و 600 میلیون تومان می‌‎شود در حالی که دولت در بودجه 1400، رقم 6 هزار و 900 میلیارد تومان را پیش بینی کرده است. لذا وزارت ارتباطات که نهاد ناظر بر این حوزه و منافع عامه دولت در آنجا است، باید مطالبه‌گر حقوق مردم باشد.

وی درباره اینکه چرا صراحت در قوانین وجود ندارد؟ خاطرنشان کرد: در مجلس دهم قانون منع به کارگیری بازنشستگان را به صورتی اصلاح کردیم که فریاد بسیاری به صدا در آمد. در واقع وقتی قانونی محکم بسته می‌شود مانند همین قانون در مورد اینترنت، فریاد بسیاری به صدا در می‎‌آید چرا که قانون محکم بسته شده است. در قانون مذکور پیشنهادی در مورد تعرفه‌های اینترنت نبود در صحن تصویب شد که دولت و اپراتورها حق گران کردن اینترنت را ندارند. لذا قبول دارم که اگر قوانین مبهم و کلی باشند و حتی نگارش خوبی نداشته باشد، باید آن قانون را دقیق و صریح کنیم.

رئیس کمیته فرهنگی کمیسیون تلفیق بودجه1400 در مورد برخی گمانه‌ها مبنی بر اینکه قرار است با مصوبه مجلس سود اپراتورها به صدا و سیما داده شود، اظهار کرد: این کذب است و ناشی از پروپاگاندا و فضاسازی است که در این مورد صورت گرفته که بعضا هم استفاده انتخاباتی دارد.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: البته مردم این را به خوبی تشخیص می‌دهند لذا بهتر است که با مردم صادق باشیم. در حال حاضر بحث ما توسعه شبکه ملی ارتباطات است. ما به دنبال توسعه شبکه ملی ارتباطات هستیم چرا که به دلیل نداشتن این شبکه حساب‌های بانکی ایران هک می‌شوند. همچنین بحث دیگر مربوط به تولید محتوا است و انتقادات بیشتر از این منظر است لذا تنها بحث راه‌اندازی نیست فقط نمی‌توان گفت توسعه زیرساخت داشته باشیم بلکه باید داده‌ها و اطلاعات هم در آن وجود داشته باشد. آیا همه کشورهای دنیا ارزش‌های بومی و ملی خود را درنظر نمی‌گیرند؟ در حال آینده 26 دستگاه‌ که می‌گویند پول برای صدا و سیما است، از سود همین اپراتورها استفاده خواهندکرد در صورتی  که این سازمان طی سال‌های گذشته در صندوق توسعه ملی اعتبار ویژه‌ای داشته که امسال همان هم حذف شده است.

وی در پایان یادآور شد: لذا با مصوبه مجلس حق السهم دولت 10 درصد افزایش پیدا می‌کند اما این از سود اپراتورها کم می‌کند. در حال حاضر درآمد و سود ایرانسل شفاف نیست. نرخ تعرفه اینترنت را افزایش نمی‌دهیم و با همین حق السهم فعلی شاهد کم اظهاری دولت هستیم. در حال حاضر دَه‌ها گزارش داریم که دولت این حق السهم‌ها را در کجا مصرف می‌کند. بنابراین در بودجه عدد کم اظهاری و اینکه کجا هزینه شده را شفاف می‌کنیم.

تسنیم

ارسال نظر