دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

لاوروف: ایران به تعهدات برجامی‌اش عمل کرده است/ بن‌زائد: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ضروری است

وزرای خارجه روسیه و امارات با حضور در نشست خبری مشترک در ابوظبی، درباره مسائل مختلفی از جمله بحران سوریه، گفت‌وگوها برای حل مناقشات فلسطین و توافق هسته‌ای ایران صحبت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۶ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 09
کد خبر: ۸۰۱۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه که امروز (سه‌شنبه) به ابوظبی سفر کرده، در نشست خبری مشترک با «عبدالله بن‌زائد آل نهیان» همتای اماراتی خود شرکت کرد.

 

بن‌زائد به عنوان سخنران اول در این نشست خبری ضمن اشاره به بهبود روابط مسکو-ابوظبی در جنبه‌های مختلف، گفت: «در این دیدار، عواقب افراطی‌گیری و خشونت را با طرف روسی به بحث گذاشتیم».

 

به نوشته وبگاه شبکه «اسکای‌نیوز» وی همچنین توضیح داد: «ما به اهمیت تقویت روابط و همکاری‌ها با کشورهای جهان باور داریم.. روابط با روسیه نیز در تمام جنبه‌ها و حوزه‌ها رشد می‌کند».

 

وزیر خارجه امارات درباره بحران سوریه نیز اظهار داشت: «تلاش و همکاری دمشق و کشورهای اتحادیه عرب برای آغاز روند بازگشت سوریه به جایگاه خود در این اتحادیه ضروری است. باید حوزه‌های [مشترکی] وجود داشته باشد که راه را برای اقدام مشترک درخصوص سوریه بگشاید».

 

عبدالله بن‌زائد تاکید کرد که وجود قانون «سزار» در آمریکا و تداوم تحریم‌های این کشور علیه سوریه، بازگشت دمشق به جایگاه اصلی خود در میان کشورهای عربی را دشوار می‌کند.

 

وزیر خارجه روسیه نیز با بیان اینکه گفت‌وگوهای مهمی با همتای اماراتی خود انجام داده، گفت: «ما پروژه‌های جدیدی را در امارات آغاز خواهیم کرد».

 

به نوشته اسکای‌نیوز، لاوروف ضمن اشاره به بحث درباره مسائل منطقه و مشکلات غرب آسیا با بن‌زائد، تصریح کرد: «به دنبال همکاری و کمک به گفت‌وگوی فلسطین-اسرائیل هستیم».

 

وی همچنین با بیان اینکه تماس‌های مسکو با ابوظبی در عالی‌ترین سطح خود پیگیری می‌شود، افزود: «ما درباره تحولات اخیر در خلیج [فارس] و ثبات و امنیت در این منطقه صحبت کردیم».

 

پیش از این نیز، وزارت خارجه روسیه با اعلام آمادگی این کشور برای همکاری با آمریکا جهت حل بحران فلسطین، خواستار فراهم شدن شرایط برای از سرگیری مذاکرات مستقیم با وساطت گروه چهارجانبه شده بود. 

 

وزیر خارجه روسیه در این نشست خبری، راهکار حل بن‌بست توافق هسته‌ای ایران را برداشتن گام‌های همزمان از سوی واشنگتن و تهران عنوان کرد.

 

به نوشته خبرگزاری «تاس»، لاوروف در این باره توضیح داد: «برای حل این چالش فوری، به‌نظر ما ممکن است که گام‌های همزمان و مرحله به مرحله‌ای را تدوین کرد و آمریکا و ایران آنها را اجرا کنند، زیرا اگر بخواهیم به این بحث که چه کسی اول به تعهداتش بازگردد ادامه دهیم، مذاکرات شاید تا همیشه طول بکشد».

 

وی با استقبال از ابراز تمایل دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران، افزود: «البته این تصمیم هنوز اجرایی نشده است زیرا تا جایی که من می‌دانم، فرایندی در دست بررسی است که چگونه آن را انجام دهند».

 

لاوروف پیش از این نیز گفته بود با لازم دانستن جدیت آمریکا در بازگشت به برجام برای حل بن‌بست توافق هسته‌ای ایران، ابراز امیدواری کرد که وضعیت در آینده نزدیک بهتر شود. 

 

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

 

تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل نکردند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل برجام را کاهش داد./ فارس

ارسال نظر